ne degişti ondan sonraa ....daragicinda 3 fidandilar..peki onlar fidandi hiçmi yeşeren agaç olmadi onlardan sonra ...hala fidanmi bu düşünceler hala mi..ve daha nere ee kadar gider....ne olursa olsun hala onun adini anmalari bile kafii...bilmeselerde amaçlarini ülkülerini(ki öle bi zihnietinde deniz gezmiş adini kullancagini sanmam...daha kolay ve anlaşilir olanlar varki hemde bukadar açken aralarina almakta) adini bile yaşatio olmalari kafi...unutturmamak geçmişi hatirlatmak sürekli yeni fidanlar ezilmesin die.....kaçimizz en az onlar kadarini yapabilioki çamur atioruzz.....???
27 Şubat 2007 14:27
ayaz26
insan neye karsı neyi savunduğunu bilmeli herşeyden önce
27 Şubat 2007 14:33
comandante
Onlardan sonra yavaş yavaş cuntanın baskısından kurtulan ülkemizde bazı fidanlar yine yaşarmaya çalıştılar ancak o zaman da karşılarına Netekim Kenan çıktı. O zamanda daha 17 yaşındaki Erdal Eren'ler Necdet Adalı'lar yaşları mahkeme kararıyla büyütülerek darağacına yollandılar. Gençliğe uygulanan baskı ve apolitize etme çabaları hala başarılı bir şekilde uygulanıyor. Artık kimse yeşermeye çalışmıyor bu topraklarda
27 Şubat 2007 14:33
cereyan
ne aci ama kendi ülkende kendi düşüncelerinle mahküm edilmek....hemde ölüme...hemde sirf bazilarinin düzenine çomak soktun die.....ama hepimiz böle dşünür kendimizi onlarin bile zorlamasina gerek kalmadan pasifize edersek kim nezaman nasil biizm için fikirlerimize destek çikar....bence baska bişiler daha yeşermeli ..bi yerinden başlamalii.....belki günümüz koşullarinda fazla optimistik bunlar ama ....amaa....ama...
27 Şubat 2007 14:39
joshua
küçük bir kız çocuu aslında doğru bi açıdan yaklaşmış...günümüzün siyasal koşulları ile o dönem aynı deil...dünya iki kutuplu iken tek kutuba dönmş durumda...ayrıca şuda bir gerçek o dönemde gençlik mhakkak ki kullanıldı..idealist bir gençlik vardı ve kullanıldılar iki taraf içinde geçerli bu..düşünce ve istemler keisnlikle doğru fakat yaklşım şekillleri yanlıştı...
küçük bir kız çocuğu demis ki:
ayrıca asıl değinmek istediğim nokta özü yakalamak meselesi.. evet o zamanlar gösterilen çaba takdir-e şayandı bence.. ama o zaman uygulanan taktikler uygulanmaya çalışılıyo bugün de.. ne kadar yanlış.. o zamanla bu zaman bir değil.. bugün devlet erkanından biri okula konferans vermeye geldiğinde sözü kesiliyor protestolarla konuşturulmuyor.. oysaki çağdaş aydın ve araştıran bir üniversite öğrencisi tek sorusuyla o devlet erkanı kişisini susturmasını bilir..
yakında kampüslerde araba yakmaya da başlarız..
27 Şubat 2007 14:41
palali
Meraktan kaynaklanan bir soru sormak istiyorum;
Acaba deniz gezmiş ve arkadaşlarının asılmasına veryansın eden arkadaşlar (ki son derece haklıdırlar) aynı tepkiyi Adnan Menderes ve arkadaşları için verebilirlermi? yada araştırmışlarmı neden asılmışlar? yoksa iş "diğer taraf"a gelince sessiz kalmayımı tercih ediyorlar?
227 Şubat 2007 14:51
polair
ben deniz gezmiş ve türevlerine kullanılmış oldukları için ve iyi niyetlerini bazı ülkelerin siyasetlerine alet ettikleri için ve onlara silahşörlük ettikleri için kızıyorum ve devam edicek bu kızgınlığım... bombalama , robin hoodçuluk yapma ve boş yere kan akıtan da bunlardı ? ne için komunizm yada sosyalleşme getirmek için mi ... sosyalleşme ne için çarlık rusyasının boş ve anlamsız siyasetinin ülkemizdeki boşluktan yararlanması değil miydi ? bu muydu peki Atatürk Cumhuriyetinin beklentisi gençlikten ? neyse ...
27 Şubat 2007 15:02
polair
evet takdir ettim bu açıklamayı... biri amerikanın maşası biri rusyanın yane kullanılmış insanlar halbuki bi amerikanın uyguladığı gibi Atatürkümüzün bize bıraktığı mesajlara inanıp onlara uymayı denese bu insanlar şimdi bu ülkede ne bölünme nede ayrılma nede böle "kızıl ordu kapşonlu" tipler olacaktı nede "başbakanlarımız" asılcaktı ... yazık ya hep kullanıldık ve hala kullanılıoz ve nedense hala "sürüler" arkadan gelio ... ne zaman adam oluruz?
palali demis ki:
Acaba deniz gezmiş ve arkadaşlarının asılmasına veryansın eden arkadaşlar (ki son derece haklıdırlar) aynı tepkiyi Adnan Menderes ve arkadaşları için verebilirlermi? yada araştırmışlarmı neden asılmışlar? yoksa iş "diğer taraf"a gelince sessiz kalmayımı tercih ediyorlar?
27 Şubat 2007 15:06
küçük bir kız çocuğu
günümüzün siyasal koşulları ile o dönem aynı deil...dünya iki kutuplu iken tek kutuba dönmş durumda...ayrıca şuda bir gerçek o dönemde gençlik mhakkak ki kullanıldı..idealist bir gençlik vardı ve kullanıldılar iki taraf içinde geçerli bu..düşünce ve istemler keisnlikle doğru fakat yaklşım şekillleri yanlıştı...
kesinlikle katılıyorum.. niyetleri çok iyiydi belki hatta ışık doluydu ama çok yanlıştı yöntemler.. ama yöntemler konusunda da o "çocuk"ların suçu yok.. bir gaza getirme politikası uygulandı üzerlerinde.. kabul edilmek istenmese de piyon oldular.. ve ne yazık ki canlarıyla ödediler bunu..
bence günümüz gençliğinin yapması gereken yineliyorum ki "özü anlamak" ama farklı stratejiler geliştirmektir..lev'is giyerek "emperyalizme hayır.. yaşasın deniz gezmiş" sloganı atana ben gülerim sadece..
27 Şubat 2007 15:06
küçük bir kız çocuğu
palali demis ki:
sadece tarafımız olana üzülüyoruz ne yazık ki.. objektif olmayı öğrenemeden ilerleyemeyiz.. yazık..
127 Şubat 2007 15:08
polair
+5487145754 çok güzel bi açıklama küçük kız
27 Şubat 2007 15:10
hbl
Deniz'ler, tam bağımsız ve demokratik bir ülke için mücadele ettiler; fakat yanlış anlaşıldılar, onları asanlar bi gün olsun, anlamaya çalışmadılar... hep üzerlerine yürüdüler, sindirmeye çalıştılar... fakat onlar tüm bunlara karşı dik durdular hep... eğilmek yerine, kırılmayı seçtiler... rahmetle ve sevgiyle anıyoruz...
"Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. Bir kadın eline değmemişti ellerimiz. Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha. Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. Herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9705
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.