ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > a.b.d nin kürdistanı kabulü

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

ewc
ewc
Türkiye Cumhuriyeti ve bu ülkenin içinde yaşayan Türk olsun Kürt olsun tüm insanlar üzerinde tezgah kuran ve bu tezgahı bile bile buna otak olan tüm vatan hainlerine yazıklar olsun...Kardeşi kardeşe kırdıyorlar...
1 Mart 2007 09:50   mesajın adresini al  

clinton bush
clinton bush
serefsiz köpekler
 1   1 Mart 2007 10:04   mesajın adresini al  

manas
manas

vamos bien demis ki:

Ya kısaca şöle sölemek istiyorum. Sorun mu var kardeşim? evet . Nedir? Pkk. Ee peki neden çıktı bu? Şu şu şu yüzden. Anlaşılıcak bi yerde anlaşılmalı. Olmaz böle devam eder gider. Gidiyorda. Biz öldürüyoruz birbirimizi çocuklarımız birbirlerine nefret besliyorlar. Orta bi yerde anlaşılmalı. Peki nasıl? iletişim hepsi bu. Sen tutup adama iletişim aracı olarak silahı kullanırsan adam da aynısını sana kullanır. Bu iletişim(!) aracını satan kim? ABD! Ve inanılmaz gelir sağlar bundan. Abd savaşın durmasını asla istemez. Savaş durursa silah satamaz. Dünyanın bir yerinde savaş olmadan geçen bir yıl yoktur tarihte. Abd baktı savaş olmuyo giriyo vietnama ıraka... Nası bölsem bu devletleri parçalasam diye düşünüyor. Ah bunu işte bi anlayabilsek sorunlar bir bir çözülecek....
Şiddetle bişe olmaz arkadaşlar öldürmek iyi bişe değil. Şiddete şiddetle yanıt vermek daha da kötüdür. Yanlış politikalarla yönetiliyor ülke. Sınır ötesi operasyonmuş neymiş geçiniz efendim. Amerika geldi saddam'ı idam etti. Ne oldu şimdi. Olan Halka oldu. Ne barış geldi ne demokrasi... Kan ve göz yaşı...
(Şimdi eleştiren arkadaşlar olacaktır elbet. İletişim konusunu dar şekilde düşüneceklerdir bi anda olacak gibi düşüneceklerdir. Ya da aynı tarz ya keselim öldürelim asalım gibi şeyler yazacaklardır. Onlara da biraz düşünerek yazmalarını öneririm. Öldürmek en basit, geçici, sorunu büyüten bir müdahaledir.

şimdi düşünerek yazayım arkadaşım. PKKyı kim kurdu?diğer ülkeler teröristlerle ya da ayrılıkçılarla nasıl konuşuyor?uygulanan yasalar neler?
amerika terörist ilan ettiklerine neler yapıyor? Nasrettin Hocanın deyimiyle hırsızın hiç mi suçu yok be kardeşim. Etnik kökencilik yapan pkk faşistlik yapan pkk . Şimdi siz nefsi müdafa hakkını da kullanmasını engelelrseniz devletin ne olur ? Ne oluru söyliyim halk ayaklanır halkta radikalleşir al sana iç savaş. Oh ne güzel biz diyalog yapacağız adamlar öğretmenlerimizi öldürecek. Devlette gelin barışalım diyecek. Peki barışın bedeli nedir ? Adamlar senden toprak istiyor. Hangi diyalogtan bahsediyorsun sen? Sözde K**distan haritası ortada verip kurtulacan yada aslanlar gibi savunacaksın. Bunun başka çıkar yolu yok. Anaların göz yaşının dinmesinin tek bir yolu var. Bu olay kürt-türk olayı filan değil. Bir kaç köpeğin bir kaç yediği kaba eden pisliğin temizlenmesi olayı. Arka bahçedeki öten horozun sesini kesme işi.
PKK ısrarla kürt-türk çatışmasına çekmeye çalışıyor ama faşistler başaramayacak Türkiye bu oyunu 15 yıldır yemedi. En sonunda da kefenleri olacak bu oyunları...Zamanı geliyor yaklaşıyor inşallah..
1 Mart 2007 12:28   mesajın adresini al  

juanxea
juanxea
ABD yine sinsi oyunlarından birini yapıyor Kuzey Irak'ta. Adeta tampon bölge oluşturuyor orada. Kime karşımı? Tabi ki İran ve Türkiye'ye karşı. Kendi adamları olan iki saçma insanı sözcü olarak seçerek ( Barzani ve Talabani) sözde Kürtleri bir arada toplama vaadleri veriyorlar. Bu dünya için özellikle ortadoğu için kritik bir durum. Kürtler kendilerinin piyon olduğu anlar ve bu olaya karşı çıkarlarsa hem kendileri kazanır hem de ABD nin ortadoğu planlarını aksaklığa uğratmış olur.
Bir gün gelecek dünyanın Washington dan yönetilmeyeceğini anlayacak bu aç köpekler...
1 Mart 2007 13:25   mesajın adresini al  

volkn
volkn
Kişilikli, karakterli, masaya yumruğunu vuran liderler istiyorum.
1 Mart 2007 13:33   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
am-erika işte, şaşırmadım
1 Mart 2007 13:59   mesajın adresini al  

s.y
s.y
boyle konusmalar gecince herkes yaparim ederim diyor aslan kesiliyor ama size en basit bir olay vercem 2 tv yayiyini ayni gece ayni saatte cikiyor bunlardan bitanesi meshur dizi binbir gece ( bende arada bir bakarim yalan olmasin ) ama otekiside bir belgesel askerlerimizin gercek belgeseli KAN UYKUSU ama bir hayal mahsuru dizinin izlenmesi bu gercek belgeselin izlenmesinden nerdeyse 8 kat daha fazla yazik yazik...

rize midir nedir bilerek soyluyorlar yavas yavas boyle birsey varmis gibi gosteriyorlar... herkes basdakiler biraz daha adam gibi olsa masaya yumrugunu vursa diyor o is okadar kolay degil butun ekonomin abd ye bagimli haldeyken sikar biraz onun yerine sen ben o biz siz onlar bu ulkenin gencligi calisip once ulkemizin ekonomisini duzelticez vergi kacirmiycaz gorevlerimizi yerine getircez ekonomik acidan ozgur oldugumuz zaman isde ozaman masaya yumrugunu vurma zamanidir... ozaman devletimede guvenirim askerimede... unutmayalimki 1. dunya savasi sanli osmanli devletimi parcalamak icin cikdi yunanlarin piyonlugunda butun avrupa devletlerinin yegane amaciydi ozaman yapamadilar bu zamanda yapamiycaklar. yeterki kardesi kardesi vurdurtmasinlar kurt kardeslerimiz bu olayin farkina varsin buna bir son versin.... bunun farkina varilmasida kucuk yasda egitimle olur... alcaksin dogudaki cocuklari goturceksin canakkaleye anlatcaksin sif ders icin tarihi ogretceklerine gercekleri gostersinler orda yatan sehit atalarimizin gencligini yarini anasini babasini herseyini birakip kanini vatan borcu icin akitmaya gittigini gostersinler....

konuyu cok dagittiysam ozur dilerim.... bi arkadasin dedigi gibi kurtlerle iletisimi saglamak lazim ama bu simdiki pkk denen serefsizlerle olmaz bizim simdi cocuklara asilamamiz lazim vatan sevgisini....
1 Mart 2007 14:11   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Amerika'ya hiç mi borçlu değiliz?
Vuralım,kıralım(zor yaparsınız,yavaş yapın)... Bir de tarihe baksak?

Kürdistan ise ayrı çok ayrı demeyin bana. DEğil ayrı. Bizim 100 küsür yıl önceki halimizi düşünün.
1 Mart 2007 14:49   mesajın adresini al  

dirilis
dirilis
arkidaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kürdistan kuruldu da ne oldu...orayı abd kürtlere bırakır mı???..kürtleri kullanır bi güzel zaten onlarda filistinliler gibi alışık doğurup sonra gömmeye...

artık uyansın bu coğrafyanın insanları...bu coğrafyadaki insanlar kendi coğrafyaları dışındaki insanlarla bişiler yapmaya kalkıştıklarında gördüler neler olduğunu geçmişte...bakınız zamanında ingilizlerin yaptıklarına...

keşke gerçekten modern uygar bir kürdistan olsa..tertemiz pırıl pırıl..türklerinde işine gelir herkesin işine gelir bu coğrafyada halkların pırıl pırıl ülkelere sahip olmaları..amaaaaaa buna imkan yokkk...

bu kafalarla imkan yokkkkkkkk....kızları kıtır kıtır kesen hala törelerle yönetilen zihniyetler ne yapabilir..yaptıkları ortada...

ben bu coğrafyaya aitim..ve bu coğrafyanın insanları acı çektikçe bende acı çekiyorum..artık öğrenmeliyiz ...mutlu olmak için hepimizin gülmesi gerekli....

sevgilerrrrrrr
1 Mart 2007 15:48   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak

volkn demis ki:

Kişilikli, karakterli, masaya yumruğunu vuran liderler istiyorum.

evet evet bende zekeriya beyaz'ı başbakan istiyorum :-)
1 Mart 2007 15:56   mesajın adresini al  

İsİlwen İsİlra(*)
İsİlwen İsİlra(*)

amerika bunu yıllardır yapıyor...onların politikaları bu böl yönet..korede yaptı aynısını afganistanda, ırakta türkiyede de yapıyor yıllardır...sol-sağ çatışmaları, alevi- sünni kavgaları, madımaklar, pkk kürt-türk en son olarakta bu bitsin elbet bizi bölecek başka bişi bulurlar...başımızdakiler böle ameriken yalakalığı yapmaya devam ederse vatanı elleriyle peşkeş çekerse amerikan köpeklerine daha çook duyarız bu ve benzeri sözleri...

ewc demis ki:

Türkiye Cumhuriyeti ve bu ülkenin içinde yaşayan Türk olsun Kürt olsun tüm insanlar üzerinde tezgah kuran ve bu tezgahı bile bile buna otak olan tüm vatan hainlerine yazıklar olsun...Kardeşi kardeşe kırdıyorlar...

1 Mart 2007 17:18   mesajın adresini al  

themun
themun
abd nin a.g obez köpekler
 1   1 Mart 2007 17:27   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008