ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bazıları ahmet kaya'yı sevdikleri halde terörist diye dinlemiyor neymiş efendim onun sarkılarını dinleyince onlara yardım etmiş oluyormuş terörist adam dinlenirmi,sizce dinleyip onlara yardımmı edelim yoksa yoksa gerçekten adam işini iyi yapıyor deyip sanatına saygı duyup sevdiğimiz sarkılarını dinlemelimiyiz (ben ikincisine katılıyorum tebe :d)
24 Şubat 2007 22:14
comandante
Açıkcası bu konuda bir çok defa tartıştık ancak bazıları ölüm yıldönümünde dahi hakaret ederek düşüncelerini!! gösterdiler ve forumlar kapandı. Sitenin ilk günlerinde açılmış bir başlık vardı ahmet kayayla ilgili bence oradan okursan daha iyi olur çünkü bununda küfür ve hakaret yağmuruna tutulması ve kilitlenmesi an meselesidir.
24 Şubat 2007 22:16
comandante
Ayrıca hakkında verilen hiçbir ceza yoktur Ahmet Kaya'nın o yüzden terörist damgası vurulamaz. Bu çok ağır bir ithamdır.
(1) 24 Şubat 2007 22:18
impossiple
tabi oda doğru ama sarkılarına baktımızda onların taraftarı gibi duruyor
24 Şubat 2007 22:22
comandante
24 Şubat 2007 22:31
dogujan
hiç sevmem ve dinlemem kendilerini
(3) 24 Şubat 2007 22:35
impossiple
neden sevmiyosun tercih mi yoksa bi özel sebebi varmı ideolojik
köle kral demis ki:
hiç sevmem ve dinlemem kendilerini
24 Şubat 2007 22:43
comandante
Onur abartıyorsun bence. Sansüre karşıyım vadi kalkmasın diye ortalığı ayağa kaldır sonra sansürcü ol hemen koş admine yetiştir şikayet et. Ayrıca Ahmet kaya'nın sanatına olan saygımdan dolayı kasetlerini alırım ki en son 1 hafta önce son çıkan kasedini aldım. Suçlamanı hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Bu tür iddiaları temelsiz olarak ortaya atmak çok kolaydır ama arkasında bazı dayanakların olması gerekir. O zaman bende ortaya çıkıpğ her Mustafa yıldızdoğan dinleyen Nihal Atsız kitabı okuyan faşisttir ona verilen paralar aşırı sağcı örgütlere gider diyeyim sence mantıklı mı? Ayrıca Burada yapılan şey Ahmet Kaya'nın reklamı değil, tartışma. reklam yapılmasına zaten gerek yok. onun kemikleşmiş milyonlarca hayranı var ve kasetleri çıkar çıkmaz temin ediyorlar. Kimse burada ismini gördü diye alıp Ahmat Kaya kaseti almaz.
(1) 24 Şubat 2007 22:55 ~ 24 Şubat 2007 22:58
o şimdi plajdaa
Ahmet Kayayı Sevgiyle anıyorumm sadecee O sözlerii yazan o besteleri yapann insanın sadece dinlemek ve alkışlamak düşerr bannaa..!!!!
24 Şubat 2007 22:56
comandante
Bu ülke zamanında Nazım Hikmet'e Yılmaz Güney'e de aynı şekilde HAİN damgası vurmuştur. Ama şimdi herkes Nazım'ı ve Yılmaz' saygıyla anıyor. Er yada geç Ahmet kaya'nın da itibarı iade edilecektir.
24 Şubat 2007 22:57
hırpık
solcu diye Zülfü Livaneli'nin; sağcı diye Mustafa Yıldızdoğan'ın dinlenilmemesine kesinlikle karşıyım!.. ama Ahmet Kaya'yı çok sevdiğim 2 şarkısı dışında ben de dinlemiyorum..
[verdiğim isimler sadece birer örnek, özellikle yazılmış değil..]
24 Şubat 2007 23:02
cereyan
nasıl oluoda hangı mantıkla bır denız gezmısle bır nazım hıkmetle ahmet kaya aynı kefeye konuo ne yonden esıtler sadece vatan haini ilan edılmelerımı burda kıyası edılmesıne sebep olan bukadarsıkmı ortak hedeflerı nedır ya anlayabılmıs dıılım ayunı tarıhın cocukları degılmıyız yoksa??????
(1) 24 Şubat 2007 23:04
comandante
Onur o behsettiğin görüntüler sebebiyle Ahmet Kaya zamanında DGM'de yargılanmış ve beraat etmişti. Anlayacağın sen hukukun reddettiği bir şeyi savunuyorsun şu anda.
24 Şubat 2007 23:06
dogujan
allah rahmet eylesin diyenlere ne demeli ölümü üzerine
24 Şubat 2007 23:07
comandante
cereyan demis ki:
nasıl oluoda hangı mantıkla bır denız gezmısle bır nazım hıkmetle ahmet kaya aynı kefeye konuo ne yonden esıtler sadece vatan haini ilan edılmelerımı burda kıyası edılmesıne sebep olan bukadarsıkmı ortak hedeflerı nedır ya anlayabılmıs dıılım ayunı tarıhın cocukları degılmıyız yoksa??????
İşte Nazım'ın dizeleri. Bu ikisi arasındaki benzerliği ortaya koyuyor
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
24 Şubat 2007 23:08
cereyan
olay yalniz düşünce özgürlügü kısmında kalsaydı suan bızde bunu savunuyo olurdukk ama onca mehmetcıgımızın olumune sebep olan bı ınsanın destekcısı olan bırıse mevzu burda yollar ayrılır....
24 Şubat 2007 23:08
cereyan
eeee yaz arkadasım burası bı universite forumu bu formun cercevesıne uyacak herkosulda ıstedıgını yazabılırsın ........
dalga demis ki:
ŞİMDİ BENİM SANA ANLATAMAYCAĞIM SÖZLER VAR ORTAMI DEĞİL YOKSA Bİ SÜRÜ ŞEY YAZABİLİRİM SANA CEREYA N HANIM
24 Şubat 2007 23:14
comandante
Onur sen zamanın en sıkı ve yarı askeri mahkemelerinden olan DGM'nin bile kabul etmediği bir şeyi savunuyorsun HALA
24 Şubat 2007 23:14
comandante
ırağı da böldüler böyle başka her yeri de...
başlarım özgürlüğüne Türkiye cumhuriyeti devleti Türk ulusunun kurduğu bir cumhuriyettir... Karşı gelenlerin alayı vatan hainidir..Lamı cimi yok.. Yok öyle bir özgürlük. Bu maddeyi ister seve seve ister ............ herkes kabullenmek zorunda...7 düvele kabul ettirdik kaç kere gene de olsa kabul ettirecez...düşünce özgrlüğü filan anlamam ben...
Heyt bee. ya sev ya terk et düşüncesi işte. tamam herkes seviyor ama daha güzel daha demokratik daha bağımsız ve daha barış içinde yaşanacak bir ülke istiyoruz. Kardeşin kardeşi vurmadığı ne mehmetçiğimizin ne de dağdaki gençlerin ölmediği bir ülke istiyordu. Herkesin kendi evinde ve çevresine anadilinde konuştuğu baskı ve zorlamalarla karşılaşmadığı bir ülke. Ama yok isteyemezdi. Çünkü başkaları ondan daha çok seviyorlardı!! bu ülkeyi ve o terketmek zorunda bırakılmıştı.
adalet kamuoyunun vicdanıysa bu kamuoyu da halksa buyrun bu adam bir vatanseverdi deyin.. binlerce pkk bayrağının altında pişmiş kelle gibi sırıtarak şarkı söyleyen hukuktaki boşluklardan faydalanarak beraat eden alçağın videosu...
bak bu 4. yazım Onur. Türkiye cumhuriyeti Mahkemeleri bu konser sebebiyle açıdan davada Ahmet Kaya'yı suçlu bulmadı.