ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > ortakantin.com > ortakantin ipucu sistemi hazırlanmaya başlandı
forum degil ipucu clue yenilikler web 2 0 etiket tagging ipucu ortakantin
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

ortakantin.com
ortakantin.com
Selamlar;

bir süredir siteyi sıkça güncelliyorduk; yeni yeni kısımlar ekledik vs.

bu sürecin sonuna yaklaşmak üzereyiz. yalnız en önemli yeniliği en sona saklamıştık.

güncel web sayfalarında (bkz. youtube, flicker, 43things, del.icio.us) önemli rol oynayan "tagging" yani "etiket" sistemini ortakantine özel bir şekilde geliştirmeye başladık.

bu sistem bittiğinde ortakantindeki başlıklar; gruplar; resimler etiketlenebilecek. yani sitedeki öğelere "ipuçları" ekleyeceksiniz.

ipuçları ne işe yarayacak?

- Bu ipuçları serbest formatta yazı veya tanım içerebilecek.
- ipuçlarına tıkladığınızda o ipucu ile ilgili (etiketlenmiş) başlıklar, gruplar, resimler, yazılar, linkler vs. gelecek. böylece sitede dinamik bir şekilde dolaşabileceksiniz.

başlık açanlar, açtıkları başlıkla ilgili 3-4 tane ipucu eklemek durumunda olacaklar.

örnekler;
yeni çıkmış bir albümle ilgili başlık açtınız, o albümü çıkartan grubun adını, albümden birkaç parçanın adını, grup elemanlarının ismini vs. ipucu olarak ekleyebilirsiniz.

sonra bu ipuçlarını gören başkaları bunlara tıklayıp ilgili sayfaya yönlendiklerinde, o ipucuna özel yazılar girebilirler. yani direk olarak başlığın altına girmeleri gerekmeyecek.

ipuçları başlık gibi 100 mesaj sınırı gerektirmeyecek; ilgi alanınızdaki herhangi bir konuyu aratıp, sanki bir sözlükteymiş gibi altına birşeyler yazabileceksiniz (bkz.sosyomat) fakat sözlük formatı vs. kullanmak zorunda değilsiniz.

ipucu sistemi iyice oturduğunda, ortakantinde gezinmek çok daha keyifli ve rahat bir hal alacak. bu sistemden sonra da siteye uzun süre hiçbirşey eklemeyi planlamıyoruz.

ipucu sisteminin şu anki durumu:

şimdilik başlıklara eklenen ipuçları gösteriliyor. fakat ipuçları için hazırlanacak özel sayfalar, veya gruplara resimlere vs. ipucu ekleme özelliği henüz yazılmadı.

şu anda; forumlara 1000 mesaj atmış olan kişiler, başlıklara ipucu ekleyebiliyor.

uygun ipuçlarını uygun başlıklara, gruplara vs. eklemenin tecrübe gerektirdiğini düşündüğümüz için böyle bir sınır koymayı uygun gördük.

şimdilik pratikte hiçbir yararları olmasa da, sistem tamamen hazırlanana kadar ilgili olduğunuz başlıklara ipuçları ekleyebilirsiniz.

teşekkürler
30 Ocak 2007 04:57   mesajın adresini al  

ortakantin.com
ortakantin.com
örnek olarak yukarıdaki ipuçlarına bakın.

onlara tıklayınca o konuyla ilgili açıklamalara, başka başlıklara, gruplara vs. ulaşacaksınız.

bu da diğer başlıklara, gruplara eklenmiş ipuçları sayesinde olacak.

farklı başlıklara aynı ipucu eklendiğinde, o ipucunun sayfasından bütün bu başlıklara, gruplara vs. ulaşma imkanı olacak.

ek olarak; başlık açmadan istediğiniz konuda yazma imkanınız olacak
30 Ocak 2007 05:03   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Keşke annemler de bu döneme yetişebilseydi.. Şanslı doğduk vesselam.

30 Ocak 2007 05:05   mesajın adresini al  

cs
cs
aman yarabbi yeniliklerin hızına yetişemiyorum artık...
30 Ocak 2007 05:06   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Birisi yapsın şu işi, örnek olsun bana.
 1   30 Ocak 2007 05:07   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
bu konu başlığındaki en önemli ayrıntı; konuyla ilgisiz ipuçları girmemek,
bu yüzden 1000 mesajın altındakiler giremiyor. özen gösterelim, siteyi koruyalım, güzelleştirelim
30 Ocak 2007 05:09   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
çok basit bir olay

başlıkların ilk sayfasında; ipucu ekle ye tıklıyoruz

ipuçları (etiketler) nelerdir? ne işe yararlar? (tıklayınca açılır) buna tıklıyoruz okuyoruz
30 Ocak 2007 05:11   mesajın adresini al  

bravado
bravado
bugun bı ara acmıslardı bu olayı hatta ben oturum bıle acmamıstım oyle gezıyodum sıtede ve bı anda forumların tepesınde 1000 mesajı astın bu baslıga bı ıpucu ekle falan cıktı "wayy dedım" ama sonra ısım cıktı bı yarım saat cıktım kantınden geldıgımde oturum acmama ragmen cıkmıyordu artık :P

neyse artık yavas yavas tamamlanır herhalde saolun admınler ve ayrıca tebrık ederım sıte zaten guzeldı artık tasarım bakımından da eklenen guzellıklerle daha da bı guzel oldu...
30 Ocak 2007 05:14   mesajın adresini al  

bravado
bravado

mesela bakınız "yenilikler" ipucu bu başlığa benım tarafımdan eklendı... :D

banshee demis ki:

Birisi yapsın şu işi, örnek olsun bana.

30 Ocak 2007 05:18   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
tabii şu anda kuru kuruya gitmez .

başlıklara ipucu ekleniyor ama eklediğiniz ipucunun içine birşeyler yazamıyorsunuz. ana sayfada da gözükmüyor ipucu. neyse siz yine de kafanıza estikçe ekleyiverin ilerde işe yarar
30 Ocak 2007 05:41   mesajın adresini al  

onurmetu
onurmetu
ben buna sadece teşşekür ederim... teşekkürler ortakantin....
30 Ocak 2007 08:38   mesajın adresini al  

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
bu başlıkta henüz ipin ucu kaçmamış. 1000 mesajı aşmışsın, sen eklesene bir şeyler!

bu yazıyı gorunce bı heyecanlandın
30 Ocak 2007 10:13   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008