ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > kıssadan hisse...
ders niteliginde sozler buyuk adamlar tarih
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

manas
manas
tarihte yaşamış büyük insanların ibret alınası sözleri. Hayatlarından kısa kesitler ve ibret alınası sözlerin forumudur.
7 Şubat 2007 21:51   mesajın adresini al  

manas
manas

Sultan alparslan malazgirt ovasında bu tarihi konuşmayı yapmıştır

Topluca kılınan Cuma namazından sonra askerinin karşısına geçti. Üzerinde kefene benzeyen beyaz bir elbise vardı. “İşte ben kefenimi giydim. Şehid düşersem beni böylece gömünüz.” dedi. Atından inerek secdeye kapandı. “Yâ Rabb! Seni kendime vekil yapıyorum. Azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda savaşıyorum. Ey Allah’ım! Niyetim halistir, bana yardım et. Sözlerimde hilaf varsa beni kahret.” diyerek, gözleri dolu dolu, secdeden başını kaldırdı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Burada Allah’tan başka sultan yoktur. Emir ve kader tamamıyla onun elindedir. Bunun için benimle birlikte savaşmakta veya savaşmamak için uzaklaşmakta serbestsiniz.”

26 Ağustos 1071 Cuma günü Malazgirt ovasında yapılan ve Anadolu kapılarını Türk’lere açan bu savaşta Bizans imparatoru esir düşmüş, 200 bin kişilik ordusundan da eser kalmamıştı.

Malazgirt zaferi, Müslüman Türk tarihinin en büyük olaylarından ve en önemli dönüm noktalarından biridir.

Türkler’e Anadolu’nun kapıları açılmış, ilk defa bu zafer sonrası Anadolu’da yerleşmeye başlamışlardır.

7 Şubat 2007 21:53   mesajın adresini al  

^^^^
^^^^
TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
7 Şubat 2007 21:54   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
ben kesin bu forumda ağlıcam baştan diyeyim bunları okurken tarih hastasıyım yaaa
7 Şubat 2007 21:55   mesajın adresini al  

manas
manas
Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon’u bir muharebede
tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek:
- Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini
zapdetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon:
- Evet, demiş. Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.

7 Şubat 2007 21:55   mesajın adresini al  

manas
manas
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı
yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
- Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş. Vezir:
- Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış:
- Ben de bilirim.

7 Şubat 2007 21:56   mesajın adresini al  

manas
manas
yavuz sultan selime iran şahı bir tepsi içinde hayvan pisliği göndermiş.
yavuz hemen en güzel leziz yemeklerden hazırlatmış ve iran şahına yollamış ilişikte de bir not. Bizde herkes komşusuna yediğini gönderir.
7 Şubat 2007 21:58   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
malazgirt mi kaldı? 2007 senesindeyiz ülke rezil rüsva duruma geliyor yavaş yavaş, milli birlik beraberlik yalanı okuyanlar ülkeyi parça parça satıyorlar. hala malazgirt demek ne kadar mantıklı, bize ne kazandırıyor. teknoloji, ilim irfan çağındayız. artık şu 1453 hikayelerini bırakalım da önümüze bakalım
 1   7 Şubat 2007 21:59   mesajın adresini al  

manas
manas
Erzurum, 3 Temmuz 1919... Ilıca'da Mustafa Kemal'in karşılanması...

Konukların önemli kimseler olduğunu anlayan ihtiyarın zeki gözleri parladı. İri ve ak tüylerle örtülü elini geniş göğsünün üzerine koyarak selamladı. Mustafa Kemal Paşa, yanıbaşına kadar geldiği halde heykel gibi duran bu ihtiyarın hatırını soruyor, o da gövdesine yaraşan derin ve gür sesiyle teşekkür ediyordu. Sohbete başlayan ihtiyar, göçmek zorunda kalıp Çukurova'ya indiklerini, ama kısa bir süre önce köyüne geri döndüğünü anlattı. Mustafa Kemal, o günlerin bu dönüşe pek uygun olmadığını işaretle:

- "Ağa, yoksa oralarda geçinemedin mi?", diye sordu.

İhtiyar hemen karşılık verdi:

- "Hayır Paşam, Çukurova cennet gibi bir yer, bir eken yüz biçiyor. Bize tarla verdiler, çayır da... Geçimimiz padişahta bile yoktu. Çok rahattık. Yalnız son günlerde işittim ki İstanbul'daki ırzı kırıklar bizim Erzurum'u Ermenilere vereceklermiş. Hele bir göreyim, bu namertler kimin malını kime veriyorlarmış? Memleketime sahip çıkmak için geri döndüm."

70 yaşın üzerindeki tunç çehreli, ak sakallı, gün görmüş ihtiyarın iman dolu göğsünden gelen bu ses yine O'nun gibi tunç çehreli kahraman Paşa'nın gözlerini yaşarttı. Erler diyarı Erzurum'un bu koca yiğidine bakan Mustafa Kemal yaşlı gözlerle arkadaşlarına döndü:

- "İşte bu millet vatanı kurtaracak!"

................

Mustafa Kemal Paşa, 6 yıl sonra Erzurum'u tekrar ziyaret ettiğinde, kendisini karşılayanlara o aksakallı ihtiyarı sordu. Verilen cevap, yedi düvele karşı gözünü kırpmadan savaşan büyük askerin bir kez daha gözlerini yaşartacaktı:

"İki oğluyla birlikte İstiklâl Kahramanları Şehitliği'nde yatıyor Paşam"...
7 Şubat 2007 21:59   mesajın adresini al  

manas
manas

kretzsche demis ki:

malazgirt mi kaldı? 2007 senesindeyiz ülke rezil rüsva duruma geliyor yavaş yavaş, milli birlik beraberlik yalanı okuyanlar ülkeyi parça parça satıyorlar. hala malazgirt demek ne kadar mantıklı, bize ne kazandırıyor. teknoloji, ilim irfan çağındayız. artık şu 1453 hikayelerini bırakalım da önümüze bakalım

Türkiyeyi yada dünyayı kurtarmak gibi bir gayret için açmadım ben bu forumu. tarihte yaşamış kayda değer insanların hayat hikayelerinden hoşuma giden kısımları paylaşmak ve insanların da paylaştıklarını okuyabilmek için açtım. Ülke kurtaran yada geçmişte saplanıp kalan yok.
burada anlatılanlar hoşuma gidiyor ilgilenenlerle paylaşmak istedim..
7 Şubat 2007 22:02   mesajın adresini al  

arethusa//lúthien
arethusa//lúthien
copy paste gençlik..
 1   7 Şubat 2007 22:03   mesajın adresini al  

manas
manas
Yugoslav Kralı müteveffa Aleksandr, Balkan Atlantı'nın imzasını takip eden günlerde memleketimize gelmişti. Atatürk'le sohbeti sırasında, şahsına ve Türk Milleti'ne karşı duyduğu yakınlığı ve iyi hisleri ifade için dedi ki:

"-Cihan Harbini takip eden mütareke günlerinde, İtilaf devletleri Yunanistan'dan evvel Türkiye'yi işgali bana teklif etmişlerdi. Fakat hiç tereddüt etmeden bu teklifi reddettim, bunun üzerine Yunanlıları tercihe mecbur kaldılar."

Mustafa kemal muhatabının sözlerini sükunetle dinledi ve birden yerinden kalkıp, muhatabını şaşkınlık içinde bırakarak elini sıktı:

"-Size ve milletinize geçmiş olsun Ekselans..." dedi.

Ve anlatmak istedi ki, Türk topraklarına saldıran kim olursa olsun akibeti değişmeyecekti!
7 Şubat 2007 22:05   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008