ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Yaşasaydı; bugün 60 yaşında olacaktı.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

g l ø š t € ®
g l ø š t € ®
abi herkes günü anlam ve önemini anlatan şiir neyin yazmışş ben şiir neyin bilmem ben napcamm yaa :(((
27 Şubat 2007 16:52   mesajın adresini al  

manas
manas
sadece tarafımız olana üzülüyoruz ne yazık ki.. objektif olmayı öğrenemeden ilerleyemeyiz.. yazık..
deniz gezmişle ben aynı atarfta değilim bazı konularda başı marksist leninist olmak üzere..Fakat saygı duyuyorum. Taraflık tarafsızlık kutuplaşmalar beni boğuyor ve çok saçma geliyor. Bence amerikanın istediği de bu bizi bölmek isteyenlerin de istediği bu. Düşünsenize ırağı sünniler şiiler ve kürtler var.. Sünni lider şii lider gibi ifadeler geçiyor ne kadar yanlış ne kadar bölünmüş değil mi ?
e bizde de aleviler var. Biz de de o tabirlerin kullanıldığını düşünseniz tayyip sünni lider olsa biri çıkıp alevi liderim ben dese biri kürt liderim dese... Böyle kutuplaşmalar o taraf sizin bu taraf bizimler zaten bu ülkeyi darbelere götürmedi mi iç savaşa sürüklemedi mi?Hala niye bu taraflardan bahsediyoruz ki..
deniz gezmiş bugün yaşasaydı ve bin tane oyum olsaydı birini bile vermezdim ona veya onun siyasi oluşumuna ama hala daha o temiz yüreğine bu ülke için iyi bir şeyler yapma isteğine ve idam sehpasına geldiğinde ayaklarının titrememesine büyük bir saygı duyuyoum ve teşekkür ediyorum 6. filoyu bu ülkeden kovanlardan olduğu için. Taş atan elleri sağolsun..
 2   27 Şubat 2007 17:39   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Deniz Gezmiş'le Adnan Menderes'i bir tutamayız. Menderes ve hükümeti karşı devrim için uğpraşmışlardır. Bugün ülkemizde gericilik varsa bunun ilk tohumları o dönemde ekilmiştir. Bugün Türkiye cumhuriyeti Amerikan Emperyalişzmi altındaysa başlatan Adnan menderes'dir. Sadece ABD'ye yaltaklanmak için Kore'de askerlerimizi kırdıran Türk Askerini Amerikalıya tanesi 23 centten satan yine aynı hükümettir. Cumhuriyet döneminin en önemli devrimlerinden biri olan ve eğitim sistemimize en büyük yararı sağlayan köy enstitülerini kapatma görevini de yine Menderes ekibi yerine getirmişlerdir

İdam cezası tabii ki yanlış bir uygulamadır ancak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını Menderes'le karşılaştıramayız
 1   27 Şubat 2007 18:05   mesajın adresini al  

polair
polair
commandante yanlışın var düzelt lütfen...menderes ve hükümeti böyle bişiy yapmadılar önce objektif ol sonra konuşalım istersen...hangi yayından arak bu bilgiler ?
27 Şubat 2007 18:08   mesajın adresini al  

comandante
comandante

polair demis ki:

commandante yanlışın var düzelt lütfen...menderes ve hükümeti böyle bişiy yapmadılar önce objektif ol sonra konuşalım istersen...hangi yayından arak bu bilgiler ?

Hangisini yapmadılar??
27 Şubat 2007 18:11   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
kimse o gencecik çocukların asılmaları sonrasında "oh iyi olmuş" demiyordur umarım.. diyen varsa önce vicdanından sonra aklından şüphe duyarım ama Adnan Menderes vak'ası da yakın tarihin utançlarından biridir bence.. Apo'yu besleyen Türkiye Cumhuriyeti zamanında altından kalkamayacağı kararların altına imza atmıştır..

benim tek derdim sorgulayan gençlerin olmasını istemek benim en büyük beklentim bu.. o gençlerin yaptıkları karşısında bana saygıyla eğilmek düşer ama sadece niyetlerini düşündüğümde.. kardeşi kardeşe düşman eden kukla yöneticileri yüzünden eline silah alan gençleri alkışlamam ben..
27 Şubat 2007 18:13   mesajın adresini al  

nemesismls
nemesismls
Tabiki dünyanın neresinde olursa olsun idam cezasının yasallığı tartışılır,olmaması gerekir,insanlık ayıbıdır vs.Lakin her iki vakkanın temelinde anayasaya zıt düştükleri gerekçesiyle alelacele yargılanmışlar(ki yargının adaletli olduğunu hiç kimse kabuletmemelidir,hiç bir şekilde adil bir yargılanma olmamıştır:(Adnan Menderes hükümetinin yargılanma sebebinin görevi kötüye kullanmak ve suistimal suçları kapsamında olduğunu az çok hepimiz biliyoruz (yalnız dikkatinizi çekmek isterim ki bu olayda da suç unsuru abartılmış ve ceza gereksiz yere katlanarak ölüm cezası şeklinde maalesef vuku bulmuştur.Aynı namzetle olmasa dahi; Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının infazında (ki her defasında avukatları Halit Çelenk'in verdiği demeçleri seyrettiğimde üzüntüden tüylerim diken diken oluyor:(maalesef benzer gerekçelerle haksız yere suçlanıp (ki burda da o zamanki cellat hükümetin ve cellat sözde(!) yargının iddaası,61 anayasanın ihlali ve değiştirilmeye çalışılması gibi asılsız bahaneler kapsamında suçlamalarla alelacele savunma makamlarının dilekçeleri bile göz önünde bulundurulmadan yargılanıp infaz edilmişlerdir:(

aslında bu dönem yazılan yakın geçmiş siyasi tarihimizle ilgili kitaplarda da fazlasıyla aşikardır ki; bırakın 61 anayasal düzenin ihlalini,tam zıttına Deniz Gezmiş ve arkadaşları zamanında sırf anayasal düzeni savunmak,Atatürk ilke ve inkilaplarına olan bağlılıklarını dile getirmek ve bağnaz düzeni protesto etmek amaçlı Samsun'dan gençlik yürüyüşleri başlatmışlar,anayasa maddelerine sonuna kadar sahip çıkmışlar ve en önemlisi 6. filoyu defetmek gibi haklı bir mücadele imza atmışlardır.

yapılanlar ortada,yazılanlar çizilenler ve o tarihin bir kısım tanıkları halen ortada....aslında 24 yaşında biri olarak sorguluyorum çoğu zaman; bizler ne yaptık şu güne kadar ve diğerleri... onlar 23-24-25 yıllık ömürlerine koca bir mücadeleyi sığdırarak, sırf bağımsızlık mücadelesi verip Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkıp,Atatürk'ün yaptığı devrimi bütün türk halkları adına korumak için emek veren Deniz Gezmiş ve arkadaşları, ve 68 kuşağına hüküm giydiren o dönemki şimdikinin kopyası 'etkisiz eleman' hükümet mi suçlu ,yoksa fikir suçu sayıldığı için toprağın altında çürümüş gencecik bedenler mi?...

belki bir maden mühendisi olarak haddimi aştım , (bütün hukukçu,sosyolog ve siyaset bilimci arkadaşların affına sığınıyorum bir mühendisin boyunu aştı belki de laflarım:)ancak şunu eklemek isterim son olarak;o zamanki haklı mücadeler sürseydi şimdi, emek verseydik eğer populer kültürde asimile olmuş kocaaamaaan bir gençlik yığını olmasaydık ,ne şimdiki bağnaz hükümetin esiri olacaktık ne de ülkemizin madenlerini,doğal kaynaklarını yabancı sermayeye peşkeş çeken dolayısıyla kendi mühendisine istihdam sağlamaktan aciz (!) rant kaygısyla yanıp tutuşan demokrasinin 'D' sinden anlamayan hükümetimiz olmayacaktı..keşke olmasaydı da....
keşke o zamanlar mecliste 1 günlük paldır küldür oylamayla onaylanan idam cezaları olmasaydı ... ayrıca Süleyman Demirel gibi Türkiye nin siyasi tarihini geriye çekmekten başka bir işe yaramamış idam cezasına en ön saflarda onaylamak için parmak kaldıran 'bizden 3 kişi asıldı,sizden de 3 kişi asılsın ' diyerek sırıtan siyasetçilerimiz olmasaydı....ama 'keşke'lerle olmuyor maalesef:((

palali demis ki:

Meraktan kaynaklanan bir soru sormak istiyorum;
Acaba deniz gezmiş ve arkadaşlarının asılmasına veryansın eden arkadaşlar (ki son derece haklıdırlar) aynı tepkiyi Adnan Menderes ve arkadaşları için verebilirlermi? yada araştırmışlarmı neden asılmışlar? yoksa iş "diğer taraf"a gelince sessiz kalmayımı tercih ediyorlar?

1   27 Şubat 2007 18:16   mesajın adresini al  

manas
manas
fırat gerçekleri çarpıtma lütfen korede şavaşmamızın sebebi öyle 23 sent filan değildi. Böyle popülist yaklaşımlarla bir yere gelinemez çocuk oyuncağı değil bura da tribün değil..
Koreye neden asker gönderdiğimiz belli.. 23 sent için kim kimi gönderir. Öyle garip komplo teorilerine kimsenin kanmadığını görüyoruz..Adnan menderesin icraatlarını tartışabilirsiniz peki hiç mi iyi yaptığı bir şey yoktu. Hep mi kötüydü bu adam.. Cezayirdeki direnişçilere el altından yolladığı silahlar natoya girişimiz yapılan bir sürü imar çalışmaları hepsi çöpe mi atılacak. Liberalizm de üzerinde konuşulması düşünülmesi gereken bir görüştür. Siz amerikaya satmak olarak ister düşünün ister düşünmeyin..
27 Şubat 2007 18:21   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Amerikan Dışişleri bakanı Dallas'ın "kuzey atlantik paktı'na en ucuz askeri türkiye'den temin ediyoruz" diye beyanat verdiğinden haberiniz yok galiba sizlerin. Ve bu adama yanıt olarak ustad Nazım'ın cevabından da. O halde onu da okuyalım ve öğrenelim hep birlikte

mister dallas,
sizden saklamak olmaz,
hayat pahalı biraz bizim memlekette.
mesela iki yüz gram et alabilirsiniz,
koyun eti,
ankara'da 23 sente,
yahut bir kilodan biraz fazla mercimek,
elli santim kefen bezi yahut,
yahut da bir aylığına
yirmi yaşlarında bir tane insan
erkek,
ağzı burnu, eli ayağı yerinde,
üniforması, otomatiği üzerinde,
yani öldürmeye, öldürülmeye hazır;
belki tavşan gibi korkak,
belki toprak gibi akıllı,
belki gençlik gibi cesur,
belki su gibi kurnaz,
(her kaba uymak meselesi)
belki ömründe ilk defa denizi görecek,
belki ava meraklı, belki sevdalıdır.
yahut da aynı hesapla mister dallas,
(tanesi 23 sentten yani)
satarlar size bu askerlerin otuzbeşini birden
istanbul'da bir tek odanın aylık kirasına,
seksen beş onda altısını yahut,
bir çift ıskarpin parasına.
yalnız bir mesele var mister dallas,
herhalde bunu sizden gizlediler.
size yirmi üç sente sattıkları asker,
mevcuttu üniformanızı giymeden önce de,
mevcuttu otomatiksiz filan,
mevcuttu sadece insan olarak,
mevcuttu,
tuhafınıza gidicek,
mevcuttu
hem de çoktan mı çoktan
daha sizin devletin adı bile konmadan.
mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu,
mesela mister dallas,
yeller eserken yerinde sizin new york'un,
kurşun kubbeler kurdu o,
gökkubbe gibi yüksek,
haşmetli, derin.
elinde bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek.
halı dokur gibi yonttu mermeri
ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına
ebem kuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri.
dahası var dallas,
sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz
zulüm gibi,
hürriyet gibi,
kardeşlik gibi sözlerin,
dövüştü zulme karşı o,
ve istiklal ve hürriyet uğruna
ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek
ve yarin yanağından gayri her yerde,
her şeyde,
hep beraber
diyebilmek için,
yürüdü peşince bedrettin'in…
o, tornacı hasan, köylü memet, öğretmen ali'dir,
kaya gibi yumruğunun son ustalığı,
922 yılı 9 eylülü'dür.
dedim ya, mister dallas,
herhalde bütün bunları sizden gizlediler.
ucuzdur vardır illeti.
hani şaşmayın,
yarın çok pahalıya mal olursa size
bu 23 sentlik asker,
yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim,
her millet gibi büyük türk milleti.
 3   27 Şubat 2007 18:30   mesajın adresini al  

polair
polair
yanlışın var ve objektif diilsin commandante arkadaşım ....yahu idamı savunan yok ben aklından bırak onun insanlığından şüphe ederim ... ama kimse A.menderes'i suçalamasın lakin bazı şeyler anlatıldığı gibi olmamıştır... kafa gerekliydi birileri için onların ki verildi hepsi bu her hükümetyin yanlışı oldu bunu hepimiz bilioz...yok Apo oluşumunun temelini atmışlar yok muhafazakrlarmış yok anasını satayım dünyayı yedi bitirdi o adamlar yaa bi kere o kadar mantıksız ki gülüncek bişiy...neyse d.g e gelince kullanılmış ve maskot olmuş kimlikler diyorum her ey yaptıysa sosyalist ve komunist düşünce için yaptı peki şimdi komunizm uygulayan bi ülke var mı ? yok ! rusya terketti sokakta komunizm diyeni hapse atıolar , kuba ? turizm ve ihracat yapan ülkeye komunist denmez herhalde eeee demekki bazen mantıklı düşünmek lazım unutmayın apo da bu ülkenin üniversitelerinden çıktı...bazen duygusallık zarar verir bazen de fayda sağlar ama biz şimdiki tehlikeyi konuşsak mazi ye dönceğimiz kaldı ki gerekli dersler zaten alındı yada verildi ? ülkemi seviom diyorsak Atamızın bıraktığı "Laik , demokrat ve Anayasası" olan bu Cumhuriyet rejimini tartışalım nerdeyse 1 asır önce Cumhuriyet karakterimize yakışır demiş boşuna mı dedi onun aldığı yada verdiği dersleri konuşalım ? şuanda ülkelerin yüzde 90 ı bu rejimde ve "ilk önce biz" vardık diil mi ? bunu tartışalım seçimler yaklaşıo bunu tartışalım ...ayrıca iyi adanmlar varda iktidar mı olmuo ? salakmı bu millet? unutmyaınki her siyasetçinin iyi ve kötü yanları vardır! eziklik yapmayalım benim ki seçilmeyince aksine sataşarak
27 Şubat 2007 18:37   mesajın adresini al  

manas
manas
ya fıratcım burası senin edebiyat dlu ifadelerine kanacak insanların olduğu bir platform değil şiir güzel duygulandırıcı evet etkilenirsin ama gerçekleri yansıtıyor mu hayır...
natoya girmek için yaptık biz o savaşı rusya sınırını güvenceye almak için batıyla olan ilişkilerin düzelmesi için...
Ha onu diyen o.ç. amerikalı generale de söyliyim gözümdeki değerini. Bir milyon amerikan askeri için on kuruş vermem.. Bir mehmetçiğin bir damla kanı döküleceğine 1 milyon amerikalı ölsün dönüp bakmam bile..bizim asker 23 sentse ona göre hesab edin işte bir amerikalı asker kaç para ediyor...

işe duygusal yaklaşmak yerine gerçeklerden konuşsak daha faydalı olur diye düşünüyorum

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
nazım hep çok güzel yazmıştır.. yine çok güzel yazmış..

derinlemesine bilmediğim bi konuda konuşmaktan hoşlanmıyorum aslında ama.. Menderes zamanında da yargılamalar hiç adil olmamış.. o zaman da cezalara suçlar uydurulmuş.. insanlar yurtdışından çay takımı getirdiler diye aylarca hapis yatmışlar..

iki olayı birbiriyle karşılaştırmak gereksiz bence.. ama ikisinde adalet taraflıydı ne yazık ki ve bence Cumhuriyetimiz için bir utançtır bu..

Gezmişler de sütten çıkmış ak kaşık değillerdi .. Menderes hükümeti de öyle..bunun yanında yaptıkları örnek oldukları olaylar da oldu.. ama her ne olursa olsun 6'sı da asılmayı hak etmemişti..

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 37 - 48

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008