ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
arkadaşlar bir değil beş değil..
sonunda bu sıkıntımı paylaşmaya karar verdim
grup açarken "fun club" diye yazmaları artık beni çileden çıkardı
"fun club" diye bir şey yok . "fun" eğlence demek ... "fan club" o.. birisinin fan'ı olmak yani .. hayranı .. takipçisi falan..
ayrıca form diye bir şey yok bu sitede... forum var..
eğer ingilizce kullanmasını bilmiyorsanız kullanmayın .. ingilizce kullanmak zorunda değilsiniz ... mesela "ahmet severler" diye açın .. "ahmet fun club" diye bir şey gördüğümde tırnaklarımı yemeye başladım..
forum de demeniz gerekmiyor.. mesaj panoları diyin .. başlık diyin .. form demeyin allah aşkına..
bir de -mi eki ayrı yazılır, -de ve -ki eklerini kullanmak biraz daha zor biliyorum ama onları da bir öğrenseniz..
mesela yazarken "diyin" falan yazıyorum. . "yapıyosun" falan da yazılabilir hadi bi nebze.. mesela "bi nebze" yazıyorum .. ama burada zaten konuşuyoruz .. ama grup kurmak, başlık açmak gibi durumlarda başkalarının kullanımına açtığınız bir şey var ortada .. ühühühü
2 Şubat 2007 04:07
kretzsche
amca da değilim ki genç yaşımda harcanıcam bu gidişle :P
2 Şubat 2007 04:10
tbc
hah şöyle.. bu başlıkta ben de bi kaç sinir olduğum kullanımı belirtmek isterim izninizle..
doğru düzgün değil doğru dürüst
herşey değil her şey.. "şey" her zaman ayrı yazılır..
Erciyes değil Erciyeş..
secere değil şecere..
şimdilik bunlar aklıma geldi.. geldikçe yazıcam buraya.. adam olun.. hehe..
(1) 2 Şubat 2007 04:11
delmar
sinirli gördüm seni kardeş?..
2 Şubat 2007 04:13
kretzsche
hehe çiçekleri koparmayalım
2 Şubat 2007 04:17
tbc
bi de şey var..
-biliniyor... mesela "yapılabiliniyor".. bu ne babam? araya niye in
sokuyosun?
hatta abartıp yapılabiliniliyor falan yapanlar var..
yapılabilinilininlilinlinlilnilniyor o zaman monakom..
(2) 2 Şubat 2007 04:18
kretzsche
bi de siteye üye olurken "my documents > my pictures" klasöründeki çiçek resimleriyle üye olan organizmalar var. onları online listesinde görünce klavyeyi kafama vurasım geliyor
duygularıma tercüman oldun.. nefret ediyorum artık o dört resimden.. (gün batımı, kış, mavi tepeler, nilüfer çiçekleri)
kretzsche demis ki:
bi de siteye üye olurken "my documents > my pictures" klasöründeki çiçek resimleriyle üye olan organizmalar var. onları online listesinde görünce klavyeyi kafama vurasım geliyor
2 Şubat 2007 04:21
küb.
birden fazla alkışlanabilmeli..pardon yani alkışlanmalı...
2 Şubat 2007 04:24
kretzsche
e resmini göremiyoruz neye benzediğini . organizma oluyor o zaman =)
2 Şubat 2007 04:24
hafriyat
ben de bu rica seline katılmak istiyorum:
olabilite,yapılabilite gibi uydurma kelimeler kullanmayalım
lokasyon demeyelim,revize edilmeli gibi melez kelimeler de kullanmayalım.
ok,bye,w kullanımına ise hiç girmiyorum,girmek istemiyorum.
2 Şubat 2007 04:26
kretzsche
b*k yazmak da garip bence ... boksa boktur.. yani argo kötü bişey değil ki .. bok işte .. kimseye hakaret de etmiyoruz..
ekşi sözlüğü o konuda çok takdir ediyorum gayet güzel güzel yazıyorlar.. hakaretle argonun ayrımı çok iyi durumda
(3) 2 Şubat 2007 04:26
hafriyat
çatır çutur küfredebilir miyiz?
2 Şubat 2007 04:28
kretzsche
bugün çatır çatır sıçtım yazsan mesela ortada kimseye hakaret, yasa dışı bir durum yok ki .. ne güzel samimi bir şekilde anlatıyorsun işte.. ohh çatır çatır sıçtım şeklinde
partiye geleceğim ama çok duramıycaz sanırım başka bi yerlere de gitmeliyiz
2 Şubat 2007 04:30
kretzsche
yok özer abi senin yazdığın bişey değil sen yazınca aklıma geldi sadece
2 Şubat 2007 04:30
kretzsche
"küfür etmek" başka "argo" başka ..
yani şimdi burada benim yazdıklarım hoşuna gitmedi diye bana küfür etmemen lazım..
ama bir konu hakkında fikirlerini söylerken normalde argo kullanıyorsan burada niye kullanmayasın
2 Şubat 2007 04:31
tbc
muna bile koruz da.. ayıp bi yerden sonra
clair de lune demis ki:
çatır çutur küfredebilir miyiz?
2 Şubat 2007 04:31
kretzsche
- Bir kişiye, kuruma, gruba, millete, dine, ırka, ülkeye karşı hakaret, aşağılama, iftira içeren yazılar yazılmamalıdır.
böyle yazıyor zaten .. argo konuşmayın cıss yazmıyor ki hiç bir yerde.. eşşek kadar adamlarız .. bakın eşşek dedim.. hehehe
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/9144
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!