gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Sinema-TV - blood diamond / kanlı elmas
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
 Yazar: Mesaj:
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
Blood Diamond / Kanlı Elmas

Ailesinden koparılan ve elmas madenlerinde çalışmaya zorlanan, Mendeli balıkçı Solomon Vandy, nadir bulunan pembe bir elmas bulur ve büyük bir risk alarak elması saklar. Yakalanırsa anında öldürüleceğini bilmektedir. Ama aynı zamanda elmasın sadece karısını ve çocuklarını mülteci olarak sürdükleri hayattan kurtarmak için gerekli şartları sağlayacağını değil, çocuk asker olarak daha kötü bir kaderin pençesinde olan oğlu Diayı da kurtaracağını bilmektedir.
Geçimini elmas karşılığı silah ticareti yaparak sağlayan Zimbabweli eski bir kiralık asker olan Danny Archer, kaçakçılık nedeniyle hapiste yatarken Solomon'un sakladığı taştan haberdar olur. Böyle bir elmasın hayatta bir kez bulunacağını, Afrika'dan ve isteyerek katıldığı şiddet ve yozlaşmayla dolu oyundan uzaklaşmasını garantileyecek kadar değerli olduğunun farkındadır.
Burada, elmasların ardındaki gerçeği açığa ve kâr etmeyi ilkelere tercih eden elmas sektörü liderlerinin ipliğini pazara çıkarmak için Sierra Leone'de olan Amerikalı idealist gazeteci Maddy Bowen devreye girer. Maddy yazacağı makale için kaynak olarak Archer'a ihtiyaç duymaktadır ama kısa zamanda Archer'ın Maddie'ye daha da muhtaç olduğunu anlar.
Maddy'nin yardımıyla, Archer ve Solomon isyancıların bölgesinde tehlikeli bir gezintiye çıkarlar. Archer pembe elması bulup almak için Solomon'a ihtiyaç duymaktadır ama Solomon çok daha değerli bir şeyin peşindedir, oğlunun...

çok etkileyici bi filmdi.. biraz ağır ve uzundu ama çok güzeldi.. hiç bilmediğim bi konuda bilgi sahibi oldum .. herşeyden öte Leonardo Di Caprio beni çok şaşırttı.. süper bir oyunculuk sergilemiş.. aksanı çok inandırıcıydı.. artık Titanic'teki Jack Dawson olmaktan çıkmış.. Jennifer Connely filmde bir hatun kişisi olsun diye konulmuştu sanki.. izlenesi ve tavsiye edilesi bir film..

2 Şubat 2007 21:50  mesajın adresini al  
isabey
isabey
ya geçin bişeye benzetemedim ben,,, bahçelide film satan biri önerdi keşke önermeseydi döncem ben ona zaten:(

2 Şubat 2007 22:21  mesajın adresini al  
keti
keti
bi süre sonra patlamalar,adam öldürmeler doğal geliyo filmde.etkileyiciliği kalmıyo.kısaca bayıyo bu sahneler.ama di caprio'yu cidden tebrik ettim.büyümüş de koca oyuncu olmuş afacan :)

senaryo ne kadar gerçekçidir,abartı var mıdır bilemem ama film güzeldi.

2 Şubat 2007 23:14  mesajın adresini al  
fanfan
fanfan
leo zaten yetenekli bi oyuncu ama bu filmde cidden döktürmüş kanımca.
Djimon Hounsou Solomon Vandy rolünde çok çok harika hatta filmin en iyisi bence
Genel olarak da çok güzel film izleyin derim

4 Şubat 2007 20:46  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
ben de beğendim uzun filmleri de severim tadını çıkara çıkara izledik valla

trafik ama yani. kabullenmek istemiyorsunuz

7 Şubat 2007 04:49  mesajın adresini al  
evaled_orphan
evaled_orphan
çok beğendim yaaa güzel olmuş

7 Şubat 2007 17:23  mesajın adresini al  
alkimonur
alkimonur
bu da iyi de ordan biri köstebek demiş şahana film osnrasında oturup tam tartışılası bi kurgusu vardı hastası oldum filmin

7 Şubat 2007 18:43  mesajın adresini al  
childrenofmen
childrenofmen
çok kötü olmuş. uzun olması sıkıcı saatlerin insanın üzerine çökmesini sağlıyo. herşey çok "predictable". bombalar patlıyor dia kaçmış bizim adam arkasından koşuyor onun arkasında da tek gözlü abi. sonra bir kürek görüyoruz, o küreği gördüğümüz an onun tek gözlünün kafasına inceğini anlıyoruz. mesela. filmin sonundaki onlar ermiş muradına kısmında esas ailemizin yurtlarının dışında bi yerde olması üç noktayı koyuyor...

9 Şubat 2007 11:19  mesajın adresini al  
ragazum
ragazum
ilk yarısı biraz sıkıcıydı ama film genel olarak cok basarılıylı..özellikle verdiği mesajla sevgililer gününü için pırlanta almayı düsünenlere de güzel bi cvp var:))ayrıca leonardonun müthis oyunculugunun yanında solomon wandy rolündeki Djimon Hounsou'nun oyunculuguda göz arda edilemeyecek kadar iyiydi..Jennifer Connelly nin rolü cok önemli gözükmese de gözleri yetti:))

9 Şubat 2007 19:22  mesajın adresini al  
tiredmind
tiredmind
gayet hoş bir film..herkese tavsiye ederim özelliklede pırlanta meraklısı bayanlara.....

9 Şubat 2007 23:32  mesajın adresini al  
palindrom
palindrom
Sonu içimi burksa da film gayet iyiydi...leo da herzamanki gibi süper oyunculuğunu sergilemiş...:)

4 Mart 2007 03:47  mesajın adresini al  
babyjane
babyjane
film güzeldi değildi ayrı dava da acaba amacına ulaştımı kızlar ???

yani tektaş istemekten vaz geçtik mi ben bunu sorguluyorum :D

1 defa alkışlanmış (1)  5 Mart 2007 00:09  mesajın adresini al  
madişvili :)
madişvili :)

:)) teşekkürler bunu yazdıın için gerçekten

babyjane demis ki:

film güzeldi değildi ayrı dava da acaba amacına ulaştımı kızlar ???

yani tektaş istemekten vaz geçtik mi ben bunu sorguluyorum :D

5 Mart 2007 00:39  mesajın adresini al  
babyjane
babyjane
Küçük cüm sen yanlış anladın film beni etkilemedi demedim hala kızlar tek taş aldırıyorlar diye bir gönderme yaptım yanlış anlayıp yanlış yorumladığın için ben sana yazık olmuş diyorum

5 Mart 2007 18:05 ~ 5 Mart 2007 18:26  mesajın adresini al  
babyjane
babyjane
ama şükür ki herkes senin gibi algılamamış :D bu da sende bi problem olduğunu gösteriyor...

5 Mart 2007 18:05  mesajın adresini al  
childrenofmen
childrenofmen
sonunda bu filmi beğenmeyen biri daha çıktı yaa. içim rahatladı

5 Mart 2007 21:41  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
çok iyi film..
açıkçası konu itibariyle zaafımız olan takıların hammaddelerini sorgulamaya başlıyorsunuz...
oyunculuklar müthiş...
Leo etkileyici bir performans sergilerken, Jen de göz dolduruyo...
Djimon'a ise şapka çıkartmak lazım çok başarılıydı...
kısaca film tavsiye edebileceğim güzellikte ;)

29 Nisan 2008 20:04  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Şahane bir filmdir..Leo'nun üzerindeki toy imajı atıp adam olduğunu gösterdiği bir filmdir,oyunculuğu etkileyicidir..

30 Nisan 2008 01:17  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008