ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > the prestige
hokkabaz illusionist david bowie andy serkis piper perabo scarlett johannson micheal caine christian bale hugh jackman
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

denizhan
denizhan
memento filmini birçoğunu izlemişsinizdir zaten ..
izlemediyseniz de izlemeniz lazım :)

o başyapıtın yönetmeni christopher nolan'ın yeni filmi girmiş gösterime (bilmeyenler için batman begins'in de yönetmeni). koşa koşa gittim tabi neymiş ne değilmiş görelim diye.

başrollerde hugh jackman, christian bale, micheal caine gibi zengin bir kadro var
yan roller ise kanımca daha bir ağız sulandırıcı: scarlett johannson, piper perabo, andy serkis ve david bowie sürprizi

film hakkında çok fazla ipucu vermiyim .. ben kusursuz buldum. konu neymiş diyenlere bi yerden bulup c/p edebilirim.

yorumlara da baktım, 2006'nın en iyilerinden falan deniyor. bence kaçmaz.
23 Aralık 2006 23:08   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
“Muhteşem bir kariyerin başlangıcında iki gençtik..
Kendilerini bir illüzyona adamış iki genç.
Kimseyi incitme niyetinde olmayan iki genç.”
— Alfred Borden, PRESTİJ

Beğenilen yönetmen Christopher Nolan’dan (“Memento”, “Batman Başlıyor”) ilüzyon kumaşından örülmüş bir macera geliyor.

Bu beklenmedik dönüşlerle dolu gizemli öyküde, Viktorya Devri’nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar.

Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor.

Bu rekabet, günümüzün en çekici iki yıldızında hayat buluyor: “X-Men” ve devam filmlerinde oynadığı Wolverine tiplemesiyle sevilen, Tony Ödülü sahibi Hugh Jackman ve son dönemde canlandırdığı Kara Şövalye dahil olmak üzere, oynadığı ağır rollerle beğeni kazanan Christian Bale.

Bu iki oyuncuya, eşine az rastlanır çeşitlilikte karakterleri canlandıran iki Oscar ödüllü Michael Caine, Altın Küre adayı Scarlett Johansson, yenilerden Rebecca Hall, yükselişteki oyuncu Piper Perabo ve fantastik filmlerin yıldızı Andy Serkis eşlik ediyorlar.

İkon sıfatını çoktan kazanmış David Bowie ise çığır açan dahi Nikola Tesla rolünde kadroya dahil oluyor.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar.

Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir.

Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir.

Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek...

Herkesin hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. El çabukluğuyla sunulan sarsıcı sürprizlerle dolu film; inancın güvenin ve mümkün olanın en uzak, en karanlık sınırlarının keşfedildiği heyecan dolu bir dünyaya dalar.

kaynak: ntvmsnbc.com
23 Aralık 2006 23:09   mesajın adresini al  

daydreamer06
daydreamer06
sinemadan yeni döndüm...bencede güzel bir film enterresan bi senaryo...zaten başka gidilcek film de yok ...
23 Aralık 2006 23:12   mesajın adresini al  

abja
abja
walla bende şimdi izledimm cok güseldii ama benm hala faworim edward norton we sihirbaz(:
 1   23 Aralık 2006 23:43   mesajın adresini al  

wolverine
wolverine

kesinlikle katılıyorum yani mükemmel ötesi bir film edward norton yine aşmış kendini

aycaa demis ki:

walla bende şimdi izledimm cok güseldii ama benm hala faworim edward norton we sihirbaz(:

23 Aralık 2006 23:45   mesajın adresini al  

seko'o
seko'o
bugun gittim herkese tavsiye ediyorum yok boyle bi film yılın en iyi filmleri arasında bence ben bi daha izleyecem gibi :))))
24 Aralık 2006 00:17   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
ben çok beğendim.. özellikle christian bale'in performansını ve aksanını
24 Aralık 2006 01:29   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
aa evet bale'in aksanı hakkaten harikaydı.
british accent'ı iyi taklit etmiş.
24 Aralık 2006 01:33   mesajın adresini al  

-kaan-
-kaan-
aşmış bir film özellikle bu hayatta yapılması gereken fedakarlıklar beni büyüledi..özellikle followun parmağını kesmesi yada kardeşinin:) bazı şeylere ulaşmak için bazı şeylerin gerekli olduğunu bizlere en iyi şekilde açıklayan sahneydi...
24 Aralık 2006 01:35   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
..........

filmi izlemeyenlere saygı duymakta yarar var ..
bence insanlar görmeden önce sen ikinci satırdaki yanlışını hemen düzelt kaan.
24 Aralık 2006 01:37   mesajın adresini al  

-kaan-
-kaan-
followdu dimi o ayrıca insanlar görsün kardeşim kimseye bir gocuntumuz yokk.. bir film izleyip üste geçmeye gerek te yok..
24 Aralık 2006 01:48   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
film izleyip üste geçmek ?
o yazdığının görülmesi ile filmdeki büyük bir spoiler'ı da vermiş oluyorsun farkındaysan. insanların film zevkini kaçırmaya hakkın var mı sorarım ?
ben uyarımı yaptım. gerisini sen bilirsin.
24 Aralık 2006 01:52   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008