ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Baska da birsey yazmiyorum eskiden komik reklamlari yazar gulerdim.
25 Kasım 2005 00:27
yanıkekmek
bence adam gibi reklamci olsa aliriz. kultur farkliligi konusunda uzak dogu bize fark atar ama almislar altinlari bronzlari.
25 Kasım 2005 01:22
yanıkekmek
reklam diye bakmak yanlis zaten cannes lionsdaki bir suru ise. motivasyonlari cok farkli, benim en cok hosuma gidenler ise reklam icin yapilip guzel olan reklamlar. mesela l'equipe reklami "fransizlar isini biliyor" dedirtti. allah insanin reklama ihtiyaci varsa da oyle reklamcilar versin.
25 Kasım 2005 01:34
lucy luyi
reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek 'cahil'ce yaklaşasım geldi bu konuya.:)
kültür farklı diyerek kestirip atmamak gerektiğini düşündüğümden ; yaratıcılıkla ya da bizim için düz bir mantığın yaratıcıYMIŞ gibi görünebilecek yollarla bi çıkış vardır aslında. bugüne kadarki '' pek de kimsenin umrunda olmayan' aslanlık müsabakasındaki başarısızlıklarımızla alakasızdır bu söylediklerim. tamamen gelecek içindir. gelecek mi? sözgelimi kazımdır, ozandır, candır örneğe sıra gelirse:) yani anlatmak istediğim bu kadar sosyallikleri; alışkanlıkları birbirine geçmiş- geçmekte olan bir dünyada kültür farklılığının arkasına sığınmak garipsenesi geldi bana.. fikir sahibi olmanın baş gereği olan fikirin, amacına ulaşması için kullandığı yollar gayet kullanışlı, yani; kimin hindistandan ya da çinden ya da amerika dan bahsedemiyecek kadar az bilgisi var? neredeyse kimsenin değil mi? işte; kimse diye sıfatlandırabileceğimiz insanların yanında 'kimse' olmaktan çıkmış-çıkmakta olan insanlar var bu sektörde veya yok ama olacaktır..
en nihayetinde ; kültür farklılıklarına, ''bu iş olmaz. kültürümüz yok bizim bunlarla alakalı, onlara benzememiz gerekir'' mantığı çerçevesinde rastlanılabileceği gibi '' bu aradaki kültür farkı gayet bir açık alan yaratır bizim kendimizi göstermek için çıktığımız sahada, onlara farklı bir bakış açısından, farklı bir kültürden, farklı bir yaşayıştan, farklı bir dinden ırktan vs. nasıl noktalar yakalanılabileceğini gösterebiliriz! kendi sağlam perspektifimizi yansıtabiliriz'' mantığında da rastanılabilir.
reklamda çeşitlilik kuralına ne oldu buarada?? reklamın medyaya benzememesi gerektiğini düşünenler de vardı sanki bir yerlerde ! burada yok mu acep?
(medyaya benzememesi derken, tek düzelikten bahsediyorum.)
25 Kasım 2005 03:58
lucy luyi
ben liseyi bitirirken matematik defterim lise 1 konularındaydı hala. kendi içimde bu kadar çelişmişim demekki. turkiye reklamcılık piyasası da, aklı da, zekası da 2 yıl geriden geliyor en azından. 2 yıl öncesinin defterlerini tamamlayaduralım biz, marka yaratmanın , reklam ve tüketici zihniyetinden bihaber olarak. ne de olsa ülkemizde media cat'den başka bir yayın okuyan bu kadar az gelişmiş-gelişmekte olan reklamcı- ya da reklamcı adayı varken.. heheh..
'gülerim ağlanıcak halimize'lik durum bir nevi..
25 Kasım 2005 05:04
lucy luyi
''ne de olsa ülkemizde media cat'den başka bir yayın okuyan bu kadar az gelişmiş-gelişmekte olan reklamcı- ya da reklamcı adayı varken.. ''
cümlemdeki 'az' kelimesinden sonra virgül koymayı unutmuşum pardon! anlam karışıklığına yol açılmasın..:) yani ordaki az kelimesi 'gelişmekte olan ya da gelişmiş reklamcıları ve reklamcı adayları'nı nitelendiriyor. tam açıklık kavuşsun..:)
25 Kasım 2005 05:28
yanıkekmek
bu arada istikbal acayip ikea dizayni yurutuyordu, istanbul'da ikea acildiktan sonra durumlar nasil bilmiyorum ama bu noktada ispiyonlayayim dedim, emege saygi, korsana hayir. (korsan, gun gelir korsana)
25 Kasım 2005 10:33
yanıkekmek
turkiyede reklamcilik tiksenc bu arada, utaniyorum televizyon seyretmekten. kurtlar vadisi bile daha guzel. hayal mahsulleri ofisi de iyrenc ucuz bi' kopya.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/866
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.