uye olup, burada yaklasik 300 Erasmus ogrencisine sorularınızı sorabilirsiniz
22 Nisan 2007 21:57
priene
belçika vizesiyle ilgili bişeyler bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olursanız sevinirim, neleri nerden alacağımız, ne kadar uğraşmamız gerektiği, tavsiyeler vs...
18 Mayıs 2007 22:09
gaea
ya bence resmi olarak değilde derste ingilzce anlatan bi okul araştır.. venedikte bir üniversiteyi kazandı arkadaşım, oradaki koordinatörü söylemiş dersleri genelde ingilizce anlatırlar diye. bi de anlamadığım sen böle fakülte fln arıyosun ama çoğu ünv. nin deadline ı geçti yada geçmek üzere. daha okul anlaşması bile yoksa sen nasıl gideceksin o bulduğun ünv.e? çoğu üniversite 30 mayıs diyor bilgin olsun elini çabuk tut..
almanya transit vize istiyor şeklinde şaibeler var,türlü türlü rivayetler dolaşıyoo,doğru mu?daha önceden herhangi bir ülkeye almanya üstünden gitmiş olan var mı?şahsen öyle yapacam italyaya giderken,muhtemelen sorun çıkmaz diyorum ama
19 Mayıs 2007 23:37
j0ker
çek cumhuriyetine gidecekler varsa haberleşelim vize almak en az 1.5 ay sürüyomuş:(
20 Mayıs 2007 14:45
şıracı
:)
22 Mayıs 2007 16:41
kızkulesiprensesi
arkadaslar merhaba;ben önumuzdekı güz döneminde polonya ya gıdecegım.burokratık seyler cok bunaltıcı umarım hallolur .polonya ya gıden arkadaslar vıze konusunda ve derslerın saydırılması konusunda bılgı verırlerse cok sevınırım. Ankara unıversıtesınde okuyorum .genel olarak pürüz cıkaran ,gıdılen üniversıte degıl;bızzat bizim okulmuş.gıdılen okulda alınan dersleri saymayıp okulun uzamasına neden olabılıyorlarmıs. bu konuda bılgısı olanların yardımını beklıyorum .tesekkurler
29 Mayıs 2007 01:45
selina
Erasmusla sardinya adasına giden veya gidecek olanlar var mı?
12 Temmuz 2008 11:19
hell yeahhh
ya bende şey sorucam. ben ispanya vizesi alıyorum (başvuru formunda schengen vizesi yazıyo bu arada)
uçak biletini basel aktarmalı alırsam isviçre için transit vizesi almalımıyım bilen varmı?
12 Temmuz 2008 14:24
hüzün abi
ben yakından NASIL ERASMUSLA GİDEMEDİM ADLI BİR KİTAP yazıcam oradan erasmustak çeşitli ülkeler hakkında bilgi, doldurulması gereken bilgiler, başvurlucak yerler falan filan hepsini ve ayrıca nasıl düşük puanla iiy olullara ve ülkelere gidilir gibi sorular hakkında bilgileri bulacaksınız hiç kafayı yormayın
12 Temmuz 2008 14:30
magic-system
one yha....
12 Temmuz 2008 18:32
selina
schengen vizesi almak iyi oluyomuş. çünkü bu vizeyle çoğu avrupa ülkesine gidebilirsin...
14 Temmuz 2008 22:52
stajyer mafya
ama erasmusa schengen ile gidemezsin
schengen sadece belli avrupa ülkelerinde geçerlidir ve maksimum 90 gün o ülkede/schengen'in geçtiği ülkelerde kalma izni verir
oysa erasmus minimum 5 ay sürer ve öğrenci vizesi + oturma izni gerektirir
16 Temmuz 2008 14:25
kretzsche
vize falan sorun olmaz siz kabul alın ondan sonra oturma iznini falan herşeyi alırsınız canınızı sıkmayın
16 Temmuz 2008 18:46
selina
ben fransa üzerinden italya'ya gitmeyi düşünüyordum. schengen alamayacaksam 2 ülkeden de vize almam mı gerekiyor?
stajyer mafya demis ki: ama erasmusa schengen ile gidemezsin
schengen sadece belli avrupa ülkelerinde geçerlidir ve maksimum 90 gün o ülkede/schengen'in geçtiği ülkelerde kalma izni verir
oysa erasmus minimum 5 ay sürer ve öğrenci vizesi + oturma izni gerektirir
hayır zaten italyadan aldığın vize fransadan transit geçerken kullanılabilir ki..
17 Temmuz 2008 22:39
charlie_brown
arkadaşlar ben de eylülde barcelonaya gideceğim, 1 akademik yıllığına.bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilerle dikkat etmeniz gereken noktaları söylüyorum.
erasmus öğrencisi olarak schengen ülkelerinden birine gidecek olanlara D tipi schengen vizesi verilir. bu da geçici oturma vizesidir.gittiğinizde oturma kartı almak için başvurmanız gerekir. D tipi schengen vizesi ile bulunduğunuz ülkenin dışına çıkamazsınız !!! Ancak schengen ülkeleri arasında sınır kontrolü olmadığı için sorunsuzca gidip gezenler var, ancak yasal olmadığını da belirtmeliyim. Oturma kartı çıkma süresi ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyo, İspanyada yaklaşık 3 ay sürüyormuş, ve bir dönem gidenlere boşuna başvurmayın siz dönerken anca çıkar diyolarmış diye duydum. Eğer ki ben oraya gidince ülke ülke de gezmek istiyorum derseniz C+D vizesi almalısınız. C tipi vize turistik vizedir ve schengen ülkeleri arasında rahatça gezersiniz. Ancak C+D alabilmek için bazı elçilikler sizden bir gerekçe isteyebiliyorlar, bazıları ise rahatça veriyolar. Gelelim transit olarak bir ülkeden geçerek başka bir ülkeye varacak olanlara. Bazı vizelerde ülke adının yanında parantez içinde (+01 TRANS) yazar. Bu size gideceğiniz ülkeye varana kadar başka bir ülkeden 1 transit geçiş hakkı tanır. Eğer vizenizde bu yazmıyorsa başka bir schengen ülkesinden transit geçiş yapamazsınız. Transit geçiş yapacağınızı elçiliğe/konsolosluğa söylemenizde fayda görüyorum. Uçak biletinizi de gösterirseniz size transit geçiş hakkı verirler bence. başka soru olursa sorabilirsiniz. ayrıca ispanyaya gidenlerle kontak kuralım.
20 Temmuz 2008 14:00
selina
ben italyaya fransa üzerinden geçiş yapmayı düşünüyorum. ama fransada indikten sonra italyaya uçakla gitmeyebilirim. fransadan indikten sonra arabayla yada hızlı trenlerle gitmeme izin var mı tabii transit geçiş hakkım olduktan sonra. yoksa uçaktan iner inmez italyaya gitmem mi lazım??
charlie_brown demis ki: arkadaşlar ben de eylülde barcelonaya gideceğim, 1 akademik yıllığına.bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilerle dikkat etmeniz gereken noktaları söylüyorum.
erasmus öğrencisi olarak schengen ülkelerinden birine gidecek olanlara D tipi schengen vizesi verilir. bu da geçici oturma vizesidir.gittiğinizde oturma kartı almak için başvurmanız gerekir. D tipi schengen vizesi ile bulunduğunuz ülkenin dışına çıkamazsınız !!! Ancak schengen ülkeleri arasında sınır kontrolü olmadığı için sorunsuzca gidip gezenler var, ancak yasal olmadığını da belirtmeliyim. Oturma kartı çıkma süresi ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyo, İspanyada yaklaşık 3 ay sürüyormuş, ve bir dönem gidenlere boşuna başvurmayın siz dönerken anca çıkar diyolarmış diye duydum. Eğer ki ben oraya gidince ülke ülke de gezmek istiyorum derseniz C+D vizesi almalısınız. C tipi vize turistik vizedir ve schengen ülkeleri arasında rahatça gezersiniz. Ancak C+D alabilmek için bazı elçilikler sizden bir gerekçe isteyebiliyorlar, bazıları ise rahatça veriyolar. Gelelim transit olarak bir ülkeden geçerek başka bir ülkeye varacak olanlara. Bazı vizelerde ülke adının yanında parantez içinde (+01 TRANS) yazar. Bu size gideceğiniz ülkeye varana kadar başka bir ülkeden 1 transit geçiş hakkı tanır. Eğer vizenizde bu yazmıyorsa başka bir schengen ülkesinden transit geçiş yapamazsınız. Transit geçiş yapacağınızı elçiliğe/konsolosluğa söylemenizde fayda görüyorum. Uçak biletinizi de gösterirseniz size transit geçiş hakkı verirler bence. başka soru olursa sorabilirsiniz. ayrıca ispanyaya gidenlerle kontak kuralım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9987
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!