| |
comandante
|
Kurtlar Vadisi Terör dizisi yayından kaldırıldı. Son yılların çok ses getiren dizisi artık yayınlanmayacak. Peki izlenme rekorları kıran dizi neden yayından kaldırıldı ve bu işe adı karışan belediye başkanı kim? İşte ayrıntılar...
Kurtlar Vadisi, 'ağır' konuştu
Kurtlar Vadisi Terör dizisi yayından kaldırıldı. Daha yayınlanmadan tepkilere neden olan dizi, Türkiye'de bölücülüğü kışkırtacağı iddiasıyla eleştirilmişti. En son RTÜK Başkanı Zahid Akman Show TV Genel Müdürü Saner Ayar ile görüşmüştü.
Kurtlar Vadisi dizisi önceki yıllarda yayınlanan versiyonunda da şiddeti körüklediği gerekçesiyle tepkilere neden oluyordu.
Öte yandan kamuoyunun diziyle ilgili yanlış yönlendirildiği dair çarpıcı iddialar da gündeme geldi. Dizinini yapımcı şirketinden yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, RTÜK'e gelen telefonların çoğunluğu organize tepkilerden oluşuyor. İddiaya göre RTÜK'e gelen diziyle ilgili olumsuz tepkilerin önemli bir kısmı Güneydoğu'dan geliyor. Yine iddialara göre olumsuz tepkileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yönlendirdiği belirtiliyor. Sanılanın aksine RTÜK'e gelen telefonların önemli bir kısmı da dizinin yayından kaldırılmaması yönünde.
http://www.cafesiyaset.com/haber/20070214/Kurtlar-Vadisi-yayindan-kaldirildi.php
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
the_ruach
|
tüh be adam gibi bi dizi daha gitti:S:S
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
^^^^
|
ohhh....=))))canıma değsinnn=)))
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
e=m.c²
|
tv komple kaldırılsın......büyük bir aydınlanma süreci geçirelim sonra tekrar başlayabilir tv yayınları....
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
aynen_kanka
|
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
under a violet moon
|
bi üzüldüm bi üzüldümm!!vah vah:):)
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
cihann
|
olması gerken buydu..pokemonu kaldıran RTUK kurtlar vadisini mi kaldırmaycak..
kahrolsun pokemon düşmanları:)
|
|
4 ~ 555 gün
|
|
| |
£qually damaged
|
gittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:)
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
banshee
|
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
comandante
|
Bu arada arkadaşlar haber kesin değil. Yarın yayınlanır falan ondan sonra foruma yalancı falan yazılmasın lütfen Kaynağını vererek okuduğum bir haberi duyurdum sadece. zaten başlıkta da bunu belirttim.
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
polair
|
işine gelmeyen siyasi kesimin bu üstün başarısını takdir ettim rtük senin a.q
|
|
1 ~ 555 gün
|
|
| |
cihann
|
|
|
~ 555 gün
|
|
| |
palali
|
Aslında iki taraflı bir olay. bir taraftan bakarsak biraz olsun sükunet dönemine girildiği şu dönemlerde nefreti ve şiddeti körükleyebilme ihtimali çok yüksek olan bu dizinin sakıncalırının olduğu doğru. nitekim insanlar bundan önceki masum(!) bölümleri bile abartmışlardı ve özellikle okullardaki şiddet olaylarının sebebi olarak gösteriliyordu dizi. hele insanların dizi kahramanı için yas tutup gazeteye ilan bile vermiş olmaları çok ilgi çekiciydi. işte izleyen cahil - yarı cahil kesimi böylesine etkileyebilen bir dizinin söz konusu olan çok hassas dengeler üzerinde duran terör ve özellikle türk-kürt ayrılıkçılığı üzerinde yapacağı olumsuz etkileride düşünmek gerekir. dizinin ters bir versiyonunun çekildiğini düşünün birde kıyametleri kopartırdık haklı olarak. işte ince çizginin üzerinde duran ve bir o tarafa bir bu tarafa sallanan insanlar var fark etsekte etmesekte. ve bu diziden etkilenip bu insanları "öteki taraf"a itebilecek potansiyel tepkileride düşünmeliyiz. ha yasakçı zihniyetle nereye varılabilir oda ayrı bir konu.
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
under a violet moon
|
yaa bu yasakçı zihniyet diilki.. bişilere önlem almak lazım!!çünkü bu dizi şiddeti acaip körüklüo!!ayrıca insanların milliyetçilik duygusu üzerinden prim yapmasıda daha doğrusu reyting yapması da sinir bozucu!!
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
palali
|
önlem yada başka birşey adı altında yasaklıyoruz yinede. zamanında yasklanan onlarca film, binlerce kitapta bazı şeylere karşı önlem almak için yasaklanmıştı (öyle diyorlardı). öyle yada böyle bunun adı yasakçı zihniyet önce burda anlaşalım bence. Yaşar kemal yada aziz nesin'in bir kitabının yasaklanması ne anlama geliyorsa bu dizinin yasaklanmasıda aynı şey (dedim ya ikiside birşeylere önlem olarak yasaklanıyor meseleye tek taraflı bakmamak lazım).
ay ışığında saklıdır demis ki:
yaa bu yasakçı zihniyet diilki.. bişilere önlem almak lazım!!çünkü bu dizi şiddeti acaip körüklüo!!ayrıca insanların milliyetçilik duygusu üzerinden prim yapmasıda daha doğrusu reyting yapması da sinir bozucu!!
|
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
under a violet moon
|
bencee yaşar kemalle,aziz nesinle aynı kefeye koyma bu olayıı!!onlara yapılan yasaklama haksızcaa... ama bu dizi için yapılan yasaklama çook yerindee!!!sonuçta bu diziyi çoğu çocuk,delikanlı yaşta olanlar izlio ve onların beynii bunlarla yıkanıp saçmasapan insanları yaralayabilcek kadar kör olabiliolar!!ama kesinlikle bende yasakçı zihniyeti savunmuorum ama bu yapılması zorunlu bişiydi..
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
gokkche
|
rtük takdir edilesi bi davranışta bulunmuş sonunda.. çok sevindim vallaa oohhh şappiiii şappiiiii
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
palali
|
işte bak sorun burda. sadece senin için söylemiyorum lütfen yanlış anlama ama işimize geldiğinde, söz konusu olan "bizim taraf" olduğunda yasağa tüm şiddetiyle karşı çıkıp "karşı taraf" tartışıldığında tabi canım olmalıydı zaten demek mantıksız geliyor bana. şimdi senin söylediklerinin tam tersini milliyetçi biri savunuyor; "aziz nesin yasaklanmalıydı (o zaten ateistti komünizm aşılıyordu) ama kurtlar vadisi (ülkemizi bölmek isteyenlerin gerçek yüzünü gösteren bir dizi) asla!"
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
jure
|
yapıcı tarafı nie düşünmüyonuz ki....'öcüüü' yok aslında.önyargılar yıkılsın.
|
|
~ 554 gün
|
|
| |
^^^^
|
ne gibi mesela?
jure demis ki:
yapıcı tarafı nie düşünmüyonuz ki....'öcüüü' yok aslında.önyargılar yıkılsın.
|
|
|
~ 554 gün
|
|
| |