ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > irlanda kültürü ve irlandalı olmak
st patrick days ireland irish james joyce irlanda
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

üstteki
üstteki
irlanda 'ya bi sempatidir gidiyor ,var mı bizim gibi irlanda sempatizanları :)
çılgın cümleler kurup kafanızı karıştırabilirdim ama yapmadım ^^
24 Aralık 2006 20:50   mesajın adresini al  

banshee
banshee
ozellikle Kuzey İrlanda insanları çok içer. Hatta hepsi içer de bunlar daha da çok içer üstüne bir de katoliktirler.Ben sevmem. Hem öyle hem böyle peh peh.
24 Aralık 2006 20:53   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
irlanda! doğa, müzik ve alkol.. öyleki istenecek 3 şey birleşmiş.. sert ve sürekli mutlu insanlar.. keltcenin hali hazırda hala tek olarak resmi dil olduğu tek ülke.. bağımsızlık için yardıran ülke.. zamanında kardeşin kardeşi öldürdüğü ülke.. dünyanın en karizmatik terör örgütünün(IRA) parladığı ülke.. cranberries'i u2'su olan ülke.. manyak müzikleri, dansları olan ülke.. taraftarı olduğum, çok sevdiğim ülke..

yılbaşında IrıshCentre'deyiz..!
24 Aralık 2006 20:53   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
Irish'teyiz ,mutluyuz ve İrlandalı gibiyiz ^^
24 Aralık 2006 20:55   mesajın adresini al  

forgotten
forgotten
benim bi arkadaşm bi irlandalıyla bi türk karşı karşıya gelse irlandalıyı tutarım demişti walla.çok şaşırmıştım
24 Aralık 2006 20:56   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
severiz çünkü..

Lozan görüşmeleri sırasında, İrlandalı dostlar, sürekli lehimize parmak kaldırır.. bizim Türkler n'olduğunu anlamazlar.. ara verilince yanlarına gidip sorarlar.. "hayırdır sürekli lehimize parmak kaldırıyorsunuz?"

İrlandalılardan biri de cevap verir;
"16.yy'da İngiltere krallığının İrlanda'ya saldırı planları vardır.. bizler o dönem de hem açlık çekiyorduk hem de ingilizlerden çok daha güçsüzdük.. Osmanlı olarak sizler bize yardım gönderdiniz.. ve İngiltere'ye ültimatom verdiniz..
Aradan 5 asır geçse de biz size asla arkamızı dönmeyiz.."
24 Aralık 2006 20:57   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
in heaven there is no beer
that's why we drink it here
and when we're gone from here
well our friends will be drinking all the beer

gibi 4 satırlık şarkıya sahip.. alkolik ve bira cenneti ülke.. seviyoruz guiness'ini killkenny'sini..
24 Aralık 2006 20:58   mesajın adresini al  

banshee
banshee
İrlanda İngilitere ile savaşmıştır, öyle ki ulusal türkülerinden hep bu savaşlara yer vermişlerdir,lakin 2.Dünya Savaşı ve sonrasında bir güzelde İrlandayı satıp,gidip İngiltere'de bir güzel işçilik yapıp onlara para kazandırmışlardır.
24 Aralık 2006 21:03   mesajın adresini al  

ciyan
ciyan
Aye ! İrlanda denen bi ülke vardır ki; dillere detsan müzikleri, yeşil çayırları, kuzuların melediği ovaları, deli gibi içerler biraları, değme keyiflerine =) Bu insanlar aynı Türk ler gibi çok cana yakın süper kişiliklerdir. Böle sürekli içerler, içtikçe daha çok içerler, hele St. Patrick's Day leri vardır ki normal de ayık olmayan bu insanlar, bu günde nasıl olurda içmekten zehirlenmezler anlamak mümkün değil ! =)

Ayrıca İrlanda yı temsilen İstanbul da bulunan Irish Pub gidilip görülesi bir yerdir. Guiness bira nın nadir oalrak satıldığı yerlerden biridir. Çok süper sıcak çikolatası vardır. Ayrıca içerde çalan müzik takdire şayandır.

Ve belirtmeden geçemiyeceğim bir film var ve adıda Boondock Saints. Süper filmdir. Hemen bulunmalı ve izlenmelidir. Çok güzel filmdir ve müzikleri her İrlanda müziği gibi şahanedir.
24 Aralık 2006 21:04   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³

irlandayı satanlar hep olmuştur.. zira o yüzden k.irlanda ve irlanda cumhuriyeti diye ayrıldılar..

bakalım hep beraber;
kanlı pazar
patates kıtlığı
micheal collins
özgürlük rüzgarı (film)

ama hali hazırda orada yaşayan irlandalılar, ve göçle giden sonra geri dönenler.. yaşatırlar kültürlerini..

banshee demis ki:

İrlanda İngilitere ile savaşmıştır, öyle ki ulusal türkülerinden hep bu savaşlara yer vermişlerdir,lakin 2.Dünya Savaşı ve sonrasında bir güzelde İrlandayı satıp,gidip İngiltere'de bir güzel işçilik yapıp onlara para kazandırmışlardır.

24 Aralık 2006 21:08   mesajın adresini al  

çokrail
çokrail
dün köstebek filminde izlemiştim.. orda bişeler deniyordu irlandalılar hakkında ama unuttum...
24 Aralık 2006 21:14   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
kendileri hakkında çok bilgi sahibi değilim ama kahveleri çok güzel..
24 Aralık 2006 21:14   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008