küçük bir kız çocuğuna tavsiyem turan feyzoğlu kitaplarıdır
turan feyzoğlu herhangi bi siyasi düşünce ile bağlantılı değil objektif ve insani açıdan bakıyo olaya
27 Şubat 2007 22:03
küçük bir kız çocuğu
söylediklerinde doğru olabilirsin ama deniz ve arkadaşlarının yarattığı ateş yüzünden bi zamanlar arkadaş olanlar birbirlerini vurdular çatışmalarda.. Denizler buna engel olamadılar.. ya ben niyetlerinin sonuna kadar arkasındayım ama yöntemlere taraf olmam..
Menderes konusunda da bi yerde konusu açıldığı için konuşuluyo yoksa kimseyi savunduğum yok..
27 Şubat 2007 22:04
midman
senin dediğin insanlar denizlerin adını kullanarak kominizm geliyo yaygarası yapan faşist kafalardı
ayrıca iç çatışmayı ve kamplaşmayı yaratanlar bu nutku yırtıp ayaklar altına atanlardır.
Bursa Nutku:
Şubat 1933'te Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırasında bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıta ve adliyeye olan güveninden ötürü..." Atatürk hemen konuşmakta olan kişinin sözünü keser ve aşağıdaki konuşmayı yapar:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933
227 Şubat 2007 22:11
polair
faşizm hangi saçmalıktır ya ... bırak allasen deniz ve türevlerinin ne olduğunu bilioz biraz boş sallamak oldu bu değil mi ?
28 Şubat 2007 01:51
midman
sen kendinin ve yaşadığın ülkenin farkındamısın??????????????
28 Şubat 2007 08:38
palali
midman demis ki:
menderese gelince onun kafasını ve politikasını devam ettirenlerce iadei itibar verilmiş olması toplumun gözünde onu aklamamıştır..........
senin toplum dediğin kim? şu anda anadoluya gidip baktığında heryerde bir menderes sevdasına şahit olursun. bakın birşeyi kabul edelim kim ne derse desin bu ülke deniz gezmişten kat be kat daha fazla sevdi menderesi. açık oy gizli sayım ilkesiyle yapılan inönü hükümetinden sonra ezici çoğunlukla meclise girmeleri, idamlardan sonraki ilk seçimlerde adalet partisinin devamı olduğunu belirten 4 partinin %60lar civarında oy almasıda bunun ir göstergesidir.
herşey bir tarafada çığırkanların "evet mendereste asılmamalıydı" cümlesinin kuramamaları, demokrasi, eşitlik, özgürlük anlayışlarını gözler önüne seriyor.
128 Şubat 2007 15:51
manas
denizlerin tek hatası fazla atesli olmaları ve yasamak için daha iyi bi ülke hayal etmeleridir....
menderese gelince onun kafasını ve politikasını devam ettirenlerce iadei itibar verilmiş olması toplumun gözünde onu aklamamıştır
neden taraflı yaklaşıyorsunuz olaya...
neden görüşlerinizi yansıtan insanlar özgürlük savaşçısıyken sağcı bir insan vatan haini oluyor. Menderes ne yaptı vatana ihanet anlamında.
asılmasını gerektirecek neler var kanıt olarak sunabileceğiniz buyurun bizde öğrenelim rüştü fatin bey neler yapmış menderes bey neler yapmış da asılmayı size göre olur kılmış. Adnan enderes sizin gözünde aklanmamış olabilri ama bir çok insanın gözünde aklandı ve önemli bir yerde sayılıyor.
Sizi son kurtlar vadisi sansür gelsin mi gelmesin mi tartışmasındakilere benzetiyorum. Kendilerine yapılınca kıyameti koparanlar karşıdan bir baş gidince suskunları oynuyorlar..Övündüğünüz deniz gezmiş filistinde de savaşmıştı unutmayın.. Onun için deniz gezmişi bir daha saygıyla anıyorum..Onun gibi objektif olmayanlar davalarına gönül vermeyenler olduğu için amerikaya karşı eylem yaparken altlarında adidas ayakkabılkar olanlar için belki de barajı geçemiyorlar...
28 Şubat 2007 17:22
comandante
polair demis ki:
faşizm hangi saçmalıktır ya ... bırak allasen deniz ve türevlerinin ne olduğunu bilioz biraz boş sallamak oldu bu değil mi ?
bence yeterince bilmiyorsun. Bilseydin bu kadar boş sallamazdın çünkü
28 Şubat 2007 17:45
bigbang
diğerleri gibi abd nin komunizm kavgasında kullandığı sözde milliyetçilerden değildi.milliyetçilik te sözde değil özde olmalı..deniz ve arkadaşları halkının emperyalizmden kurtuluşu adına kendi içindeki isyanı haykıran ve 25 yaşında ülkesi için mücadele etmeyi göze almasından dolayı dar ağacına götürülen ve ölümden korkmayanyurtseverlerdir
sen büyüksün sen yüreksin sen denizsin sen ırmaksın.sen özgürlüğün genç simgesisin.
seni okuyarak, anarak bu mozaik ülkeyi sevmeyi öğrendim.
senin sayende türkiyeli olarak haksızlıkları kabullenmemeyi ve sevmeyi öğrendik.
bu yolda yoksun fiziki olarak ama yaşamaya devam edeceksin ruhumuzda.
21 Nisan 2007 20:01
elisa day
bence idam o0lmalıdır hatta ceza kanununda cezalar kıssasa kıssas olmalı ne demek birini öldürüp daha sonra 30 yıl cezya mahkum edilmek ve birazda şansın varsa 10 yıl içinde çıkmak..yanlış
ayrıca burda tartışalım yazalım ama asla objektif olduumuzu söylemeyelim ki söyleyen yalan söyler..kimse tarafsız olamaz
daha dün amerika ıraka girerken solcular demedi asker gitmesin bu savaşa katılmayalım demedi mi arkadaşlar..Peki şimdi ne diolar mutlaka ıraka girmeliyiz..rte demedimi ozaman girmeliyiz die.söyleyin bana kim haklı şimdi..Bide utanmadan girmeliyiz diolar ya yüzsüzler bulursunda girersin sokarlar seni oraya..yersen
21 Nisan 2007 20:13
thuringwethil
Ne de güzel yazmıştır Sunay Akın..( Fırat'ın mesajında var, Fırat'la anlaşabildiğimiz tek konu olması da enteresan)
Siz ne de güzel 3 fidanımızdınız, selam olsun hepinize...
22 Nisan 2007 05:37
züreyy-fa
Kavganın alevlidir rüzgarı
Yayılır gider ılık ılık
Dağların başakların üzerinden
Buğday gibi bereketli
Akarsu gibi aydınlık
Kim demiş ölüm var diye bize
Kardeş kardeş atan bu yürek bizim
Hey!
Bize ölüm yok
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9705
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.