İşte geldik gidiyoruz
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz çakılından aldık
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz masmavi tuzundan
Hoşçakal kardeşim deniz
Sonsuzluğundan birazcık
Hoşçakal kardeşim deniz
Birazcıkta kederinden
Hoşçakal kardeşim deniz
Birşeyler anlattın bize
Hoşçakal kardeşim deniz
Denizliğin kaderinden
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz daha umutluyuz!
Hoşçakal kardeşim deniz
Biraz daha adam olduk
Hoşçakal kardeşim deniz
İşte geldik gidiyoruz
Hoşçakal kardeşim deniz
127 Şubat 2007 13:50
küçük bir kız çocuğu
atlanan noktalar var bence bu hikayelerde.. darağacında 3 fidan kitabını ben de okudum..
ama Deniz'in Hüseyin'in ve Yusuf'un bu derece ilahlaştırılmış olmaları asılmış olmalarından ileri gelir..
ben yaptıkları direnişin sonuna kadar arkasındayım.. ama ders almak lazım bazı şeylerden.. o gün Denizlerle aynı cephede çatışanlar bugün holdinglerde çalışıyolar..
günümüz üniversite öğrencileri kampüslerde "hayır" diye bağırıyolar.. neye "hayır" dediklerini bilmeden.. körü körüne inanıyoruz ve arkasından gidiyoruz bazı şeylerin.. yazık!!
27 Şubat 2007 13:56
comandante
Asılmış olmaları tabii ki onların yerini gözümüzde daha da kuvvetlendirmiştir ancak deniz'ler asılmadan önce de önder olarak görülen bir devrimciydi. Onların cezaları suça göre verilmedi. Cezaya göre suç biçildi onlara. 3'ün intikamı olarak 3 fidana kıyıldı. Kısasa kısas mantığı güttüler onları katlederken. Onlar 6 mayıs günü bir defa öldüler ancak onları katledenler hergün binlerce defa ölmeye mahkumdurlar.
27 Şubat 2007 13:59
küçük bir kız çocuğu
katılıyorum .. ama yaşasalardı şu an ne yapıyor olurlardı onu da merak etmiyor değilim.. bence önemli olan geçmişte yapılanların körü körüne takipçisi olmak yerine sorgulamayı becerebilmek.. evet hak etmedikleri halde gencecik yaşlarında darağacında can verdi 3 fidan.. vicdan sahibi insanlar değillerdi bu cezaları kesenler.. cezaların adaletli olmadığını nasıl sorguluyorsak bugün yaşasalardı ne durumda olurlardı onları da sorgulayabilmeliyiz..
dediğim gibi onlarla omuz omuza çatışanlar şimdi emperyalist düzenin bir parçası.. bugün "deniz gezmiş" diye kampüslerde körü körüne bağıran gençlere birileri yanlış yolda olduklarını söylemeli.. araştırmadan soruşturmadan o zamanların taktiklerini uygulamaya çalışan gençlik kötü yolda ilerliyor..
27 Şubat 2007 14:07
comandante
küçük bir kız çocuğu demis ki:
bugün "deniz gezmiş" diye kampüslerde körü körüne bağıran gençlere birileri yanlış yolda olduklarını söylemeli.. araştırmadan soruşturmadan o zamanların taktiklerini uygulamaya çalışan gençlik kötü yolda ilerliyor..
Nede kampüslerde Deniz Gezmiş diye bağıranlar yanlış yolda olsunlar ki? İnsanların inandıkları bir sistem bir ideoloji varsa ve bunun için uğraşıyorlarsa onlara yanlış yolda diyemeyiz. evet belki ütopya olabilir ama büyük devrimlerde ilk başlarda ütopik görülmüş ve hayal edilerek başarılmıştır.
227 Şubat 2007 14:13
küçük bir kız çocuğu
sen o bağıran insanların ne için bağırdıklarını bildiklerini mi zannediyorsun..?? ben körü körüne yapılan her şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum.. bir üniversite öğrencisi araştırmalı her şeyden önce..
27 Şubat 2007 14:15
ayaz26
Yagmur yagsin isterdim bu sabah
Merhaba soylu sevdam merhaba
Ipil ipil dussun betona
Merhaba sevgili vatan merhaba
Ve ucuk gece guvercini
Nazli nazli ucsun buluta merhaba
Butun sabahlarin bu saati
En fazla sevdigim vakit
Son kez merhaba
27 Şubat 2007 14:15
ayaz26
işte dar ağacına yaklaşırken ürperti yerine içinden geçenlermiş arkadaşlar sizlerle paylaşmak istedim
27 Şubat 2007 14:16
comandante
Emin ol onlar bu ülkenin en bilinçli mantıklı insanları. ne istediklerini çok iyi biliyorlar. hiçbir şeye körü körüne bağlanmadan dogmalara yer vermeden sadece ve sadece aklın mantığın çercevesinde birleşiyorlar
27 Şubat 2007 14:17
küçük bir kız çocuğu
herkesi kendin gibi bilme bence.. nicesiyle konuştum.. bişey bildikleri yok.. sadece bir yere ait olmaya çalışıyolar..
27 Şubat 2007 14:19
küçük bir kız çocuğu
ayrıca asıl değinmek istediğim nokta özü yakalamak meselesi.. evet o zamanlar gösterilen çaba takdir-e şayandı bence.. ama o zaman uygulanan taktikler uygulanmaya çalışılıyo bugün de.. ne kadar yanlış.. o zamanla bu zaman bir değil.. bugün devlet erkanından biri okula konferans vermeye geldiğinde sözü kesiliyor protestolarla konuşturulmuyor.. oysaki çağdaş aydın ve araştıran bir üniversite öğrencisi tek sorusuyla o devlet erkanı kişisini susturmasını bilir..
yakında kampüslerde araba yakmaya da başlarız..
27 Şubat 2007 14:21
lithium
eskiden kurallar daha katıymış belki de ülkedeki karışıklık nedeniyle.. ama şimdi adam eline taramalı tüfek alıp çıksa taksim meydanındaki insanları sıradan geçirse en fazla 20 yıl hapis yer.. ama siyasi düşüncesi nedeniyle bundan yıllar önce 3insan sallandırıldı bir ipin ucunda..
yaşadıkları zaman hatalıymış bence.. düşünüğüm şeyden öldrülmek istemezdim ben!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9705
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.