| |
ortakantin.com
|
Selamlar;
bir süredir siteyi sıkça güncelliyorduk; yeni yeni kısımlar ekledik vs.
bu sürecin sonuna yaklaşmak üzereyiz. yalnız en önemli yeniliği en sona saklamıştık.
güncel web sayfalarında (bkz. youtube, flicker, 43things, del.icio.us) önemli rol oynayan "tagging" yani "etiket" sistemini ortakantine özel bir şekilde geliştirmeye başladık.
bu sistem bittiğinde ortakantindeki başlıklar; gruplar; resimler etiketlenebilecek. yani sitedeki öğelere "ipuçları" ekleyeceksiniz.
ipuçları ne işe yarayacak?
- Bu ipuçları serbest formatta yazı veya tanım içerebilecek.
- ipuçlarına tıkladığınızda o ipucu ile ilgili (etiketlenmiş) başlıklar, gruplar, resimler, yazılar, linkler vs. gelecek. böylece sitede dinamik bir şekilde dolaşabileceksiniz.
başlık açanlar, açtıkları başlıkla ilgili 3-4 tane ipucu eklemek durumunda olacaklar.
örnekler;
yeni çıkmış bir albümle ilgili başlık açtınız, o albümü çıkartan grubun adını, albümden birkaç parçanın adını, grup elemanlarının ismini vs. ipucu olarak ekleyebilirsiniz.
sonra bu ipuçlarını gören başkaları bunlara tıklayıp ilgili sayfaya yönlendiklerinde, o ipucuna özel yazılar girebilirler. yani direk olarak başlığın altına girmeleri gerekmeyecek.
ipuçları başlık gibi 100 mesaj sınırı gerektirmeyecek; ilgi alanınızdaki herhangi bir konuyu aratıp, sanki bir sözlükteymiş gibi altına birşeyler yazabileceksiniz (bkz.sosyomat) fakat sözlük formatı vs. kullanmak zorunda değilsiniz.
ipucu sistemi iyice oturduğunda, ortakantinde gezinmek çok daha keyifli ve rahat bir hal alacak. bu sistemden sonra da siteye uzun süre hiçbirşey eklemeyi planlamıyoruz.
ipucu sisteminin şu anki durumu:
şimdilik başlıklara eklenen ipuçları gösteriliyor. fakat ipuçları için hazırlanacak özel sayfalar, veya gruplara resimlere vs. ipucu ekleme özelliği henüz yazılmadı.
şu anda; forumlara 1000 mesaj atmış olan kişiler, başlıklara ipucu ekleyebiliyor.
uygun ipuçlarını uygun başlıklara, gruplara vs. eklemenin tecrübe gerektirdiğini düşündüğümüz için böyle bir sınır koymayı uygun gördük.
şimdilik pratikte hiçbir yararları olmasa da, sistem tamamen hazırlanana kadar ilgili olduğunuz başlıklara ipuçları ekleyebilirsiniz.
teşekkürler
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
ortakantin.com
|
örnek olarak yukarıdaki ipuçlarına bakın.
onlara tıklayınca o konuyla ilgili açıklamalara, başka başlıklara, gruplara vs. ulaşacaksınız.
bu da diğer başlıklara, gruplara eklenmiş ipuçları sayesinde olacak.
farklı başlıklara aynı ipucu eklendiğinde, o ipucunun sayfasından bütün bu başlıklara, gruplara vs. ulaşma imkanı olacak.
ek olarak; başlık açmadan istediğiniz konuda yazma imkanınız olacak
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
abbas
|
Keşke annemler de bu döneme yetişebilseydi.. Şanslı doğduk vesselam.
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
cs
|
aman yarabbi yeniliklerin hızına yetişemiyorum artık...
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
banshee
|
Birisi yapsın şu işi, örnek olsun bana.
|
|
1 ~ 570 gün
|
|
| |
kretzsche
|
bu konu başlığındaki en önemli ayrıntı; konuyla ilgisiz ipuçları girmemek,
bu yüzden 1000 mesajın altındakiler giremiyor. özen gösterelim, siteyi koruyalım, güzelleştirelim
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
kretzsche
|
çok basit bir olay
başlıkların ilk sayfasında; ipucu ekle ye tıklıyoruz
ipuçları (etiketler) nelerdir? ne işe yararlar? (tıklayınca açılır) buna tıklıyoruz okuyoruz
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
bravado
|
bugun bı ara acmıslardı bu olayı hatta ben oturum bıle acmamıstım oyle gezıyodum sıtede ve bı anda forumların tepesınde 1000 mesajı astın bu baslıga bı ıpucu ekle falan cıktı "wayy dedım" ama sonra ısım cıktı bı yarım saat cıktım kantınden geldıgımde oturum acmama ragmen cıkmıyordu artık :P
neyse artık yavas yavas tamamlanır herhalde saolun admınler ve ayrıca tebrık ederım sıte zaten guzeldı artık tasarım bakımından da eklenen guzellıklerle daha da bı guzel oldu...
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
bravado
|
mesela bakınız "yenilikler" ipucu bu başlığa benım tarafımdan eklendı... :D
banshee demis ki:
Birisi yapsın şu işi, örnek olsun bana.
|
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
kretzsche
|
tabii şu anda kuru kuruya gitmez .
başlıklara ipucu ekleniyor ama eklediğiniz ipucunun içine birşeyler yazamıyorsunuz. ana sayfada da gözükmüyor ipucu. neyse siz yine de kafanıza estikçe ekleyiverin ilerde işe yarar
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
onurmetu
|
ben buna sadece teşşekür ederim... teşekkürler ortakantin....
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
bu başlıkta henüz ipin ucu kaçmamış. 1000 mesajı aşmışsın, sen eklesene bir şeyler!
bu yazıyı gorunce bı heyecanlandın
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
rastgele butonu ile eski başlıkları guncelleme misyonumuzu elimizden alarak bizi mısyonsuz bırakmıstı.
şimdi yeni bir amacım var.. sağolasın ortakantin
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
peki bi kere ekliince silip tekrra mı eklememiz gerekio aklımıza başka bişi geldiyse.. :( hepsini 1 kere de gırces illa ki:(
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
aaa yok.. refresh yapınca düzeliomuş. o ilk anda yenı ekledıklerınızı gorebılıosunuz sadece
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
şöyle dedim. belki başlığı açanın bi gzili hayranı ya da meraklısı vardır. ama profilini gormeıodur. o zaman nickini aratsın çıksın tum başlıklar..
abbas tan başladım. nicki de değişmez belki. ama yok.. sıkıldım. daha az başlık açmış bırını bulucam.
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
gözlerim yaşardı.. pek beğendim..
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
penelope
|
şu anda; forumlara 1000 mesaj atmış olan kişiler, başlıklara ipucu ekleyebiliyor
1000 çok olmuş yaa... ben de eklemek istiyorum ama...
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
bu başlıkta henüz ipin ucu kaçmamış. 1000 mesajı aşmışsın, sen eklesene bir şeyler!
çok hoşuma gitti :))
|
|
~ 570 gün
|
|
| |
timmy
|
ipin ucunu kaçırıcaz o zaman
|
|