| |
kretzsche
|
aa geri (back) tuşuna basıp copy-paste etseydin ya.
19 =)
aysdnz demis ki:
yaa buraya bi dünya şey yazdım hepsi gitti ühüüü :(((
neyse boş bi vaktimde bi daha yazarım artık...
|
|
|
~ 560 gün
|
|
| |
echoes
|
İngiltere'de bulunmuş arkadaşlar tecrübelerini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
|
|
~ 559 gün
|
|
| |
çutee-libertine-
|
gidenlerden duyduğum kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım...
bi kere ana dili ingilizce olan bi yere gittiğin için iletişimde baska bi avrupa ulkesinde bulabilecegin rahatlıgı bulamazsın..böle bizim ticky lerin yayması gibi konuşan aksanlılar (ozellikle kızlar nedense) vardır ki ömür törpüsüdür pardon kulak..
iklimine yagmuruna insanların mesafesine ingiliz kraliyet ailesi edasında duruşlarına da alışman gerek..
kotu yanlarından sonra artıları da çok mesela kalite orda bence..gidecegin bolgeye de cok baglı bu onu da belirtseydin daha iyi olurdu..londra dersen hayran bırakır yorucudur biraz ama kesinllikle bişeler katar ozellikle entellektuel alanda! londra her buyuk sehir gibi çok kosmopolit bu açıdan gidilinesi yer..pahalılık açısından sölememe gerek var mı bilmiyorum ama pahalı!! bu pound olayında turk lirasına cevirmeyi dusunme yuregine yazık:)
kısaca böle, spesifik sorun olursa ulaşablrsn..
|
|
~ 549 gün
|
|
| |
gail
|
ispanyada bulunmuş olan varsa deneyimlerini paylaşabilir yada tavsiye edermi??
|
|
~ 549 gün
|
|
| |
boş işler bunnar
|
ee o zaman bende katkıda buluniim belki okuan olurda bizim hatalarımızdan ders çıkarır:P
ilk olarak finlandiya helsinkideyim ve buraya gelicek varsa ulan soğuk ülke dur kazaklarımı dolduriyim bavulada öyle gidiyim haline girmesin gelince bi bakarki herkes yarım kollu tişört kendisi boğazlı kazak uzaydan gelmiş gibi sarı ve beyaz tenlilerin içinde dolaşmakda çünkü adamlar şehrin altına bi şehir daha yapmışlar yani hava -25 -30 ama sen hep bi içerde olma ve sıcak da durma halinde olduğun için kazak giymek gibi bir şey söz konusu değil önemli olan kalın bir palto mont almak bulmak giymek...bunun dışında finlandiya diğer ülkelere nazaran çok daha pahalı, biraz para sıkıntısı yaşayabilirsiniz, hımm bide buradaki adamaların dürüstlüğü inanılmaz boyutta trene binerken metroya binerken hiç bir güvenlik görevlisi yok bilet basmassanız kimsenin bir şey diyeceğide yok (ki tüm exchange öörenciler 3 euro veripde batmamak için tüm toplu taşıma vasıtalarını bedave kullanmakda) eğer bu dürüstlük olayını vicdanınız elverirde dahada süistimal ederseniz marketlerdede herşeyi bedavaya alabilirsiniz (burada uzun uzun nasıl olduğunu anlatmıycam ama yakalanma riskiniz gene 0 a yakın çünük adamlar herkesi dürüst sanmakda) türkiye hakkında genel olarak pek fazla bir bilgileri yok uzun bir süre hayır biz deve ile değil normal arabalarla otobüslerle bir yerden bir yere gidiyoruz tarzı cümleler kurmak zorunda kalabilirsiniz,bol bol kebabcıya rastlayabilirsiniz ve türkçe konuşabilirsiniz çünkü genelde tüm çalışanları türk oluyor ve türk olduğunuzu anladıkları zaan güzel indirimlerde yapıyorlar:) hımm daha sonra devamını da yazarım şimdilik sıkıldım:)
|
|
~ 532 gün
|
|
| |
aygu13
|
selamlar,
gecen yaz londra da bulundum 1aylık bir süre içersinde yalnız erasmus programı ile gitmediğimden o konu da çok bi bilgi veremicem.ama genel olarak londra da bulunmak ve bir kaç ayını orda geçirmek tarif edilemez bir deneyim..özellikle her zaman bizim kafamıza sokulmaya çalışılan inglizler soğuk insanlardır imajı kesinlikle yanlış,gayet yardımsever insanlar.ulaşım çok kolay elinde herhangi bir metro tarifesi olduktan sonra kimseye sorma gereğin bile olmaz..ve tabi söylememe gerek var mı bilmiyorum ama oldukça pahalı bir yer önceden hazırlıklı gitmekte yarar var.
oxford city,londra ve cambridge ingiltere ye gidip de mutlaka görülmesi gereken yerler..reading te de inanılmaz güzel festivaller oluyor takip etmeni öneririm.
insanlar okuyan kişilere ayrı bir saygı duyuyorlar,çünkü onlarda genç nüfusun çoğu okumamış ve hemen evlenmişler türklerden kalır hiç bi yanları yok ama onların evlenme niyetler ayrı tabi çünkü devlet onlara evli fakat işi yoksa para ödüyor ayrıca her çocuk için ayrı bir maaş bağlıyor o yuzden sokakta 3 çocuk arabasıyla gezen genç bi çift görünce şaşırmamak lazım..
alışveriş merkezlerinden indirim olmadıgı sürece alışveriş yapma çünkü indirim oldugu zaman ki fiyatlara gerçekten inanamazsın..
londra nın her yerinde kebabish'çiler görmek çok doğal her tarafı türk kaynıyor zaten ama dikkat etmek de lazım bazıları hemşerim ayağına yatıp insanı dolandırabiliyor..
camden town çılgın ve asi gençlerin mekanı oraya da bir ugramak gerek ki çogu marketlerini türkler işletiyor..
şimdilik bu kadar öğrenmek istediğiniz başka şeyler varsa zevkle cevaplarım..
iyi gezmeler...
echoes demis ki:
İngiltere'de bulunmuş arkadaşlar tecrübelerini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
|
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
archiss
|
ya erasmusun hergunu olay,sen kımsın dıınce erasmus dıe cevap verodum bı ara ,neın var bıseyım yok erasmusum falan yanı
|
|
~ 519 gün
|
|
| |
nebİlee
|
su an hollandada olanlar,,, ben önümüsdeki yıl gideceğim. duyduguma göre vizede sorun cıkıyormus. 5 6 aylık vize vermiyomuş. o kadar uzun alabilmek için bazı şirketler varmış ama 600€ gibi bir para talep ediyorlarmış. örneğin study visa holland die bi şirket, senn adına her prosuduru uyguluyormus. sizler nasıl gittinis,,, kaç aylık aldınız vizenisi bahsetseniz biras,,,ne kadar sürede aldınız?? birde nerelerde kalıyorsunuz biraz bilgi verirmisiniz lütfen... çok mutlu olurum...
|
|
~ 499 gün
|
|
| |
echoes
|
Peki erasmus öğrencisi olsun veya olmasın İngiltere'nin vize verme durumu hakkında ne söyleyebilirsiniz ? Zor verdiklerini duymuştum.
|
|
~ 497 gün
|
|
| |
boş işler bunnar
|
arkadaşlar eğer erasmus veya başka bir ab değişim programı ile gidiyorsanız hiç bir ülkeden vize alırken problem yaşamassınız emin olabilirsiniz en fazla 3haftada oturma izniniz elinizde olur, ama eğerki hiç bir okula kabul edilmeden veya herhangi bir ab değişim programına dahil olmadan bana vize verin bea kardeşm mantalitesi ile başvurusanız doğal olarak başvurunuz rededilicektir, yani sadece bi amaca sahip olmak değil elinizde bu amacı gerçekleştiriceğinize dair bi kanır olmalıki adamlar vizeyi versin (amaçdan kasıt eğitim:))
|
|
~ 480 gün
|
|
| |
priene
|
belçika vizesiyle ilgili bişeyler bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olursanız sevinirim, neleri nerden alacağımız, ne kadar uğraşmamız gerektiği, tavsiyeler vs... bayağı sorun çıkarıyorlar diye duyumlar alıyorum da...
|
|
~ 478 gün
|
|
| |
mert
|
bu dediğin almanya için geçerli olabilir ama hollanda için kesinlikle geçerli değil!..oraya erasmus la gitmeye çalışan arkadaşlarımdan da iş için davetiye alıp o şekilde vize almak isteyen arkadaşımdan da biliyorum..
benden tavsiye..hollandaya gideceksseniz her prosedürü iyice öğrenin ve önceden halletmeye bakın..adamlar 2-3 ayda yolluyolar vizeyi..
boş işler bunnar demis ki:
arkadaşlar eğer erasmus veya başka bir ab değişim programı ile gidiyorsanız hiç bir ülkeden vize alırken problem yaşamassınız emin olabilirsiniz en fazla 3haftada oturma izniniz elinizde olur, ama eğerki hiç bir okula kabul edilmeden veya herhangi bir ab değişim programına dahil olmadan bana vize verin bea kardeşm mantalitesi ile başvurusanız doğal olarak başvurunuz rededilicektir, yani sadece bi amaca sahip olmak değil elinizde bu amacı gerçekleştiriceğinize dair bi kanır olmalıki adamlar vizeyi versin (amaçdan kasıt eğitim:))
|
|
|
~ 471 gün
|
|
| |
nebİlee
|
mert e ; ben seneye hollandaya giedeceğim... ve 6 aylık vize vermiolarmış... bunun için bazı sirketler varmış onlara basvurmak gerekiomuş galiba. bu sirkette 400-500€ para istiyolarmış.. bir bilgin varmı??*
bunun haricinde de su an da 3 aylık vizesi olan bi arkadasım (oturma izni de var) yaklaşık 5 aydır hollanda da ve bir sorun cıkarmadıklarını sölüo ama bana biraz garip geldi..
bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim...
|
|
~ 464 gün
|
|
| |
viorith
|
gidenlere soruyorum bu erasmus çok kasış bir olay mı dersler bakımından yani?
herkes diyorki kesin dönem uzatırsın dönem uzatmak gibi bir lüksüm yok burada çalıştığım kadar çalışsam yereli olur mu acep????
|
|
~ 418 gün
|
|
| |