ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ana sayfada yeni açılmış forum başlıkları yan yana dizili ya hani, yeşil içinde beyaz oklarla birlikte;
bir de üstünde turuncu içine beyaz oklu forum başlıkları var, "sinema" "müzik" falan yazıyor..
onlara tıklayınca ilgili forumda en son mesaj alan başlıklar diziliyor.. tık diye =) web2.0 cillopluğu ortakantini de sarmaya başladı..
bir tıklayın deneyin.. o başlıklar yüklendikten sonra klasik görünümde bütün başlıklara ulaşmak isterseniz hemen altta çıkan "bütün başlıkları listele"ye tıklayın..
ha bir de başlıkların neden büyüklü küçüklü çıktığını anlamayanlar var galiba.. bu sisteme "tagging" deniyor .. "tag" de etiket demek .. en çok talep gören etiketler en büyük gösterilir.. ortakantin sisteminde de yeni açılmış, ve bir sayfadan fazla mesaj almamış başlıklar normal fontta gösteriliyor.. eğer başlık bir sayfadan fazla (20+) mesaj almışsa yazı tipi büyüyor.. eğer başlık 100 mesajdan fazla almışsa, (5+ sayfa) o zaman yazı tipi kocaman oluyor..
8 Ocak 2007 19:50
kretzsche
yeni sistemden tiksinenler varsa, arama kutusunun hemen sağında "hızlı menü" var, oradan istedikleri foruma hemen geçebilirler =) etiket falan kasmadan
8 Ocak 2007 19:52
kretzsche
ah bir de sağ üstte "gruplar" yazan resim kutucukları var. o üç resim, gruplara üyeler tarafından yüklenmiş son üç resimdir.. üye olduğunuz gruplara, grupla ilgili resimler yükleyebilirsiniz.. resimleri grup üyeleri yorumlayabilir..
8 Ocak 2007 19:54
melisss
çok sağol bizleri kantincenek aydınlattığın için:)))
8 Ocak 2007 20:04
kretzsche
ah bir de ana sayfada olmayan cillop bir yenilik var;
"alkışlama" olayı kolaylaştı. artık alkışa bir tıklıyorsunuz, alkış ikonu yeşil oluyor, bir nefes çekiyorsunuz geri veriyorsunuz sağ tarafta alkışlayan adamcık çıkıyor. mesajı alkışlamış oluyorsunuz. pop-up falan çıkmıyor. beğendiniz mesajı hemencecik alkışlayıp beklemeden başlığın kalanını okumaya devam edebiliyorsunuz
denemek için bu mesajı alkışlayabilirsiniz, fakat alkışladıktan sonra bir kere daha alkışlayın ki alkışınız silinsin. ne de olsa alkışı hak etmedim =) hak edenleri alkışlayınız
88 Ocak 2007 20:08
pasaklı kontes
oleyy artık alkışlayabiiyorumm:) bnm bilg pop-up denen şeyleri açmıyodu alkışlayamıyodum..
18 Ocak 2007 20:11
mali
valla farketmemiştim, iyi oldu bu başlık valla :))
user manual misali bşiy :D
18 Ocak 2007 20:17
suit up!
alkış olayı çok tatlı olmuş... aslında başlıklarda çok güzel olmuş ama sürekli üstüne gelince titriyolar, küçülüyolar, seçemiyorum hemen... olsun ama sevdim ben
38 Ocak 2007 20:23
kretzsche
başlıkların küçülmemesi lazım .. o hata düzelmişti .. hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?
kralın kızı demis ki:
alkış olayı çok tatlı olmuş... aslında başlıklarda çok güzel olmuş ama sürekli üstüne gelince titriyolar, küçülüyolar, seçemiyorum hemen... olsun ama sevdim ben
18 Ocak 2007 20:28
suit up!
internet explorer
18 Ocak 2007 20:34
küçük bir kız çocuğu
pek şahane olmuş.. uğraşanların ellerine sağlık..
18 Ocak 2007 20:37
tutaste
ben de çok beğendim..her girdiğimde yeni bir şeyle karşılaşıyorum..değişikliği seven biri olarak bayıldım..devam edin valla ellerinize sağlık..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8549
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.