| |
çokrail
|
arkadaşlar açık öğretim okumak için ne yapmak gerekiyor bileniniz var mı acaba? Anadolu üniversitesinde varmış işletme falan.. genelde oraya gittiklerini duydum.. ama nasıl başvuruluyor açık öğretime? sınava falan mı girecez napıcaz? bilgisi olan var mı acaba?
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
^^^^
|
4yıllık bi üni.de okuyosan yada bitirmişsen sınava girmene gerek yok...bunu biliyorum sadece=)
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
çokrail
|
hah en başta onu sormak istiyodum.. şimdi ben mezun olucam kısmetse bu dönem. gidip direk kaydolabiliyorum di mi açıköğretim şeysine?
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
^^^^
|
evet gidiosun,nereye başvurcaksan başvuruyosun....okadar=))
bende seneye kaydolcam inşallah...
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
gokkche
|
öss ye girmiş ve barajı aşmış olman yeterli sanırım. şimidik bi üni.de okuduuna göre direkt başvurabilirsin. kayıt zamanında puanın yazılı olduğu bi kâğıt oluyo ya ÖSYM nin gönderdği, işte onu götürüyosun ve kayıt yaptırıyosun bildiğim kadarıyla...
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
gokkche
|
ya da üniden öğrenci belgesi neyim de götürülüyo olabilir, yani ÖSSye girip barajı geçtiğini ispatlayacı herhangi bi nesne yeterli heralde gaalübaa sanursam:Pp
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
porcelain babé
|
üniversitede okuduğun ilk iki sene sınavsız 2.üniversiteye yazılabiliyosun ama kayıtları geçti bu sene için bnde halkla ilişkiler okuyorum da ordan biliyorum
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
çokrail
|
hmm güzelmiş... işletme fena olmaz aslında.. daha bi dönem var iice düşünelm taşınalım o zaman biz :)
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
lithium
|
sana bu konuda detaylı bilgi verebileceğimi düşünüorum.
açık öğretim sadece anadolu ünv.de olan birşey zaten.. mezun olduğunda diplomanda açıköğretim de yazmıyor üstelik. fakat 2 yolu var bunun. biri össde 165i geçerek biri de sınavsız başvuru. fakat ben 2. ünv. okuma şansını bi tek anadolu ünv. öğrencilerine tanıyorlar diye biliorum. sen yine de bi araştır o kısmını. yalnız össden tercih yapıp da başvurursan ahrcın az oluyor fakat sınavsız başvuru olursa harç mikatrı artıyor.
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
çokrail
|
yok ya odtü'de açık öğretim okuayanlar var anadolu da.. bi kaç arkadaş vardı ondan biliyorum.. sitesi falan var mı bu işin ayrıntılı bilgi alabileceğimiz ?
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
banshee
|
Herhangi bir üniversitenin 4 yıllık lisans programındaysan açıköğretimdeki istediğin bölüme kaydını yaptırabiliyorsun. Ama bu seneki kayıtların süresi geçti. Genelde Ekim sonu Kasım başı gibi oluyor kayıtlar. Onu Anadolu Üniversitesi'nin sitesinden takip edebiliyorsun.
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
çokrail
|
hmm.. teşekkürler.. baska bilgisi olan varsa çekinmesin paylaşsın :)
benim gitmem lazım yarın okurum artık başlığı :)
sağolun varolun yardımlar için :)
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
frucita
|
harcı neye göre düzenliyolar bilmiyorum ama ekimde internette kayıt tarihini veriyolar.önce internetten kayıt yapıosun.o kayıtta kimlik bilgilerini soruyolar sonra kaydın çıktısını alıosun ki o kayıtta öğrenci belgesi ve fotoğrafla herhangi bir anadolu üniversitesi bilgi merkezine gidin dio.sende belgelerini hazırlayıp,harcını yatırıp gidiosun.ikinci üniversite olarak hangi bölümü seçtiysen anadolu üniversitesi açıköğretim öğrencisi oluosun.
bide şöle bişey var mesela dış ticaret 2 yıllık seçersen 2 yılı bitirdikten sonra ben 3. yılda işletmeye geçmek istiyorum diosun 2 yılda işletmede okuyosun ve diplomada işletmede okudu yazıo (die biliyorum)
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
palali
|
en sağlıklı bilgiyi her ilde bulunan açık öğretim bürolarından alabilirsin. ha yok onuda istemezsen; www.aof.anadolu.edu.tr
|
|
~ 574 gün
|
|
| |
dreamworks®
|
4 yıllık herhangi bir üni de okuman sınava girmeden kayıt yaptırma hakkı doğuruyor.. ancak ödeyeceğin harç, öss sınavıyla giren öğrencinin ödediği harçtan %50 (ya da 2 katı) fazla olacak.. öğrenci belgesi ve transkriptinle gidip aöf bürosundan kayıt yaptırabilirsin.. daha önce alıp verdiğin yök dersleri varsa, onlardan muaf oluyosun..
|
|
~ 573 gün
|
|
| |