ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
çok başarıllı buldum kooperatifi:::::::D
aferim kooperatif....
8 Ocak 2007 00:25
özcartman
bu şarkı bi klasik değil mi.ismini hatırlayamadım ama
pasaklı kontes
takdir ettim
chucky
koronun başında ki adam süperr yaa:))) lay lay layyy
8 Ocak 2007 00:30
ivy mrs holi şit
come on chiksss biliom bunu süperdir
8 Ocak 2007 00:42
keçi² =keçi*keçi
CAT STEVENS LADY D'ARBANVILLE şarkı
8 Ocak 2007 00:44
ares
manyakmıs walla
8 Ocak 2007 00:56
gift84_
süper :)
8 Ocak 2007 01:09
bravado
come'n chicks... :P
8 Ocak 2007 02:41
tbc
vuuu
tırtıl demis ki:
bu videoyu düşük zekalı insanların izleyip dalga geçmesi kısmı beni her zaman en eğlendiren kısım olmuştur.
8 Ocak 2007 03:42
-kaan-
aferin sana izle eğlen güzel kardeşim ne diyim:)
8 Ocak 2007 04:10
numenorean
idealistliğin yanında da gerçek olan birşeyler var arkadaşlar..
şimdi adamların şarkı söylerken yaptıkları gerçekten komik...yoksa kimsenin kendilerini geliştirmelerine veya ingilizce öğrenmelerine karşı çıktıkları falan da yok...
illa birşeyleri eleştirmek ve "ben idealistim" iddasıyla ortaya çıkarak eleştirmenin alemi yok diye düşünüyorum....
8 Ocak 2007 11:57
serveren
Türkçe de öğretmek lazım aslında..
(1) 8 Ocak 2007 16:11
ms_kalpsiz
ben bunu daha önce tv de izlemistim cidden güzel =))
8 Ocak 2007 18:28
numenorean
tırtıl demis ki:
bir, idealizm kavramını yanlış contextte kullanmışsın (neydi contextin türkçesi? neyse.)
iki, sen hatırlamıyorsun sanırım ilk öğrendiğin ingilizce şarkıyı keyifle söylediğin anları. Adamlar öğrendikleri yeni birşeyi göstermekten mutlular. Ben de ortaokul ingilizce hazırlıkta keyifle söylerdim aynen böyle. Hoş, öğretmenler böyle şeyler yapmaya bayılırlar. Kime, neye komik diyorsun? Bu sahnenin aynısı Hababam Sınıfı'nda da var. Fesupanallah söylüyorlar hatta. Hababam Sınıfı bir komedi filmidir, mantığıyla gelmeyin bana, o sene yine sınıfı geçememişlerdi ve komik bir sahne de değildi. Tek fark bu adamların hevesle, isteyerek, şalvarla ve İngilizce şarkı söylemeleri.
Lütfen yanlış anlaşılmasın, İngilizce eğitim yanlısı falan değilim. Hatta tam tersine. Beni mutlu eden durum, sadece şehirlilerin eğitim görmemesi durumudur. Birilerinin, "Ya, burada da insanlar var, onların da öğrenmeye hakkı ve isteği var" diye düşünebilmiş olmasıdır. Bu insanların öğrenme hevesi de takdire şayan bence. "Benim gibi ol(a)mayanı dışlarım" mantığı çok ilkel bir mantıktır.
Ne benim, ne de bu videoya gülünmesinden hoşnut olmayan insanların ben idealistim gibi bir iddiası olmadığına inanıyorum. İdealizm apayrı bir kavram.
Öncelikle yazımda da belirttiğim gibi; kimsenin adamların ingilizce öğrenme çabalarını tiye aldığı gibi bir durum söz konusu değil.Hatta takdire de şayan bulunabilir.Öncelikle buranın anlaşılması gerektiğini vurgulamak istiyorum.
İkincisi, senin de dediğin gibi ben de ilkokuldan sonraki hazırlık safhasında şarkılar öğrendim ve o zamanki halimle de bir güzel söyledim o şarkıları.Ama o zamanlar ben daha ilkokulu yeni bitirmiştim.Ve takdir edersiniz ki o yaştaki bir çocuğun o şarkıları söylemesi gülünç değildir....
Fakat bizim bu videodaki gülünç bulduğumuz (fakat senin böyle olmadığını ısrarla vurgulamaya çalıştığın) nokta, koskoca adamların şarkı söylerken kol kola "Daha dün annemizin..." şarkısını söylermiş ve dans edermiş edalarında şarkıyı söylemeleridir...Sizi bilmem ama ben hazırlıktayken bile şarkıları onların dans ettikleri şekilde dans ederek söylemedim...
Ayrıca
"Bu sahnenin aynısı Hababam Sınıfı'nda da var. Fesupanallah söylüyorlar hatta. Hababam Sınıfı bir komedi filmidir, mantığıyla gelmeyin bana, o sene yine sınıfı geçememişlerdi ve komik bir sahne de değildi. Tek fark bu adamların hevesle, isteyerek, şalvarla ve İngilizce şarkı söylemeleri."
Bu hususta da eğer "Hababam sınıfı komedi filmi diye gelmeyin" veyahut da "O sene sınıfı geçememeleri komik değildi" diye düşünüyorsan çok da tartışmanın faydalı olmadığı kanaatindeyim.Çünkü buradaki çoğu kişinin de bana hak vereceğini düşündüğüm üzere, Hababa Sınıfı bir komedi filmiydi
8 Ocak 2007 19:52
numenorean
Ve bu filmin anafikri bu adamların sürekli sınıfta kalarak haşarılıklar yapması üzerine kurulmuştu.Yoksa gerçek hayatta sınıfta kalmanın komik olacağını savunacak değiliz tabii ki her mantıklı insan gibi...
Eğer Hababam Sınıfı komedyasına bile "Bu aslında komik bir olay değil" deyip filmi gerçekmiş gibi düşünüyor ve yorumluyorsan bu videoya da bu şekilde bir yorum getirmen çok da anormal karşılanmayacaktır bana sorarsan...
8 Ocak 2007 19:55
numenorean
bence de "neyse"...
çok fazla tartışmanın anlamsız olacağı bir tartışma...(konu bakımından değil, sonuç vermemesi bakımından)
8 Ocak 2007 20:12
keti
harbi komik bi video.
insanların konuşmasıyla alay etmek açısından değil;daha adam gibi türkçeyi konuşamayan,hatta medeniyetin %20sini anca görmüş insanlara ingilizce öğretmeye çalışmak trajikomik.
bunu haberleri ilgi çekici kılmak için saçma şekillerde kullanan kanaldan ve haberi yapan kişilerden bahsetmiyorum bile...
8 Ocak 2007 22:59
serveren
ingilizce konuşmak ne işine yaricak bu adamların anlamadım..
daha once de soyledim once Türkçe'yi adam gibi ogretsinler..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8541
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!