ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  yurtdışı eğitim & erasmus exchange  Erasmus hakkında birkaç soru
almanya egitim yurtdisi
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Evet arkadaşlar bende erasmusa katılmayı düşünüyorum da bir kaç sorum olucak..
Birincisi yabancı dil sınavı olarak tömer sınavına giren arkadaşlar!Soruların zorluk derecesi nedir?Ne tarz sorular var?Vede iyi not almış denmesi için kaç almak lazım?
İkincisi okulun not ortalaması şansımızı gitme şansımızı ne kadar etkiliyor?
Üçüncüsüde mülakatlar nasıl oluyor?
Şimdiden teşekkürler..
~ 549 gün   mesajın adresini al  

archiss
archiss
sımdı ıngılızce sınavını okulun uluslar arası ofısı dıe bı yer var orası yaptı,sevıyesı hazrlık sınavı gecme sorularına benzıodu,usuleten yapılıomus gıbı geldı bana ,ordan kac aldıgım ılan edılmedı ama ben bızım bolumde okadar ıı not almamısım,ortalamam 3,20 dı alttan ders olmıcak falan dıolar ama bunlarn hepsı bos seyler,2 kere mulakat yapılıo ,mıllete olmadık soruları sordular,yok su yok bu,benı zorlamadılar,olaya bıraz sole bakıolar gıden ogrencı bızı temsıl edecek,falan dıe,acıkcası zorla erasmus yapabılecegını goster,kendıne guvenen kısılerı beklıolar,ben onu anladım,ok basarıya falan da bakıolar ama en onemlısı ben yaparm dıen olmalısın,ısrarcı da,bıde ben 5 ay dıe geldım 1 yıla cıkardım,turkıyede kasıolar ,ama avrupada erasmus,ole kasılacak bı durum dııl,5 aylıgına geldım ama bı yıl olablr mı dıe sordm ,sorun yok,okulun ok derse dedıler ve hmen uzattılar :)eger olursa sana ders secme konsunda da taktıkler verebılırm,umarm olur

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Teşekkür ederim,umarım olur da taktik istiyeceğim günlerde gelir =)

archiss
archiss
umarım,ama dedgm gıbı ne kadar cok ıstersen ve yaparm dıeblırsen olur,en onemlısısı bunlar,gerısı hocaların caydrma ıcın koydugu,asamalar

s.y
s.y
birebir dersler uyusmuyormus? daha dogrusu aldigin dersler tutmayinca erasmusdan geldiginde yine o tutmayan dersleri alman lazimmis? benim arkadas gittide bende dusunuyordum acikcasi bilgi islemle dersleri konusmusdu bunlar bizim okulun mufredatina uymuyor falan demisdi bilgi islemdeki denyo arkadasda nasil olur anlasmali okulunuz falan demisdi ama o senin sorunun gibi bir cevap almisdik:S

archiss demis ki:

eger olursa sana ders secme konsunda da taktıkler verebılırm,umarm olur

archiss
archiss
ya walla burdan turkıye de mımarsınan da erasmus yapms bı arkadas var banada ders secerken o yardımcı oldu,dersler uymuo dıe bıse yok,walla cok alakasız derslerı baska derslerle eslestırebılırsn aslına:)aska erasmuslar var burda onlarla da konsuorum,derlerın uyusması sart dııl,normalde 3 nıfken 1 ve 2 den bıle ders alabılıosun,amac kredıyı tamamlamak sadece,burda ole soledıler bana,yanı hersey kredı uzerıne donuo,bıde gıttgn kurs vs eger bı sertıfıka alırsan onuda kredıden sayıyıolar,yıne aynı sekılde mımarsınan da gelmıs bı arkads okuldan hocasıyla konustu ok dedırttı.

archiss
archiss
umarım yazdıklarm anlasılıodr,hem temızlık yapıorm hem,bıseler yazmaya calısıorum:))

s.y
s.y
anlasiliyor tesekkurler cevaplar icinde bende kredi olayi saniyordum isde bazi derslerin yapilarimi uymuyormus ne yane kredi meselesi degil bizim okulun 3de verdigi ana dersleri bulup alman lazimmis yoksada geri donunce vercekmissin o dersleri benim ev arki suanda almanyaya gittide gelince yaz okulunda vercek hatta ordan biliyorum bende:S kesin bizim okulun cikardigi biz zor okuluz gibi tavirlara girip yaptigi sacmaliklardan biridir bu cunku bende kredi olarak bakiyordum olaya ama bizde islemiyor oyle neyse tekrardan tesekkurler

archiss demis ki:

umarım yazdıklarm anlasılıodr,hem temızlık yapıorm hem,bıseler yazmaya calısıorum:))

archiss
archiss
ewt kesınlıle kredı olayı,arkadsn bu ders te sununda gorduk,aslında su dersıde kapsıo falan dese belkı ınanırlardı:))

purplepain
purplepain
bnmde 1 sorum olcak arkadaşlar erasmusla geçeceimiz okuldaki barınma problemlerimiz fln daha ewwlden bize temin edilmiş oluo mu we 1de o okulda gireceimiz sınawlar ingilizce mi olacak???

nemesismls
nemesismls
ya şimdi şöyle birşey var okuldan okula baya değişiyor sanırım.bizde mesela dil puanının %40 ı,okul ortalamanın %50si ve mülakatın %10 u toplanıyordu.ben uluslararası ofisin yaptığı dil sınavına girmedim,isteyen giriyordu.aslında italyan kültürden aldığım 2 yıllık sertifikayı kabul ediyorlardı ama bu yıl gelen değişiklikle artık kültür derneklerinden alınan sertifikayı dil puanın olarak hesaba katmıyorlar(başka okullarda katılıyor da olabilir halen) onun dışında kpds, üds ve benzeri dil sınavlarından birinden aldığınız aşağı yukarı 70-80 civarı bir not yeterli oluyor(ki bizde herhangi bir barem belirtmemişlerdi)ama tabi çok düşük olduğu taktirde götürelen belge zaten kendileri uluslararası ofisin yapacağı sınava yönlendiriyorlar.onun haricinde lisans için (bizim okul bazında konuşuyorum ama sanıyorum diğer okullarda da üç aşağı beş yukarı aynıdır) 4/2.00 en az ,yükseklisans ve doktora için ise 4/2.50 en az istiyorlar,onun dışında mğlakat zaten %10 luk bir kısmını kapsıyor.mülakatta da çok fazla köşeye sıkıştırmadılar açıkcası,20-25 dk lık bir mülakattı.baya kalabalık bir jüri vardı.benimkisi mühendislik olduğu için mühendislik fakültesinde girdim mülakata ve her bölümün erasmus koordinatörü yer alıyordu.daha çok neden o ülkeyi seçtim,amaç ne ıvır zıvır şeyler sordular ve en çok üstünde durdukları o ülkenin dilini bilip bilmediğimdi falan filan....özetle,okuldan okula baya farkediyo her ne kadar benzer prosedürler olsa da...

ariftheboss demis ki:

Evet arkadaşlar bende erasmusa katılmayı düşünüyorum da bir kaç sorum olucak..
Birincisi yabancı dil sınavı olarak tömer sınavına giren arkadaşlar!Soruların zorluk derecesi nedir?Ne tarz sorular var?Vede iyi not almış denmesi için kaç almak lazım?
İkincisi okulun not ortalaması şansımızı gitme şansımızı ne kadar etkiliyor?
Üçüncüsüde mülakatlar nasıl oluyor?
Şimdiden teşekkürler..

archiss
archiss

aman ha sakın yer beklemeyın,adamlar dalga gecıo resmen ,bız turkler ayarlarda adamlar,sen 18 yasını gecmıssın ,kendıne bı yer bulablrsn dıo,

eliph demis ki:

bnmde 1 sorum olcak arkadaşlar erasmusla geçeceimiz okuldaki barınma problemlerimiz fln daha ewwlden bize temin edilmiş oluo mu we 1de o okulda gireceimiz sınawlar ingilizce mi olacak???

~ 548 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008