ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
“cemiyet-i akvam”dan “birleşmiş milletler”e..ve tam 61 senedir...birliğin 192 üyesi var...5 tanesi daimi:fransa,ingiltere,abd,çin,rusya.1945’ten bu yana neler gördü,neler geçirdi...bugün ise yeryüzünün hemen her bölgesinde 19’u aşkın barış gücü operasyonunu yönetiyor ve Kıbrıs’tan Lübnan ve Keşmir’e kadar pek çok çatışma noktasında hala kilit rol oynuyor.önemli çalışmalar yürüten önemli alt kurulları var...bildiğimiz gibi bu yılın başında ganalı yıldızımız annan’ın yerini güney koreli ban ki-moon aldı..örgütün 8. genel sekreteri.
birlik uzun süredir gerçekleştirmek istediği “reform”unu bu yeni yönetimle acaba gerçekleştirebilecek mi? ırak savaşı öncesinde güvenlik konseyi’nin beş daimi üyesi arasında büyük bir bölünme ve güvensizliğe tanık olan örgüt, bu yaraları sarabilecek mi?
Ve abd,abd...
dünyanın gerçekten layıkıyla çalışan bir bm'ye ihtiyacı yok mu? hatta ivedi değil mi bu ihtiyaç?
ne dersiniz?
not:bazı bilgileri bbc'den topladım..
5 Şubat 2007 00:56
kretzsche
birleşmiş milletler genelde güven vermiyor insanlara. kötü de anılmıyor fakat olaylara canları istediğinde müdahale edip keyifleri gelene kadar bekletiyorlar müdahaleyi genelde
5 Şubat 2007 01:04
mutedil dalgalı
evet son örneği somali oldu,burada da tartışmıştık..
5 Şubat 2007 01:06
aleph
abd bombalasın, işkenceler yapsın, tecavüz etsin, öldürsün birleşmiş milletler de barış gücü göndersin. ne kadar barışçıl bir çaba değil mi...
5 Şubat 2007 01:06
mutedil dalgalı
tekrardan beklenen bir "black hawk down" vakası..somali'de...
5 Şubat 2007 01:07
manas
birleşmiş milletleri ben askeri güçten ziyade bir vakıf gözüyle görüyorum. Afrikadaki iç savaşları engellemeye çalışan oralara yiyecek ve ilaç taşıyan zararsız bir vakıf. Dünyada çok çeşitli devletler ve onların güç dengeleri siyasi oyunları varken birleşmiş milletler bununda çok fazla ötesine gidemez.
Kofi annan bence gayet başarılıydı birleşmiş milletlere güzel bir vizyon belirlemişti ancak bu koreliye güvenmiyorum kıbrıs konusunda skandal derecesinde gaflar yaptı.
Birleşmiş milletler vakıf özelliğini gene sürdürecek gibi görünüyor. küçük ülkelere ufak yardımlar yapmaya devam edecek organizasyonları da sürecek gene abdnin dediklerine ses çıkarılmayacak ama hiç olmamasından iyidir tabii ki. Tüzüğü yasası olan dev bir organizasyon alt gruplarıyla dünyaya güzel şeyler kazandırdı umarım kazandırmaya da devam eder. Hiçolmamasındansa olması da bir şeydir..
5 Şubat 2007 01:09
aleph
"hiç olmamasından iyidir "yazmışsın. haklısın da. ama ben afrikada'ki açlığı falan önlediğini zannetmiyorum. sadece insanların açlıktan ölmelerini yavaşlatıyor. insanca yaşanması için de birşey yapmıyor. birkaç iyi şey yaptı diye de hataları da yamamak olmaz değil mi.. ya hep doğru olacaksın ya da hiç olmayacaksın böyle konularda. bir uluslararası örgüt bir kez taviz verdiyse bitmiştir zaten.
ben birleşmiş milletlerde pek fazla gelecek göremiyorum. yani evet inkar edilemez güzellikler getirdiler ama götürüleri de çok ağır oldu. burnumuzun dibinde olanları unutmamak lazım.
manas demis ki:
birleşmiş milletleri ben askeri güçten ziyade bir vakıf gözüyle görüyorum. Afrikadaki iç savaşları engellemeye çalışan oralara yiyecek ve ilaç taşıyan zararsız bir vakıf. Dünyada çok çeşitli devletler ve onların güç dengeleri siyasi oyunları varken birleşmiş milletler bununda çok fazla ötesine gidemez.
Kofi annan bence gayet başarılıydı birleşmiş milletlere güzel bir vizyon belirlemişti ancak bu koreliye güvenmiyorum kıbrıs konusunda skandal derecesinde gaflar yaptı.
Birleşmiş milletler vakıf özelliğini gene sürdürecek gibi görünüyor. küçük ülkelere ufak yardımlar yapmaya devam edecek organizasyonları da sürecek gene abdnin dediklerine ses çıkarılmayacak ama hiç olmamasından iyidir tabii ki. Tüzüğü yasası olan dev bir organizasyon alt gruplarıyla dünyaya güzel şeyler kazandırdı umarım kazandırmaya da devam eder. Hiçolmamasındansa olması da bir şeydir..
5 Şubat 2007 01:14
mutedil dalgalı
akp gibi bir şey yani..
5 Şubat 2007 01:15
aleph
ne alaka akp ile? anlamadım ben
5 Şubat 2007 01:17
manas
aleph ne götürdü ki..savaş mı çıkardı unesco çocuklara tecavüzü mü anlattı.
kurtarıcı kahramanı öyle birbirlikte aramayın.öyle bir birlik yapsa bunu zaten o birliği oluşturan ülkeler yapardı böyle bir organizayona da gerek olmazdı
yani bugün birçoklarının aslında akp'ye bakışı şu,yani şudur herhalde: biliyoruz,pek bi halt yedikleri yok ama olmasalar daha kötü...yerine kimi koyacağız?..
manas'ın bm'ye bakışına benzettim,çağrışım yaptı...alternatifsizlikten "olması daha iyidir" düşüncesi...bugün bm'yi kaldırsak o küçümsediğimiz fonksiyonlarını nasıl yerine getireceğiz?hangi kurumlara,nasıl pay edeceğiz?
he ben bunlara katılmıyorum,o ayrı...
5 Şubat 2007 01:25
aleph
unescodan bahsetmedim zaten ben yanılıyor muyum? bm unescodan ibaret mi sence?
güvenlik konseyindeki adaletsizlik hiç önemli değil mi sence? güçlü olanın zayıfı eziyor olmasını önlememek, insanların ölmesine göz yummak önemsiz mi??
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9241
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.