| |
mutedil dalgalı
|
önemli sorgulamalar içindeyim.
ben dahil birçok okulumuz öğrencisinde ders seçme telaşı başlamışken,onlayn çile etkisini başlamadan hissettirirken..
şimdi belli başlı derslerin belli başlı hocaları var ve notları bol..ünleri yaygın...kotaları dar..sistem açıldıktan dakikalar sonra kotalar dolmakta...not kaygısı dışında bu kotaları zorlayanlar için bir şey söylenemez,onlara hak verilir..ama not kaygısı olanlar..
iş başvurusu,yüksek lisans,exchange,çap vb. kaygılarla ortalama gayreti içerisindekilerin bu tutumu-kendimi de o gruba dahil ediyorum-ne kadar etik?insanın kendisine olan saygısını ne kadar sarsıcı ya da değil?
beni iş başvurusunda dinleyeceklerin,yüksek lisans burslu kabulü almak için başvuracağım ne bileyim bir abd üniversitesinin mülakat heyetinin veya çap başvurumda beni notlandıracakların gözlerine girme kaygısıyla,onların kriterleri uyarınca yaşamımı şekillendirerek kendime,insan olma onuruma hıyanet ediyor muyum?ediyor muyuz?
onları düşünmeden kendimizce yaşasak,onlar da ister seçse-ister seçmese,kendimize olan saygımızı beslemiş olmaz mıyız?
davamız bu bozuk,evrensel düzenin bir parçası olup paçayı kurtarmak mı yoksa sistemi sarsmak mı?
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
o şimdi plajdaa
|
Herkesin kaygısı paçayı kurtarmak boşversene sen....:(
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
eletuera
|
walla çoğumuzun kaygısı ortak bence evrensel düzenin parçası olup parçayı kurtarmak çünkübu böle alıştırıldı bu ülkede bize sistemi sarsmak çok zor gelio insanlara malesef bizde çoğunluğu oluşturup kotayı doldurma peşinde koşanlardan oluyorzzz
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
mutedil dalgalı
|
sistem sarsmak zor ve alışılmadık olmayacak da n'olcak?
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
eletuera
|
bence pek bişi olamıcak ne kadar olsun olsun desekte ben artık bu hırs merakından bıktım bölümde 4 saat kuyrukta bekledim istediğim hocayı almak için millet resmen birbiriyle kavga etti filan tam bi rezillikti:S
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Notlarin hayata etkisi ne kadardir ki...
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
halısın mutedil fakat köprü belli ayı belli..dayı demek zorundayız sanırım..bu kabulleniş deil..belki sistemi sarsmak dediğin köprüyü geçtikten sonra şimdi deil..
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
eletuera
|
benzetmen süper ahmet çok haklısın bencede her şey köprüyü geçene kadar oluyoo=))
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
e=m.c²
|
not tan ziyade kendini yetiştirmek önemli....bazı hocalar vardır öğrenciye pek bişey veremez ama notu boldur...işte bu tür hocalardan ders almak bence faydalı falan değil.....zaten iş başvurusunda da not ortalamasına bakan yok (tabiki okulu 9 senede kılpayı bitirmiş olmamak şartıyla)......not falan hikaye......esas olay kendini yetiştirmekte....hem bu sadece ders notu açısından değil sosyal alanda kendini geliştirmeli insan......
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
bbaykul
|
şahsen o kadar büyük bir sorun olmadığını düşünüyorum.daha doğrusu hayatın heryerinde bu olaylara rastlayabildiğimiz için alışıyor insan.
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
mutedil dalgalı
|
köprüler bitmeden bitiyor ömürler..
ahmet altuğ demis ki:
halısın mutedil fakat köprü belli ayı belli..dayı demek zorundayız sanırım..bu kabulleniş deil..belki sistemi sarsmak dediğin köprüyü geçtikten sonra şimdi deil..
|
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
comandante
|
hocalar da notu tehdit unsuru olarak kullanmanın ahlaki sorgulamasını yapmalı bence ilk olarak
|
|
~ 558 gün
|
|
| |
kretzsche
|
cebinde para olana sistemi sarsmak kolay. herkes rahat, güvenli bir yaşamın peşinde. kiminin annesi babası daha ilkokul sıralarından güdülemeye başlıyor çocuklarını "çalışkan ol, notların iyi olsun" falan diye.
şu okul denen meret zaten çoğu insan için "şu sınavı vereyim de bitsin, tatil gelse de kurtulsak, hah bu dersi de verince bi dönem kalacak, ödevi de bir an önce bitireyim" yeri değil mi?
maalesef öyle.
|
|
~ 558 gün
|
|
| |
i_cyberg
|
ya bana bütün dersleri yüklemişler bi hafta osra haberim oldu.sorun bende galiba.ama yeniyiz alışcaz.not avcılığı lisede beri tasip etmediğimiz bi olay.sahalarda görmek istemiyoruz bunları
|
|
~ 558 gün
|
|
| |
crépuscule
|
değiştirilemeyen bir düzen kötü bir düzendir-Montaigne
sanırım bu sözü şu anki sisteme uyarlayabiliriz
herşeyden önce insanlığımızı bilmeliyiz ilerde bize ufak bi yarar sağlayacak küçük bişey için-ki yara sağlayıp sağlamayacağı da bi tartışma konusu- başkalarının isteklerini engellememeliyiz
sadece ben diil birazcık da biz kavramını ön planda tutmalıyız
Sanırım karmaşık oldu kusura kalmayın
|
|
~ 558 gün
|
|
| |
fatihyilmaz
|
gayet ahlakidir kardeşim
öğrenci dediğin avcı olmalı.