ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > sizce psikiyatriste psikoloğa gitmek...
ilac rahatsizlik hastalik ruh sagligi yardim psikolojik danisman psikoloji psikiyatrist
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

piaget aşık olursa:)
arkadaslar... merak edıyorum... baslığı gorunce aklınıza ılk gelenlerı...
delı doktoru mu?
gereklı mı?
olsada olmasa da bir mi?
o bi bilim bile deılmı?

neler düşünüosunus ben bıkac ornek verdım sadece.. buyrun her telden:)
2 Şubat 2007 21:07   mesajın adresini al  

arethusa//lúthien
arethusa//lúthien
bazen gerekli...sizi tanımayan birile dertleşmek ii olabilir sanırım
2 Şubat 2007 21:08   mesajın adresini al  

fanfan
fanfan
ne var bunda herkes gidebilir.özellikle psikoloğa gitmek için bi insanın sorun yaşamasının gerekli olduğunu düşünmüyorum.
2 Şubat 2007 21:09   mesajın adresini al  

diygicik
diygicik
her zaman her dönem ve her ruh halinde herkes için GEREKLİ GEREKLİ GEREKLİ....İ!!!
2 Şubat 2007 21:09   mesajın adresini al  

fanfan demis ki:

ne var bunda herkes gidebilir.özellikle psikoloğa gitmek için bi insanın sorun yaşamasının gerekli olduğunu düşünmüyorum.

ben bişey var demedım sadece objektıf bakıs acısını merak ettım... bu bransın ıcınde olunca ister istemes dısarıda konusulanlarada kulak kabartmak gerekır... dimi?
2 Şubat 2007 21:10   mesajın adresini al  

diygicik
diygicik
öyle bir refleks olmuş ki psikologa giden delidir düşüncesi bizde, psikolog lafı duyunca direk" ne var ya gider herkes nolmuş ala ala " durumuna girioruz :DD
halbuki kız tamamen yorum almak için açmış başlığı.

fanfan demis ki:

2   2 Şubat 2007 21:13   mesajın adresini al  

eletuera
eletuera
bencede her zaman olmasada insan belli aşamalardan geçerken psikolojik yardıma ihtiyaç duyuyo akıl sağlığı yerinde olmayan,verimli kararlar alamayan insan yaşamdan ne kadar tat alabilirki? kıssadan hisse ÇOK GEREKLİİ=)
2 Şubat 2007 21:13   mesajın adresini al  

diygicik

annamıssın sen onu?:)
2 Şubat 2007 21:14   mesajın adresini al  

fanfan
fanfan
iyi o zmn. psikyatristlere deli doktoru demeyelim ama ayıp oliyi.
2 Şubat 2007 21:14   mesajın adresini al  

dreamworks®
dreamworks®
bu aralar kesin gitmem lazım..
2 Şubat 2007 21:15   mesajın adresini al  

fanfan demis ki:

iyi o zmn. psikyatristlere deli doktoru demeyelim ama ayıp oliyi.

alla alla:)
onu bn demıorumkı cnmcm...genel olarak ole bılınıo...bende bu olayın ıcındeyım...sureklı tekrarlıyorum ama... daha neler dıolar..delı doktoru yıne ıyı kalıooo
2 Şubat 2007 21:16   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
10 senedir bunun için çabalıyorum.. annem babam bile (ki okumuş insanlardır) ortaokulda psikoloji okumak istiyorum dediğimde deli doktoru mu olucaksın demişlerdi.. uzun bi süre onlarla cebelleştim..

öncelikle psikiatrist ve psikolog arasındaki ayırımın iyi bilinmesi taraftarıyım.. psikoloji okuyorum dediğimde çok sık "doktor olucaksın yani" sözde soru cümlesiyle karşılaşıyorum.. tıp doktoru olanlar psikiatristler.. onlar ilaç yazabiliyorlar, psikologlar değil.. ama görüşümdür ki.. terapiyi de psikologlar yapmalıdır ..

4 yıllık lisans çıkışlılar psikolog ünvanıyla terapi yapabiliyorlar ama benim önerim terapiye gidilecek psikologların klinik psikoloji alanında master yapmış olmaları.. zira 4 yıllık lisans boyunca verilen eğitim çok genel bir eğitim.. zira yurt dışında psikologlar yüksek lisans yapmadan ünvan alamazlar..

bir de psikologların aslında muayenehane açmaları yasal değil Türkiyede .. psikiatristlerin yanında çalışabiliyorlar..

psikologlar çok yardımcı insanlardır.. deli doktoru gözüyle bakılmamalıdırlar.. günümüzde stres, dert, tasa bi hayli yoğun psikologlar bu konularda yardımcı olabilirler..

bi de belirtmeden geçemeyeceğim psikologlar tanıdıklarına yardımcı olamazlar..

ne doluymuşum :)
 1   2 Şubat 2007 21:18   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008