ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Soru, İstanbul Üniversitesi İsletme Fakültesi’nin ‘’isletme matematigi’’ kitabindan gerçek bir alintidir. Hiç dokunulmadan ve yorumsuz sekliyle verilmistir:
Kitap adi: İsletme Matematigi
Yazar: Prof. Dr. Müh. Yilmaz Tulunay sayfa: 173
Soru :
Amerika'ya lisansüstü çalismalar yapmak üzere giden Mehmet, iki kiz arkadas edinmistir. Bunlar Mary ve Nancy'dir. Mehmet'e göre; a-) Mary olgun bir kizdir ve klasiklerden zevk almaktadir. Böyle bir yerde onunla 3 saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadir. Diger taraftan Nancy daha çok popüler eglenceleri yeglemektedir. Onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanin maliyeti de 8 dolardir.
b-) Mehmet'in bütçesi gönül islerine ancak ayda 48 dolar ayirmasina olanak vermektedir. Ayrica, derslerinin ve çalisma kosullarinin agir olusundan dolayi, kiz arkadaslarina en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40.000 kalorilik enerji ayirabilmektedir.
c-) Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori enerji harcayan Mehmet, Nancy için bunun iki katini harcamaktadir. Eger Mehmet'in Mary ile bulusmaktan bekledigi mutlulugu 6 birim ve Nancy ile bulusmaktan bekledigi mutlulugun da 5 birim oldugunu biliyorsak, mutlulugunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yasamini nasil planlamasi gerekecektir?
Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz.
Bir ögrencinin cevabi:
Sayin hocam, bu Mehmet serefsizi buradan Amerika'ya lisans üstü çalisma yapmaya gitti de herifin s...nin derdi bize mi düstü? biz burada tahsili birakip kariya, kiza dalsak bizi de böyle ballandira ballandira kitaplara yazar misin? Neyse geçelim sordugunuz sorunun cevabina;
a-) Bi kere bu Mehmet ibnesinde iki hatuna ayri ayri zaman harcayacak g.. de, para da yok, sikarrrr. Ayrica dünya piyasalarinda saati 100 dolardan açilip minimum 50 dolara kadar düsen tarifeler göz önüne alindiginda, 3 saati 12 dolarlik yada 3 saati 8 dolarlik karilardan hayir gelmez. muhtemelen Mary 68, Nancy 79 yasindadir ve ikisinin de bugüne kadar yattiklarinin haddi hesabi yoktur. Bu durumda Mehmet'in hem vakit darligi, hem kadinlarin hali, hem de para yoklugu sebepleriyle bu iki orospuyla grup seksi yapmasi gerekir.
b) Mehmet'in bütçesi (bu gönül isi tabirini ben anlamadim) sevismek için ayda 48 dolara yetiyorsa zaten bu o..... çocugunun masturbasyon yapmasi daha uygun olur. Böylelikle iki ay para biriktirip bu çuvallarin yerine dogru dürüst bir kariya ziplar ve ayirdigi 40.000 kaloriyi hakkiyla harcar. ama siz bu cevabi kabul etmeyeceginiz için söyle cevap verelim; Mehmet’in bütçesi 48 dolara yettigi için ancak grup seks yapilacagindan pazarlikla miktar iskontosu alinir ve bütçe rahatlatilir. böylelikle ayda ayirdigi 18 saati 3 saate bölersek 6 kez yapmis olur ve her sevismede 40.000/6 = 6700 (yaklasik) kalori harcar. Bu hayvan bir seferde kesintisiz 3 saat ziplayabiliyorsa zaten Amerika'da kalmasi ve buralara dönmemesi hepimiz için hayirli olur.
c-) Mehmet Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori harciyorsa sadece 6.700 - 5.000 = 1.700 kalori kalir ki bu da Nancy gibi falafos bir motoru sadece gidiklar. bu durumda birinden 6, digerinden 5 birim zevk alan Mehmet'in mutlulugunu maksimize etmesi için kendisini de birilerine d..dürmesi gerekir. Sonuç olarak bu ise alisan Mehmet'in bundan sonraki sosyal yasantisini kasarli bir ibne olarak planlamasi gerekir. Bu sayede ayda 48 dolar tasarruf sagladigi gibi üste para da kazanarak bütçeyi de düzeltir.
Saygilarimi arz eder grafik açiklamayi sözlü mülakatta bizzat uygulayarak yapabilirim.
Mehmet mutluluğu Mary'de bulur. Nancy 10.000 kalori harcatıyor ve 5 birim mutluluk getirmekte. Mary ise 5.000 kalori harcatarak 6 birim mutluluk getirmekte. 3 saati 12 dolar. Bu adamın 48 doları var. Şimdi bu adam Bu kızı elinde tutmak içinde kalori harcayacak. Bakıyoruz ki 18 saatlik boş zamanı 48 dolar karşılamamakta. Nancy'e gitse desek, 48 dolar harcayacak, cuk oturacak hesap. Ama mutluluğu daha olacak. KEsesine göre mi davranmalı? Yok ben çıkamadım. Zaten ne işim var İşletme bilmem neyinde..Amaaan...
28 Şubat 2007 00:43
aslan67
ee cevap dogru muymuş?:D
8 Şubat 2007 00:46
palali
çok iiymiş ya :)
8 Şubat 2007 00:47
aslan67
b şıkkı şık olmş:))
8 Şubat 2007 00:49
abbas
Mehmet'e bir hocaya iki
8 Şubat 2007 00:51
peter pan
amerkiaya bi gidiim, sadce nancy ve mary ile yetinmem ben valla. adaşım yanlış işler yapıyo. sadece iki kıza bağlanmak olmaz gurbet ellerde:))
8 Şubat 2007 00:53
aslan67
abi bu memo harbi öküz,ben parayı da kızlara ödetirim alimallah:Pp:)böyle hesap kitap derdine girmem hiç olmazsa:)
peter pan demis ki:
amerkiaya bi gidiim, sadce nancy ve mary ile yetinmem ben valla. adaşım yanlış işler yapıyo. sadece iki kıza bağlanmak olmaz gurbet ellerde:))
8 Şubat 2007 01:01
banshee
Alman usulü lazım şu Mehmet'e anca bu paklar onu.
8 Şubat 2007 01:03
peter pan
abi bu memo harbi öküz,ben parayı da kızlara ödetirim alimallah:Pp:)böyle hesap kitap derdine girmem hiç olmazsa:)
hayır ayrıca mehmette kalori tükenmez ki!! ne kalori hesabı yapıyolar anlamadım. onu da bıraktım mehmet orada çalışır, ek gelir bulur karı kız işleri için ayda 48 doların bikaç katı para da ayırabilir. ha aslanın dediği de olabilir. o da ayrı bi konu tabii:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9305
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.