çok aptallar bunlar yaa. ama Türkiye'de de durumun böyle olduğu da gün gibi ortada bence.
22 Ocak 2007 23:17
entrapmen
@juggernaut ben uzun uzadiya ne demek istedigimi acikladim daha da uzatmaya niyetim yok, zira bana yeni bir sey soylemiyorsun, soylediklerime de bir yanitin yok. Ben genele yayip Turk milleti bilinsiz/ilgisiz demedim. Okudugumuzu anlayalim konulari ilkokulda kaldigindan oralara girmeyecegim. Saldiri olarak alma ama bu anlama biciminle ogretmenlikte isin zor olabilir (sahsi kanaatim).
Sana sadece su kadar diyebilirim ki; ulkemizdeki politikacilarin bircogundan malesef farkli degilsin. Ucuz ve populust politakalarla milliyetci duygulari harekete gecirip asil konuya teget geciyorsun.
Son olarak soyleyebilecegim, oncelikle sorunun var oldugunu kabul edeceksin-sorun yoksa zaten icin rahat olmali-, sorunun ustunu ortmeye calismak yerine kabullenmek her daim daha iyi sonuclar verir. Sorunun kokenine ineceksin, en sonunda da cozum yollari arayacaksin. Apacik, tabiri caizse kabak gibi karanligin ortasindaki bir gunes gibi parlayan bu sorunu gormezden gelmek olsa olsa korlerin isidir. Sayet sizler kor degilseniz o zaman benim beynimde bir renk patlamasi yasaniyor ondan her gordugumu kabak gibi acar vaziyette goruyorum.
23 Ocak 2007 00:21
juggernaut
birincisi okuduğumu anlamada bi sorunum olsaydı bugün bu üniversitede defalarca şeref öğrencisi olmazdım. Şahsıma yaptığın sataşma yüzünden La Havle diyerek seni terbiyeni takınmaya, ve yazdığın şeyi düzeltmeye davet ediyorum. Çünkü ben şahsına küçük düşürücü hiçbir sataşmada bulunmadım, sadece ve sadece yazdığın şeylere kendi düşüncelerimle cevap verdim. (mutedil dalgalı'ya gönderdiğim pm'den senin bu sürekli kışkırtıcı tarzına hiç yakın olmadığım anlaşılabilir, zira ben kışkırtmaktan ziyade herhangi bir rahatsızlığım varsa sonuca gitmeyi tercih edenlerdenim. kendisi isterse o pm'i herkesle paylaşabilir.)
ne politikayla ne şunla bunla işim olur. bunlar benim birçok kişiyle paylaştığım kendi düşüncelerim, rahatsız olduysan hiç umrumda değil. ayrıca beni politikacılara benzetmen suçu ikide birde politikacılara atıp kendileri politika yapan sıradan insanları hatırlattı bana, umarım sen onlardan birine benzediğinin farkında olursun.
bir diğer nokta -acak -ecek li emir ima eden cümlelerine bir son vermeni tavsiye eder, burda kimsenin babanın uşağı olmadığını hatırlatırım. saygıdan dem vurup saygısızlık etmeyi kendine yakıştırıyorsan o başka.
neyi kabak gibi görüyosun bilemiycem. türkçe'de kullanılan bu deyim hiç iyi anlamlar çağrıştırmaz. bunu da bilmiyorsan argo sözlüğü alıp bir oku derim.
bundan ziyade diyecek birşeyim yok, bana karşı şahsi bir kırığın kaldıysa içinde, burada mesaj kirliliği oluşturmak yerine özel mesaj gönderebilir, gereken neyse beraber çözüme kavuşturabilirsin.
entrapmen demis ki:
@juggernaut ben uzun uzadiya ne demek istedigimi acikladim daha da uzatmaya niyetim yok, zira bana yeni bir sey soylemiyorsun, soylediklerime de bir yanitin yok. Ben genele yayip Turk milleti bilinsiz/ilgisiz demedim. Okudugumuzu anlayalim konulari ilkokulda kaldigindan oralara girmeyecegim. Saldiri olarak alma ama bu anlama biciminle ogretmenlikte isin zor olabilir (sahsi kanaatim).
Sana sadece su kadar diyebilirim ki; ulkemizdeki politikacilarin bircogundan malesef farkli degilsin. Ucuz ve populust politakalarla milliyetci duygulari harekete gecirip asil konuya teget geciyorsun.
Son olarak soyleyebilecegim, oncelikle sorunun var oldugunu kabul edeceksin-sorun yoksa zaten icin rahat olmali-, sorunun ustunu ortmeye calismak yerine kabullenmek her daim daha iyi sonuclar verir. Sorunun kokenine ineceksin, en sonunda da cozum yollari arayacaksin. Apacik, tabiri caizse kabak gibi karanligin ortasindaki bir gunes gibi parlayan bu sorunu gormezden gelmek olsa olsa korlerin isidir. Sayet sizler kor degilseniz o zaman benim beynimde bir renk patlamasi yasaniyor ondan her gordugumu kabak gibi acar vaziyette goruyorum.
123 Ocak 2007 01:36
**mephisto** ®
anel_ni demis ki:
çok aptallar bunlar yaa. ama Türkiye'de de durumun böyle olduğu da gün gibi ortada bence.
demissin,dayanagin ne?
kisisel gorus acklamis olablrsin,ama katlmiyorum(katilmiyoruz)...
uni.yi gectim liseliler,uni. okumamis is sahpleri vb
gerek okul gerekse tiyatro,ders verme vb ile mumkun olduunca onlarlaa iletsm halndeym,gayet mantklilar ve videodaki "uc noktadaki" insanlar gibi asla diiller,belli onemli konular hakknda az da olsa fikirleri var ve en onemlisi bilmedklernde de "bilmiyorum" diebliolar,sallamiolar...
gerci america da hic bulunmadm ama bana o video fazla abarti geldi,bence ozellkle yanls cevap verenleri ckarmslar gbi,bu kadar da bilgisizlik olableceini sanmiorm....
23 Ocak 2007 02:12
joshua
ya sorun var mı yokmu önemli olan bumu size göre ??? sorunun kaynagı suanda yaşayan gençlik değil sorunun çözümünü üretecek olan su anki gençlik yani biziz... az once yazdım sorunun ana kaynaklarını ve her defasında bu sorunların üzerine cesurca giden ama en kötü şekilde bastırılan türk gençlerinin apolitize edilerek sorunlardan uzaklaştırılmasını görememiz bence tartışmamız gereken...ulusal noktalara değinmek bu konuları kullanarak bazı seyleri ört bas etmek deildir ikili tartışmalara gerek yok her defasında ulusal bilincini yakın tarihte gençlerimiz göstermiş ama baştan kokan balık olan bürokratlarımız ülkesini ulusunu kolayca satmştır...bunları gençliğe ve sonucunda oluşan yeni bozuk generasyona yıkmak yanlıştır...
123 Ocak 2007 02:23
**mephisto** ®
haklisin ancak en tikkysinden en siyasisine cou arkadasm herseyn farknda,her ne kadar yasam tarzlarmz,ilgi alanlarmz deisse de yapilan yanlslklara hic ilgsz diilz,ulkenn ve milletn yuksek ckarlari ise konu ister bozuk nesil die adlandr ister saglam tum TURK genclii die bi seklde tepki verr...
sonuc olarak belli yollarla buyuk kitlelern uyutulmasi sadece tuketmesi gerek ama bunu kor gozume parmaimla yapamazlar,en azndan TURKIYE de...
her ne kadar football ve magazin uyustursa da counluu belli insanlarmzi gorduunde "onn yuzunden bu hale geldk" dieblio,kahvede,cafede,barda,berberde,kantnde,evde konusu acldiinda elestreblio ve farkli fikrlern catsmasndan sentezler olusturuolar,ona gore yollarni belrlio ya da saglamlastriolar....yani mutlaka mevcut sistem revize edilmeli,her ne kadar blncli uygulansa da bu politika bunu gorenlermzce gormeyenlermzi uyarmamz ble yeterli bunn icin....
223 Ocak 2007 02:32
genç hukukçu
Americalılar!onlar da insan ve barış yanlısı bence,her amerikalı bush gibi gerizekalı,rice gibi çirkin ve yalaka ya da ne bilim rumsfeld gibi işi eline yüzüne bulaştıran insanlar olarak bilinmemeli.Ancak devlet adamı olan bu kişiler ister istemez kişilikleriyle toplumları ile ilgili bir önfikir oluşturuyolar o yüzden arkadaşlar r.t.e'ye hayır.... ;)
23 Ocak 2007 04:37
mutedil dalgalı
tabii,aynı araştırmayı burada da yapalım...buranın 10000'den fazla üyesi var değil mi? acaba sorsak türkiye yarın kuzey ırak'a girecek,bu ne gibi sonuçlar doğurabilir diye kim nasıl cevap verebilecek?kuzey ırak'a operasyon kaçta kaçının kafasında bir şey çağrıştıracak?...
soralım kıbrıs meselesine bakışınız nedir diye...yıllarca dirsekler çürütüldü,askeri kayıplar verdik,diplomatik savaş...kaçının bu konuda bir fikri olacak?
çok temel tarihi bilgilerden bahsetsek,bir t.c. vatandaşı olmamız sebebiyle bilmemiz gerekenlerden...türkiye nasıl yönetiliyor diye soralım?temsili demokrasi? kabine sistemi,güçler birliği-ayrılığı zartı zurtu...
hayır merak ederim sonuçları...kaçı ohh,yea demeyecek?çünkü buradakiler üniversite öğrencisi ve harvard da üniversite...aman kendimizi kandırmayalım,sırat-ı müstakim'de sabit kademler olalım...
hangi akl-ı selim,burada yapılmış bir genelleme veya üretilmiş bir yargı olduğundan bahsedebilir?
kendimi neyin üstüne koymuşum ki mesajın ferdasında durum şahıslaştırılmış...burada bir eleştiriden değil,olsa olsa bir özeleştiriden söz edilebilir...
kendimi ne kadar aydın,ne kadar cahil hissettiğim hakkında kimsenin bilgisizce hüküm vermeye hakkı yok..ya da neden versin ki?bir birey olarak benim ne önemim var?benim yaptığım belki bir durum değerlendirmesi,belki de bir durum değerlendirmesi teşvikiydi...
alkışlamak yetmez fikirlerinizi de belirtin(ki olay daha da şahışlaştırılsın)diyen arkadaş:bilin ki "hey millet,bu gittiğimiz yol yol değil...kendimizi kandırmayalım,bir şey ürettiğimiz yok,aslında bir b.k değiliz...tutup ona buna laf atmak yerine kendimize bakalım,belki de çok cahiliz...." diyen birisi "biz onun torunuyuz,şunun sopuyuz...kimse bizi böyle itham edemez..vicdanlarınız rahat olsun arkadaşlar...aynen devam,canınızı sıkmayın" diyenden daha nahoş gözükecek,daha çok tepki toplayacaktır...alkış fetişizmi karşısında yıllardır akl-ı selimle, "son gülen iyi güler" ya da "yap iyiliği at denize" diye çırpınmaktadır...
edit: söylediklerimin hakarete kaçıcak kadar ağır olduğunu zannetmiyorum. bence asıl hakaret bu kadar gence "cahil" damgasını vuranlarındır. herkesin emeğine yazık, yıllarca bu sıralarda yanyana okuyoruz, sonra kalkıp yanındaki adama sen hiçbirşey bilmiyorsun demek çok acı ve manidar
23 Ocak 2007 16:59
requem
of course!! :PP
27 Ocak 2007 16:01
elif*
amerıkada okumaya gıden bı arkadasım vardı.2004 senesınde gıttı ve 1 sene boyunca orda lıse egıtımı aldı. dogal olarak turk oldugu ıcın(daha dogrusu yabancı bı ulkeneden geldıgı ıcın) baya dıkkat cektı,ıngılızce konusması yada nebılıyım hareket ve dawranısları ordakı ınsanlar tarafından baya dıkkatle ızlenmıstı....kıyafetlerı nebılıyım dısgorunusu fn ınsanları hayrete dusurmustuçcunku onlar turkıyeyı bası kapalı kadınlarla dolu bkadar rahat hareket edemeyen ınsanlar olarak goruolardı hala..yanı burda gosterılenlere ınanırım cogu ınsanın bılgısı yok buna ordakı egıtmenlerde dahıl fakat tabıkı hepsı degıl..amerıkadada ınanılmaz bılgılı ınsanlar var ama turkıyedede nerde bos nerde sevıyesıs ınsan goz onunde oldugu ıcın goz onunde bulundurulan ınsan tıpı bole oluyo neyazıkkı...ama gıderek bılınclenen bı dunya var bence..su yakın tarıhte yasanan seylere cogu dunya ınsaınn kayıtsız kalabılcenı dusunmuyorum...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8854
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.