ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Bu dünya ve bu ülke Bosna' yı ayıbını unutmadı...
caresizlik savas zulum mezalim soykirim katliam turk bosna hersek
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

luca leotardo
luca leotardo
Arkadaşlar Nihat Genç' ten "Karanlığa Okunan Ezanlar" isimli kitabı okuyordum. Kitabın bir yerinde Bosna savaşından ve ordaki boşnakların çektiği zulümlerden bahsedildi; bende bu başlığı açmak istedim.

Bosna Hersek' te 92-95 yılları arasında bir katliam yaşandı, Türkiye belki müdahale edemedi ama elinden geleni yaptığına inanıyorum. Daha fazlası da olabilirdi lakin artık keşke demenin manası yok. Onbinlerce kişi öldü, kadınlara tecavüz edildi, işkenceler yapıldı. Bosna halkına; savaş nedeniyle bölgeye uygulanan ambargo yüzünden kimse yardım gönderemedi(en azından resmi).

Irakta demokrasi için ortalığı birbirine katan ABD ve AB neden müdahale etmedi, biz nedenini biliyoruz da bu onların ayıbıdır!!!

Çok canım sıkıldı savaşta yaşanan olayları ve çaresiziği okuyunca. Aramızda boşnak arkadaşlar da olabilir, çünkü ordan buraya çok göç aldık.
Bu konuyu unutmayalım arkadaşlar... Konuşalım...
Burda bu konuyu konuşalım, unutturmayalım, bu ayıp her daim hatırlanmalı.
~ 583 gün   mesajın adresini al  

nymph
nymph
bende ayşe kulin sevdalinka yı okumuştum..orda anlatılıodu bosnadaki insanlara yapılanlar..çok acımıştı canım..

_erniko_
_erniko_
bu dünya bunu es gecti sırpların yaptıkları yanlarına kar kaldı ama türkiye için bu böyle degil evet unutmadık................

mutedil dalgalı
mutedil dalgalı
aliya izzetbegoviç...bilge kral..

mutedil dalgalı
mutedil dalgalı

"bu dünya ve bu ülke bosna ayıbını unutmadı" ise koca bir yalan...

aha filistin..

_erniko_
_erniko_
filistine bi kaç ek.......somali,afganistan,ırak ve daha bir çok sırada bekleyen ülkeler

mutedil dalgalı
mutedil dalgalı

gayet rahat geyiğini yapan,sevgilisini bulan,kahvesini yudumlayan,arkadaşlar arası sohbetlerde bunlar yerine o maçı şu mankeni tartışan bir gençliğiz...

ee,çok yoruluyoruz tabii hakkımız..

manas
manas
en azından bosna biliniyor..doğu Türkistan komünist rejim altındaki kazaklar tatarlar açlıktan ölen milyonlar...Hutu tutsi soykırımı ruanda da liberyada olanlar bm askerlerinin tecavüzleri...daha neler neler.. Bosna buz dağının görünen yüzü sadece. koskoca bir avustralya kıtası ile koskoca bir amerika kıtasındaki yerli sayısı ise yok denecek kadar az kimbilir neler yaşandı oralarda da..

mr ako
mr ako
ilkokul yıllarıma rast gelmişti o katliam, ilkokul öğretmenimiz bi kaç olay anlatmıştı o zamanları orda olanlarla ilgili, kağıtlar falan dolaşıyordu...çok üzülmüştüm...doğru unutmamalı ama unutturuluyor işte...güzel bi başlık olmuş...

mutedil dalgalı
mutedil dalgalı
şimdi soruyorum benim cici kariyerim mi daha mühim elalemin bosnalılarının davası mı?

ee,bunlar dövüşür barışır olan benimgençliğime olur canım...öyle kavgaya dövüşe bulaşma,çok sesini çıkartma..

mutedil dalgalı
mutedil dalgalı
"before the rain" orada olup bitmişlere karşı sağlam bir duruş sundu bizlere..

_erniko_
_erniko_
gel kardeşim yanlız gezme kula kulluk yakışırmı...fırsat sizde dile dile...hele gazi kemalin çocuklarına kulluk yakışırmı....dünya halkı ölsede...bunun sonu ip olsada kula kulluk yakışırmı...çanakkalede yatana kulluk yakışırmı...amerika girer heryere bu ne biçim dünya.......(1968 yılında yazılmış bi şarkı sözü o günden beri degişen ne var sizce ? )..............

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008