ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > 25.kare yöntem midir komplo mu?
subliminel mesajlar reklamlar 25 kare
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

utanmaz'adam'
utanmaz'adam'
fight club.defalarca izledigim her seferinde de beni sikmayan manyak bir film
olarak en sevdiklerim arasina girmistir.
filmin yonetmeni film cekildikten sonra arkadasina soyle der
y : ben bu filmde malafatimi butun dunyaya gostericem
tabi arkadasi bunu s.klemez.. ulan mal nasil gostereceksin der..
yonetmende " sen yarin gorursun" der ve sessizce odadan ayrilir.
film gosterime girer.izleyen izler.
aksama yonetmen : ee gordun mu benim malafati der.
tabi arkadasi yine hayir der. yonetmende malafatini gosterir filmde.

ben bunu ilk duydugumda inanmamistim.
daha sonra 25.kare diye bi yazi okudum.
bi insan gozunun saniyede algiladigi kare sayisini 24 olarak almislar. 24 kare ard arda geldiginde biz bunu 1 snlik bi gpruntu olarak algiliyormusuz.
adamlar 25.bir kare ekleyip icine istedikleri seyi koyuyolar. biz bunun dikkat etmezsek farkina bile varmiyoruz. ama bilinc altimiz algiliyor.

bu yuzden filmin bazi sahnelerini 1/16 slow sekilde izledim.
en sondaki binalarin cokme sahnesinde yonetmenin pek ic acici olmayan malafati gorunuyor bi kac defa. adamlar hepimizi s.kmis haberimiz yok.

rusyada bu sistemi kullanan 4 kanal kapatilmistir. ve simdi bunu tespit edebilen teknolojik aletler kullanilmaktadir.

-alıntıdır-

25. kare nedir?
-ilginç bir reklamcılık olayı.insan gözünün 24 kareyi algılıyabildiği bilinir.25.kare de ise yapılmak istenen reklamın tanıtımı yapılır bi şekilde.insan bunu göremez ama bilinç altında 25.kare farkedilmiştir bile.bazı filmleri izlerken canımızın bazı şeyleri istemesi tamamen bununla ilgilidir.ruslar tarafından ilk kez uygulanmıştır.resmi olarak kabul edilen bir durum değildir.

son zamanlarda çok sık karşılaştığım bir tartışma konusu olmuştur.öyle şeyler anlatılıyor ki insan inanmaktan kendini alıkoyamıyor.tabi resmi kaynak ya da veri olmadığı için,sadece teoride kaldığı için şüphelenmekten de geri kalamıyorum.

evet arkadaşlar sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
2 Mart 2007 18:03   mesajın adresini al  

grey.
grey.
bunun adi ayni zamanda subliminal reklam degil mi?
2 Mart 2007 18:05   mesajın adresini al  

utanmaz'adam'
utanmaz'adam'
ipucunu ekledik işte..öyledir..
2 Mart 2007 18:08   mesajın adresini al  

dreamworks®
dreamworks®
kafamı karıştırmayın şimdi:D
2 Mart 2007 18:10   mesajın adresini al  

grey.
grey.
ben dogruluguna inaniyorum ama reklamcilar bunu deli gibi tartisiyor, bu isi bilen insanlarin boylesine tartismasi daha da korkutucu geliyor acikcasi.
2 Mart 2007 18:10   mesajın adresini al  

dreamworks®
dreamworks®
karpuz kabuğundan gemiler yapmak geldi aklıma:) veletler yakalayacaz diye ne uğraştılar be ya:)
2 Mart 2007 18:12   mesajın adresini al  

william wallace
william wallace
hemen indirip bakıyorum merak ettim =)
2 Mart 2007 18:19   mesajın adresini al  

utanmaz'adam'
utanmaz'adam'
evet reklamcılar deli tartışıyor bunu..resmi bir kanıt olmayınca insanın aklında soru işareti kalıyor,belki de bu kanıtlara biz ulaşamadık bilmiyorum.son zamanlarda bi de forword mail olarak dolaşmaya başladı bu konu.bana hurafe gibi gelir forword maillerin çoğu.

ama hala aklımda iki tane soru işareti var.

grey demis ki:

ben dogruluguna inaniyorum ama reklamcilar bunu deli gibi tartisiyor, bu isi bilen insanlarin boylesine tartismasi daha da korkutucu geliyor acikcasi.

2 Mart 2007 18:21   mesajın adresini al  

william wallace
william wallace
bulamadım sahneyi...
2 Mart 2007 18:43   mesajın adresini al  

bradford
bradford
bunun ses wesıyonunu duymustum ben yada okumustum dusuk frekansta bası sesler dıyelım kı alıswerıs yaparken fondakı bırsyeler calıyor we dusuk frekansta da herhangı bı urunun adı gecıyor .
2 Mart 2007 19:47   mesajın adresini al  

ormankaçkını
ormankaçkını
yanlış, vcd formatı zaten saniyede 24 frame gösteremiyor bikere. vektörel vidyo formatlarında //divx// belki uygulanabilir ama hiçbir filmin orjinali divx olarak çıkmıyor piyasaya. hem zaten gözün yakalama yetisi olmayan bir görüntüyü bilinçaltı nası yakalicak ki. bana çok mantıksız geldi

ayrıca eğer çok merak ediyorsanız alın fight club vcd sini, mpeg vidyoları frame frame ayrıştırabilen uygulamalar var. deneyin her kareyi inceleyin bişey bulamicaksınız. fazlasıyla hayal gücü çalıştırılmış hepsi o
2 Mart 2007 23:16   mesajın adresini al  

takma isismi
takma isismi
arkadas millet bilincaltımıza malaft kokteylı ıle dolduruyo o zaman..
waya.qway
3 Mart 2007 00:38   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008