ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
eminim bir çoğunuz mülakatlara katılmışsınızdır..bu konu hakkında bildiklerinizi veya deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
bitişe yaklaştıkça bir kaygı sarıyor insanı..yazılı sınavlardan korkmuyorum ama mülakat bambaşka..neler yapılmalı veya yapılmamalı??elbette ki çok duyuyoruz neler giyilmesi nasıl davranılması gerektiğini falan, ama tecrübe daha farklı bir şey..
4 Şubat 2007 00:45
hırpık
mesela ben 3 yıl önceki bir anımı anlatayım..bi ajansın mülakatına katılmıştım. 'yurtdışında hangi ülkelerde master yapmak istiyorsun' diye sorulduğunda verdiğim cevap çok komikti..rezil olmuştum..2 dil bildiğime pişman olduğum anlardan biriydi..çünkü o kadar heyecanlıydım ki soruya ingilizce değil almanca cevap verdim :) tabi işe de alınmadım..
4 Şubat 2007 00:50
symj
1- CV ne yazdiin herseye hakim ol...eer oraya hobilerine tiyatro yasdiysan ya gercekten ilgilenio ol..ya da en son hangi oyuna gittin die bi soru gelirse dusunmeden werebilcegn bi cwbn olsun... ( bana en sewdiin oyun yazari kim die bile sormustu Turkiyenn en buyuk sirketlerinden birisi )
2- kendinden emin ol bilmediin bi konu bile olsa biliomus gibi yap... yuwarlak cumlelerle soruyu karisilayip gerekirse cwbini sen bi soruyla bitir ama konuyla alakali olsun tabi..
3-vucut dili cok onemlidir... raat ol arkana yaslan bisey icermisin die sorarlarsa hayr deme... su iste...bu senn cekingen olmadiini gosterir..
4-espiri yaparlarsa asiri gulme...gulumse ama orda ciddi bi is icin bulunduun imajini kaybetme...
5-senle samimi bile konussalar sen hemen kendini kaptirip kirk yillik dost gibi muhabbete girme mesafeyi koru
6-isi istediini we yapabilcegini belli et ama onlara muhtac olduunu hissettirme.. onlar icin kacirilmamsi gereken bi eleman olduunu hisstsinler
6.5- eer yalan solemekte iyisen ufak yalanlar kimsenn canini acitmas kendini yuceltcek bikac sey uydurabilrisn...
7- en onemliside unutma sana birisnn werebilcegi tawsiylerin hicbir ise yaramiyacgi bir gorusmede de bulunabilirsin karisndaki ii analiz et neyin hosuna gidecegini kestirip ona gore konus ama bu ancak tecrubeyle olabilcek bisey... eer ozelliklerinn is icin yeterli oldunu dusunuosn en onemli kozun raat we kendinden emin olmak olacaktir....
4 Şubat 2007 01:01
hırpık
2- kendinden emin ol bilmediin bi konu bile olsa biliomus gibi yap... yuwarlak cumlelerle soruyu karisilayip gerekirse cwbini sen bi soruyla bitir ama konuyla alakali olsun tabi..
ben bunun aksini duymuştum..bilmediğini söylemeye cesaret etmek güven verir demişlerdi..
4 Şubat 2007 01:05
symj
basvurduun is guven gerektiriosa dogru olabilir ama bilgi onemliyse kimse ben bunu bilmiorm o dersi almadim cewbini duymak istemez.. ama ben bunu daa cok guncel olaylarla ilgili sorular icin solemistim... birisi inglizce bilgini sinamak icin amerikann iraki isgalini ing. olarak anlat derse ben bunu bilmiorm demek pek guwen wermes gibime gelio...
4 Şubat 2007 01:13
ledema
aman iyide her patron ne ister nerden bilelim bazıları fazla güvenden bazıları zarttan bazıları zurttan hoşlanıyo en güzeli kendin gibi olmak yoksa çalıştığın sürece olmadığı gibi olmak zorunda kalır insan::)))
14 Şubat 2007 01:13
symj
merak etme hicbi iste sonradan sen mulakatta boyleydin simdi nie boylesin die yargilanmassin..mulakat dediin 5 dakkikalik bi olay..kimse kimseyi cok ii taniyamaz..orda muhim olan sorulari nasil karsiladiin we nasil cewpladiindir.. sen odtu elektrik mezunuysan adam da elektir muh. alacaksa sen 1 numarali adaysin dier odtululeri elemek icin tek sansin o 5 dakkada karsindakin gozunu bi sekilde boyamak. isi aldiktan sonra sen odtulu elektirik muh. dir artik mulakatta 2. soruya takilan 3. soruyu sikan 4e yalan soyleyen adam yoktur artik..
ledema demis ki:
aman iyide her patron ne ister nerden bilelim bazıları fazla güvenden bazıları zarttan bazıları zurttan hoşlanıyo en güzeli kendin gibi olmak yoksa çalıştığın sürece olmadığı gibi olmak zorunda kalır insan::)))
4 Şubat 2007 01:20
dreamworks®
bildiğin kadar güven kendine çok da güvenme yani..
4 Şubat 2007 01:20
slcn
işle görüşmeye gittiimzde karşımızdaki üstüünlük gibi gördüü konumunu ince ince kendince anlatmaya çalışıo tabiki doğal bi eylem olarak ters köşe sorularla:o).. banada çok ilginç bişi diyerek tezz diliyle konuştuumu sölediler bi kere ama buu iimi kötümü anlaşılmıomuu pek anlayamadım...görüşmeler genelde eğlenceli bence tavırları izlemek bazen saçmalamak bazen parçalamak.. sonunda da işe girmek...
4 Şubat 2007 02:03
_erniko_
vız gelir tırıs gider iş görüşmesiymiş gerekli bütün nitelikler vaar bende derim :PPPPPPPPP
4 Şubat 2007 02:18
boomerang ¹³
işvereni sorgula.. en azından zevkli oluyor..
4 Şubat 2007 02:21
hafriyat
akbank'ın exi26 isimli gençlik sitesinde şöyle bişi okudum iş görüşmesiyle ilgili: otur denmeden oturmayın.
köpek miyiz biz?
kahrolsun kapitalizm!
kalıplara hayır!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9215
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.