ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > Kopya XP bilgisayarları çökecek!!!
virus bilgisayar windows yazilim korsan xp
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

vamos bien
vamos bien
Kopya XP bilgisayarları çökecek

Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek.

WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca "sahte yazılım mağduru" olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek.

İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak.

Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor.

Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=68968
16 Şubat 2007 21:38   mesajın adresini al  

william wallace
william wallace
windows korsana engel olmaz istese olurdu ama olmuyor. engel olmaya çalışsa insanlar linuxa yönelecek. linuxun pazar payı artıkça destekleyen yazılımlar da artıcak ve bu microsoftun sonu bile olabilir. kesin bunun da cracki falan vardır uygularsın olur. microsoft da fazla ses çıkarmaz...
 2   16 Şubat 2007 21:48   mesajın adresini al  

ufoozgur
ufoozgur
DİKKAT! burayı iyi okuyalım lütfen. Kopya XP kullanan bilgisayarlar çökmeyecek. Sadece giriş ekranında lütfen orijinal yazılıma geçin gibisinden bir yazı belirecek. ve zaten yapamadığınız güncellemeleri yapamayacak, Windows Media Player 11 ve Internet Explorer 7 yi kuramayacaksınız. Yani olay bundan ibaret ki şu an orijinal olmayan Windows XP Professional kullanıyorum ve sistemimde Windows Media Player 11, IE7 kurulu. Ayrıca güncellemeleri de yapabiliyorum. Tek yaptığım küçük bi .dll dosyası değişikliği. Yani araştırırsanız siz de yapabilirsiniz. Çok kolay bir işlem..
16 Şubat 2007 21:54   mesajın adresini al  

serkan a.k.a deja`vu
serkan a.k.a deja`vu
En son formatımdan sonra yüklediğim xp de otomatik update açıktı,bir gün this XP version is not geniue die bi durumla karşılaştım..yani kısacası bu durum bir süredir var,yukarda da dendiği gibi her bilgisayarı acısımda bu sürüm orginal deildir,bir kurulum korsanlıgının kurbanı olabılırsınız muhabbetı cıkıo 5 sanıe sonra resolve later dııp gırıosun,bı de update edemıosun wındowsu eh edıoruz da noluo.. bılgısayarı kullanabıldıgım surece sorun yok
16 Şubat 2007 23:01   mesajın adresini al  

dummy_-variable
dummy_-variable
windowsa koyayım sanki 20 şubattan önce çökmüyodu

16 Şubat 2007 23:22   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
e, google hadi artık patlat şu işletim sistemini..
17 Şubat 2007 01:17   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
ahahha sallayın gitsin ufak bi yama ile bu sorunda hallediliyor :) yeter ki siteyin :)
17 Şubat 2007 01:31   mesajın adresini al  

serkan a.k.a deja`vu
serkan a.k.a deja`vu
istioruz?? :)
17 Şubat 2007 02:20   mesajın adresini al  

vamos bien
vamos bien
LİNUX kullanacam ben yaw wirüs programına bile gerek yok :-)
17 Şubat 2007 02:26   mesajın adresini al  

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
ana!!! zıçtık:((

bişi olmaz..
17 Şubat 2007 08:03   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
ya bi sie ben o dandik vistayı kullancağıma korsan xp kullanırım daha ii
17 Şubat 2007 09:43   mesajın adresini al  

o6uz
o6uz
bildiğim kadarıyla Google kendi içinde Ubuntu nun sadece Google a özel üretilmiş bir versiyonunu kullanıyo.
ha ama piyasaya sürüklecek bi O.S güzel olurdu ama dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Linux ın üstüne gidersin , mükkemmelleştirirsin süper olur.
0 dan OS yazmak kolay iş deil.

boomerang ¹³ demis ki:

e, google hadi artık patlat şu işletim sistemini..

17 Şubat 2007 14:30   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008