ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara
forum
Bizim Cumhurbaşkanımız var mı ? :(

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 18

vulcao
vulcao
Sizce var mı ? yazık valla Süleyman Demirel'den Turgut Özal'dan sonra böyle varlığı yokluğu belli olmayan bir Cumhurbaşkanı beni üzüyor ... Sizi ?Aramızdan biri ilerde olursa bi zahmet şu günleri unutmasın.... Mülkiyeliler ve Hukukçular sözüm size...
~ 1001 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
adamın ne yamuğunu gördün yahu arada veto falan da ediyo anayasaya falan aykırı şeyleri . ama pasif bir insan evet :)

vulcao
vulcao
Abi Cumhurbaşkanı biraz aktif olsun özellikle böyle Tek partili iktidarda muhalefet Deniz Baykal'sa bence Cumhurbaşkanına çok iş düşüyo :)

vulcao
vulcao
Ben sayın Cumhurbaşkanımızın ne yaptığını bile bilmiyorum ? ya cidden bilmiyorum mesela basın danışmanının aylık konusmalarını trt zorunlu olmasa hiç bir kanal göstermeyecek ?? bu kadar pasif olabilir mi ? Ben anlamıyorum arkadaslar 13.dereceden maliye memurluğu değil ki bu...Çıksın konuşsun nerdeyiz nerelerdeyiz hedefler nedir ? iktidar bu kadar baskın olur mu yahu ?

top bizi sevmedi
top bizi sevmedi
Arkadaşlar Cumhurbaşkanı parlementer dizgede zaten etkin olmayan rol almak zorundadır. Çünkü kendisini halk seçmemiştir. Mesela cumhurbaşkanının zannettiğiniz gibi bir veto yetkisi yoktur. Sadece yasanın onanmasını erteler ya da anayasa mahkemesinde dava açar. Yani Ahmet Necdet SEZER üzerine düşeni yerine getiriyor. Bu şekilde bile cumhurbaşkanının çok fazla yetkisi var. Örneğin cumhurbaşkanılığı devlet denetleme kurulu 2001 de bir soruşturma yaptı. Ve bu şekilde hükümete müdahale etti. Sonuçta 2001 krizi ortaya çıktı. Neticede cumhurbaşkanın yetkileri çok fazla ve eğer Ahmet Necdet SEZER bunları kullanmıyorsa çok doğru yapıyor. Parlementer dizgede halk tarafından seçilenler her zaman üstündür. Örneğin Fransa'da cumhurbaşkanını halk seçiyor ve yetkileri çok fazla. İsteyenler bakabilir CEM EROĞUL ''ANATÜZE'YE GİRİŞ'' isimli kitap.

top bizi sevmedi
top bizi sevmedi
Cumhurbaşkanı pasif olmak zorunda. Parlementer dizge bunu gerektirir bu eleştirilecek birşey değildir!!!

vulcao
vulcao
valla benim şahsi fikrim Cumhurbaşkanının Pasif olmaması daha mantıklı sonuçlar çıkarabilir...

özlem'cim bu arada gönderdiğin link Çalışmıyor :)

Siz girebiliyor musunuz ?

top bizi sevmedi
top bizi sevmedi
Ben Mülkiyeli olarak üstüme düşeni yaptım ve doğru olanı söyledim. Türkiye'de parlementer dizge var bunun gereğini de herkes yerine getirmeli.

vulcao
vulcao
www.cankaya.gov.tr' ye de giremedim özlem sen girebiliyor musun ?

top bizi sevmedi
top bizi sevmedi
site açılmıyor

oki
oki
ya zaten sorun cumhurbaskanının ne yaptıı diil ki ne yaptıını halkın bilmemesi. yani dewlet nereye gidiyor ne oluyor ne bitiyor kendini asla gostermiyor yada gosteremiyor we bu boyle olmaz bence halk dewletten koptu ew oylesine yasıyor.. dewletin bası cumhurbaskanıdır millet meclisi sadece halkla ilişki kurumudur milleti yansıtmalıdır...

vulcao
vulcao
Yani kusura bakmayın ama Şu devirde 105 yaşında Cumhurbaşkanı olsam gende hangi mecralar vardır Web , Gazete ,dergi vs. bunların hepsini hıc yoktan haftada bir elden geciririm..
Yanıma bir genç alırım mouse'u o tutar ama genede bakarım...Özlemcim bana biraz önce sanırım ufaktan al bakalım volkan bey buda var dediğin site acılmıyor , buna ne yorum yapalım...

sakın yanlıs anlama amacım oyle bozmak falan değil yani kötü bu pasiflik olmamalı..bu memlekette 59 iktidar değişti sanırım atıyorda olabilirm, hiç biri %100 akılda kalmaz ama tüm okullarda Cumhurbaskanları ezberlenir fotoğrafları konur... önemli makamdır..Biraz ortaya cıkılmalıdır diyorum gene benim fikrim...

vulcao
vulcao
çok ilginç ... bu yorumlar valla ...iyi oldu yelpazemiz genişledi...
bu arada okula genc gönderme Doğuda kızları topla okula gönder bu gibi kampanyalar çok önemli olmakla birlikte cok da büyük projeler değil artık bence ... Yani ne bileyim oluyor bunlar zaten devlet yapmasa bir işadamı yahu bir şarkıcı bile acıyor ... Biraz daha mı yaratıcı olmak gerek acaba ? ama ne yapmalı ? hmm...

mert
mert
cumhurbaşkanının yapması gereken bütün görevleri hakkını vererek yapan mümkün olduğunca taraf olmaktan kaçan ve zannedersem sizin belirttiğiniz pasifliği bundan kaynaklanan son derece mantıklı bir insan Ahmet Necdet Sezer..

vulcao
vulcao
Ademcim Ordu mevzuunu ayrı bir forumda tartısalım :) memnuniyetle :) valla böyle biraz daha güncel veya hiç yoktan insanları düşündüren bazı şeyleri hatırlatan forumlar tercihmizdir..

oki
oki
buda yesil herhalde:D

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
Debatable.
~ 919 gün   mesajın adresini al  

alfonsooo
alfonsooo
nie olmasınki...anayasaya göre olmak zorunda
~ 919 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 18

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008