gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - MBA
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
h@nde
h@nde
Married But Available (MBA)! Türkçesi; 'Evliyim ama müsaitim...' Dünyada aile düşmanı son trend bu! Özellikle finans sektöründe aldatmanın yeni parolası: Cep telefonlarından geçen 'MBA' kısaltması...

Günümüzde çiftler özellikle de evli çiftler arasındaki aldatmalar gitgide çoğalıyor ve bu konuyla ilgili yeni trendler ortaya çıkıyor. Aldatma meselesine ilişkin en yeni parola MBA adını taşıyor. Ancak zannettiğinizin aksine bu MBA 'Mastır diplomam var' anlamına gelmiyor. İngilizce 'Married But Available'ın (Evliyim ama müsaitim) kısaltması niteliğini taşıyor.

Yeni medeni hal
Evli insanların yaşadıkları kaçamak ilişkilere artık MBA ismi veriliyor. Bu tanımlama tüm dünyada trend haline gelmiş durumda. Öyle ki internetteki yabancı arkadaşlık sitelerinde evli insanların bir kısmı kimlik bilgilerinin medeni durum hanesine bu kısaltmayı yazıyor. Türkiye'de ise özellikle finans sektöründe çalışanlar bunu kendi aralarında bir parola olarak kullanıyor. 'MBA' parolalı aldatmalara mekan hazırlayan arkadaşlık sitesi ise büyük ilgi görüyor. Sitenin yöneticisi, "Site açıldıktan 48 saat sonra gelen üyelik başvuru sayısı 4 bin 850'ydi. Üyelikleri onaylamaya bile yetişemedik" diyor.

Bu fırsat kaçmaz
Sitenin üyelerinden gazeteci Ersin M. ise 9 yıllık evli ve üç çocuk babası olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Çocuğumun annesine 'Artık bana çekici gelmiyorsun' demek kolay değil. Eşim sosyal ortamıma ayak da uyduramıyor. Ben de partnerlerimi internetten seçiyorum. Eşim hamileyken internette bir kadından 'Fanteziye var mısın?' diye bir mesaj geldi. Birlikte olduk. Erkekliğimi yeniden keşfettim ve kendime 'Kesinlikle MBA'im' dedim. Çevremde böyle birçok arkadaşım var. Evli erkeklerin hepsi MBA'dir bence. Bu fırsatı değerlendirmeyen erkek görmedim hiç.''

kaynak:Sabah gazetesi

erkekler böyle birşey yaparmıydınız?kızlar evlı olsanız basınıza böyle birşey gelse ne yapardınız?

1 Şubat 2007 16:28 ~ 1 Şubat 2007 17:09  mesajın adresini al  
banshee
banshee
Eşimi finans sektöründen seçmeyeceğim.

1 Şubat 2007 16:32  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
asıl şaşırtıcı olan kadınlar da var bunların arasında.. ben bugün tüm makaleyi Aktüelde okudum ama inandırıcı gelmiyo bana ya.. özellikle şu Murat şunu dedi ki falan filan diye yazıyolar ya.. külliyen yalan ve uydurma bence.. hele kadın dergilerindekilere ölüyorum (evet arada Cosmopolitan okuduğum olur ).. "sevgilimle 3. sevişmemizi bitirmiştik ki annem odaya girdi o an ne yapıcağımı şaşırdım.." vb. yazılar beni benden alıyo :)

konuyu saptırdım farkındayım :Pp

1 Şubat 2007 16:50  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde
ya kesınlıkle kabul edemezdım ığrenc bır durum.çıkarken bıle aldatılmak zorken sana aıt bırseyın baskasınında olmasına dayanamam.erkekler acaba eşleri yapsa aynı şeyi naparlardı dıye düşünüyorum

1 Şubat 2007 16:52  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde

evet haklısn onlarla ılgılı çok komik diyaloglar yayınlanıyor ama mba dıye bırsey gercekten varsa ki yayınlandığına göre var olduğunu düşünüyorum bu durum çok kötü birşey

küçük bir kız çocuğu demis ki:

asıl şaşırtıcı olan kadınlar da var bunların arasında.. ben bugün tüm makaleyi Aktüelde okudum ama inandırıcı gelmiyo bana ya.. özellikle şu Murat şunu dedi ki falan filan diye yazıyolar ya.. külliyen yalan ve uydurma bence.. hele kadın dergilerindekilere ölüyorum (evet arada Cosmopolitan okuduğum olur ).. "sevgilimle 3. sevişmemizi bitirmiştik ki annem odaya girdi o an ne yapıcağımı şaşırdım.." vb. yazılar beni benden alıyo :)

konuyu saptırdım farkındayım :Pp

1 Şubat 2007 16:54  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
ya amerikada falan vardır zaten ingilizce bi kısaltma.. Türkiyede bu kadar rahat olduğunu zannetmiyorum.. yok mudur elbette vardır ama trend falan takip etmiyodur insanlar.. bize ters öyle trendmiş falan..

2 defa alkışlanmış (2)  1 Şubat 2007 16:56  mesajın adresini al  
banshee
banshee
Trendleri takip edicem diye bu ''mba'' yapmayı çalışan Türkleri düşündüm de... Yüzüne gözüne bulaştırırlar be, eheh.

1 Şubat 2007 16:59  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde
aldatmak değil böyle bir sistem şeklinde aldatılmanın yaşanması trend olmuş.yoksa trend olamaz böyle birtek kişiliksizlik göstergesi olabilir.

-arethusa- demis ki:

aldatmak ne zaman trend oldu?

1 Şubat 2007 17:00  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
ya denilenleri okumalısınız ama.. lennie sabah gazetesinden almış sanırım yazıyı.. Aktüelde -güya- bu trendi takip eden insanlarla konuşmuşlar.. hatunlardan biri diyo ki "MBA olduğumu evlendiğimiz ilk gün anladım çünkü kocam çok kötü sevişiyodu.. ben seks seven insanım katlanamazdım.. partnerlerimi genelde alışveriş merkezlerinden ve cafelerden buluyorum.. yalanın alası yani :)

1 Şubat 2007 17:05  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde

evet cnm sabah gazetesınden aldım.bır aktüel dergisine bakıyım ya merak ettım çok komik dıyaloglar var sanırım.dün aşkın sadakatsizliği filmini izledim.aldatmayı işleyen bir filmdi.bence herkes izlemeli.kimse o filmi okuduktan sonra bırdaha aldatmaz heralde:)

küçük bir kız çocuğu demis ki:

ya denilenleri okumalısınız ama.. lennie sabah gazetesinden almış sanırım yazıyı.. Aktüelde -güya- bu trendi takip eden insanlarla konuşmuşlar.. hatunlardan biri diyo ki "MBA olduğumu evlendiğimiz ilk gün anladım çünkü kocam çok kötü sevişiyodu.. ben seks seven insanım katlanamazdım.. partnerlerimi genelde alışveriş merkezlerinden ve cafelerden buluyorum.. yalanın alası yani :)

1 Şubat 2007 17:11  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde
değil.insan yaşam koşulları,zevk anlayışları toplum içinde değişiklik göstermekte.bir saat veya bır gecede o parayı harcayan ınsanlar yaşam standardı yüksek insanlar.ama askerın masrafı veya fakır sevındırmek yada fakırın kendını gecırme kosulu orta yaşam koşullarına sahip insanların yaşamakta olduğu durum ama zaten eğitim koşulları ve maddi koşulları yüksek insanlar genelde daha fazla aldatmıyormukı ztn

(lawrence-kuşçubaşı) demis ki:

arkadaşlar sizlere bir sorum var:

100 liram var,100 lira..bu para neye denk?

belki askerliğini yapmakta olan izne çıkıp baba ocağına,ana kucağına gitmek isteyen bir erin gidiş dönüş maliyetine..
belki benim markalı saatimin bedeline..
belki gözü dönmüş bir iş adamının bir gecelik fuhuş zevkinin masrafına..
belki fakirleri sevindirmeye çalışan birinin,bir yoksul ailenin bir aylık yakacak masrafını karşılamasının maliyeti...

evet..bir askerin aile ziyareti,bir saat,bir gecelik ilişki,fakir sevindirmek...bunlar eşdeğerde eylemler,nesneler mi?

paranın normuna bakalım,hepsi 100 lira..

peki,bunlar eşdeğerde mi?

1 Şubat 2007 17:34  mesajın adresini al  
anthony casso cesare
anthony casso cesare
Yav bende MBA diyince Master of Business Administration sandımdı:S
Ne umdum ne buldum:S

1 defa alkışlanmış (1)  1 Şubat 2007 17:38  mesajın adresini al  
h@nde
h@nde

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pyjamus demis ki:

1 Şubat 2007 17:39  mesajın adresini al  
anthony casso cesare
anthony casso cesare
Gülmeyin çok ciddiyim:D

1 Şubat 2007 17:42  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
bence başlığın uzun açılımı da yazılmalı .. Married but Available şeklinde.. ben bugün Aktüel okuduğum için tahmin ettim de.. direkt işletme master'ını çağrıştırıyo..

1 Şubat 2007 17:47  mesajın adresini al  
fanfan
fanfan

zaten kısaltmanın orijinaline gönderme yapmak için MBA demişler bu duruma:)

pyjamus demis ki:

Gülmeyin çok ciddiyim:D

1 Şubat 2007 19:20  mesajın adresini al  
lillian
lillian
aynen:s

pyjamus demis ki:

1 Şubat 2007 19:31  mesajın adresini al  
özcartman
özcartman
insanlar doğruyla yanlışı ayırt edemeyecek durumdalar artık.korkutuyo bu durum gerçekten

1 Şubat 2007 21:12  mesajın adresini al  
banshee
banshee

bende 1 haftadır var bu hayal kırıklığı. Tıklıyorum başlığa ilişki çıkıveriyor O anda kırılıyorum. Bunları 10 saniyede yaşıyorum. Allak bullak oldum.

pyjamus demis ki:

2 Şubat 2007 00:26  mesajın adresini al  
o şimdi plajdaa
o  şimdi  plajdaa
evet mba yimm :D:d

2 Şubat 2007 01:11  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008