ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya." Böyle demişti Hopa'nın şair ceketli çocuğu, geçen yıl bu dünyadan göçüp gitmeden önce... O dünyaya teşekkür etmişti ya, aslında dünya onun şarkıları ve varlığıyla daha az kötü bir yere dönüştüğü için Kazım'a ne kadar teşekkür etse azdı. Ve vefa sadece İstanbul'da bir semt ismi değildi. 'Vefalılar' Kazım'ın gün ışığına çıkmamış parçalarının birgün onun ismine sadece ticari bir iştahla yaklaşanların eline geçeceğini duyduğunda hemen öne atıldı. Onun kemiklerinin sızlamasına izin verilemezdi. Tavır netti: Eğer şarkılar yayımlanacaksa bunu "Bir müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim" diyen Kazım'ın değerlerini sürdürenler yapabilirdi. Ve yaptılar da... Kazım Koyuncu'nun yeni albümü Kazım'ın 'dertlerini' iyi bilenlerin çabalarıyla bu hafta müzik marketlere geliyor.
Koyuncu'nun üçüncü solo albümü Halkevleri etiketiyle çıkıyor. İlk görüşte bu duruma bir anlam veremeyenler için hikâye kısaca şöyle... Sanatçının zamanında stüdyo ortamında kaydedilmiş ama ilerideki albümlerde kullanılmak üzere saklanmış şarkıları ailesi tarafından yayımlanmak isteniyor. Bu işe büyük bir Amerikan müzik şirketi talip oluyor. Halkevleri, bu durumdan haberdar olunca, Kazım'ın savunduğu değerlere ters bir durum oluştuğunu düşünüp aileyle konuşuyor. Henüz söz konusu şirketle anlaşma imzalamamış olan Koyuncu ailesi de Halkevleri'yle anlaşıyor. Ve Kazım'ın orkestra arkadaşları, sanatçılar, Anadolu, Seyhan ve Kalan Müzik gibi yerli plak şirketlerinin arasında olduğu birçok kişi ve kurumun desteğiyle albüm hazırlanıyor. Albümle ilgili masraflar ve telif verildikten sonra geriye kalan gelirin tamamının Koyuncu'yu gelecek kuşaklara aktaracak bir projede kullanılacağını hatırlatalım.
Gelelim albüme... Albüm yanında bir kitapçıkla birlikte yayımlanacak. Kitapçıkta Leman Sam'dan Şenol Güneş'e Kazım dostlarının kısa görüşleri, sanatçının biyografisi, fotoğrafları yer alıyor. Albümdeyse 12'si daha önce yayımlanmamış, toplam 16 parça bulunuyor. Bu yeni parçalardan biri kısa bir süredir internet üzerinde en fazla indirilen şarkılardan. 'Hoşça Kal' adlı parçanın bir bölümünün 'Fırtına' adlı dizide yayımlanması ve internete de düşüp büyük ilgi görmesi şarkının albümün en çok sevilen parçalarından olacağının habercisi. Hüzünlendireninden coşturanınan, rock altyapısı hâkim olanından kemençe ve tulumun sözünün geçtiği parçalara farklı tatlar barındırıyor albüm. Diğer yeni parçalar şunlar: 'Yalnızlığı Anla', 'Askıda Yaşamak', 'Le Le Le', 'Anlat Bana', 'Yine Burada', 'Dünyada Bir Yerdeyim', 'Anılar Düştü Peşime', 'Sürgün Başlar', 'Ayrılık Şarkısı', 'Hayat'. Sözlerde Attilâ İlhan, Barış Pirhasan, Kazım Koyuncu, Ali Elver, Bora Ebeoğlu, İlhan Yabantaş, Serkan Tuğ, Arzu Görücü Ceylan, Mehmet Çetin, Tunay Bozyiğit bestelerdeyse Koyuncu, Yabantaş, Tuğ, Hüsamettin Küçük, Bozyiğit, Kemal Sahir Gürel'in imzası var.
radikal
23 Aralık 2006 18:05
sermin
tam olarak e zamn cıkacakk bılen varmııı yada cıktı mı albumm
23 Aralık 2006 19:01
guguk kuşu
Ah bir bilsen nasıl özledik seni....
23 Aralık 2006 20:19
impossiple
albümü cıkacakmı ya benim haberim yok
23 Aralık 2006 20:45
vamos bien
bügün yarın çıkar net bi tarih yok. 2 hafta demişlerdi geçti.
23 Aralık 2006 23:45
comandante
Dinlemeyeli çok uzun zaman oldu
23 Aralık 2006 23:56
serüvenci
ne tesadüftür ki gecenin bir yarısı ortakantine girdim ve öylesine bakınıyordum forumlara (aslında pekte giresim yoktu nete ve haliyle ortakantin sayfasına) ve başlıklar arasında kazım dünyada bir yerden bir yerden bize sesleniyor diye başlık dikkatimi çekti (tabiki çook sevdiğimden hemen açtım).tabi aynı zamanda winanptanda müzk dinlemeyi ihmal etmiyordum ve winampıda shuflle ye ayarlamıştım ki tam bu sırada biten müziğin ardından kazım ın ernesto adlı şarkısının başlamasıyla sayfanın açılışı aynı anda gerçekleşti.evet bende inanıyorum,kazım koyuncu bizi biryerlerden kesinlikle izliyor...
24 Aralık 2006 03:49
serüvenci
yalan yok .deminki olay gerçekliştiği için ilk başta o durumu sizinle paylaşmak istedim ve yazıyı yeni okudum ve inanılmaz bir sevinç yaşadım.bu yazıyı yayımlayarak paylaşan arkadaşa teşekkür ederim.halen güzel şeylerin olması, tarif edilemez bir şey (tarif bile edemiyorum).bu durumu seviyorum yaa.
24 Aralık 2006 03:59
vamos bien
eyv. teşekkürler. Kazım sevenlerin burada da olması güzel :-)
24 Aralık 2006 13:35
thuringwethil
Bu paylaşım çağında bu albümü almak, aldırmak hepimizin görevi olmalı aslında.
126 Aralık 2006 10:49
vamos bien
Çıktı ztn alabilirsininiz
31 Aralık 2006 10:59
vamos bien
Kazım Koyuncu "Dünyada Bir Yerdeyim"
Halkevleri Basın Merkezi
25 Aralık 2006
Geçen yıl yitirdiğimiz Karadeniz müziğinin asi sesi Kazım Koyuncu’nun üçüncü solo albümünü yayınlıyoruz. Yılbaşı öncesinde yayınlanacak ‘Dünyada Bir Yerdeyim’ adlı albümde sanatçının bir çoğu daha önceki albümlerinde yayımlanmamış 16 şarkısı yer alıyor.
Kazım Koyuncu’nun üçüncü bir solo albümünün çıkarılması çalışmalarının olduğunu duyduğumuzda, Kazım’ı seven herkes gibi onun aramızda olduğu günler canlandı gözümüzde, onunla paylaştığımız anları anımsadık. Dostluğunu, içtenliğini, sahnedeki coşkusunu, Karadeniz müziğine, müziğimize yaptığı katkıları...
Saz benizli, dal incesi, koca yürekli çocuk… dünyadaki tüm alkışlar, şarkılar ve devrimler, sana armağan olsun… görüşmek üzere…
Leman Sam
Kazım’dan kalan ne varsa, en iyi şekliyle ulaştırabilmek amacıyla sevenlerinin arşivine koyabilmesi için gerçekleştirildi bu albüm. Bu nedenle albüm içerisinde bir kitapçık hazırlandı. Kâzım'ın fotoğrafları var bu kitapçıkta. Kazım'ın yakın arkadaşlarından, dostlarından, Şenol Güneş’ten, Bülent Ortaçgil'e, Hilmi Yarayıcı'dan Edip Akbayram'a kadar birçok isimden kısa kısa mesajlar var Kazım’la ilgili.
Bu çalışmada çok sayıda insanın bütünüyle amatör ama bir o kadar da içtenlik, coşku ve inanç yüklü duygusu ve emeği var. Bu duygu ve emek, Kazım’ın ailesi, dostları, arkadaşları ve sevenlerinin katkısıyla en önemlisi Kazım’ın sesiyle bütünleşti ve bu ülkede birilerinin arkasından da doğru şeyler yapılabileceğinin bir örneğini oluşturdu.
Amacımız bu çalışmadan ve sürecin bütününden ortaya çıkacak tüm değerleri ve olanakları Kazım Koyuncu adını yaşatacak bir başka çabaya aktararak büyütmek... Albümün gelirinin tamamı Kazım Koyuncu'yu gelecek kuşaklara aktaracak bir projede kullanılacak. Bu projeyi de Kazım’ın tüm dostlarıyla birlikte belirlemek ve birlikte yaşama geçirmek istiyoruz.
Halkevleri tarafından hazırlanan albümde 12 si Kazım Koyuncu’nun daha önceki albümlerinde yer almamış toplam 16 şarkı bulunuyor.
CD ve kaset olarak piyasaya çıkacak olan albümün içinde Kazım Koyuncu’nun fotoğrafları, birçok sanatçı ve dostunun onun hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade ettiği mesajların yer aldığı bir kitapçık bulunuyor.
Albümün gelirinin tamamı Kazım Koyuncu’nun adını yaşatacak, onun müziğini ve tüm değerlerini gelecek kuşaklara ulaştıracak bir projeye aktarılacak.
Tüm müzik noktalarında satışa sunulan bu albümü almak, bütün bu çabayı sahiplenmek ve projeye katkıda bulunmak anlamına geliyor. Bu sahiplenme ve dayanışma duygusunun ortaya önemli bir enerji ve değer çıkartacağına ve bu şarkıların başka biçimlerde çoğaltılmasının önüne geçeceğine inanıyoruz.
Halkevlerinin asli görevlerinden birisi bu toprakların tarihine, yaşanmış ve yaşanacak olan tüm ilerici ve devrimci değerlerine sahip çıkmaktır. Bu topraklarda yokluğun, yoksulluğun ve tüm eşitsizliklerin ortadan kaldırıldığı, özgürlük, barış ve kardeşliğin egemen olduğu günlere olan inancımızla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Aslında bu bir görev olmaktan öte bu ülkenin ve dünyanın geleceğine olan sorumluluğumuzdur.
Sanatçı Dostlarının Mesajları
Konserlerine giden, şarkılarını dinleyen herkes Kazım'ın arkadaşıydı. "Yüreği yakışıklıydı" o yüzden yalnız sevgi değil tutkuydu Kazım'a duyulan. Sahneler Karadeniz rüzgarını, horon dalgasını çok özledi. Ah Kazım, seni ne kadar özledi arkadaşların...
Hatice Tuncer
Kazım Koyuncu’nun varlığı, ruhu, cismi, sanatı, dostluğu, sıcaklığıyla ve arkasından sürüklediği sevenleriyle ve bütün insanlık erdemleriyle, ben kendim olarak dünyanın tüm sömürücülerini ve onların uşaklarını lanetliyorum.
Erkan Oğur
Kazım, kısacık hayatında yapacağını yaptı ve çekip gitti. Bu adeletsiz ve kirli dünyaya fazla dayanamadı. Mayıs ayında filizlenmiş çay bahçesi gibiydi. Sevenleri çoktu. Ne mutlu ona. Kalanlara selam olsun.
İ. Hakkı Demircioğlu
Karadenizin hırçın dalgalarının, yeşil dağlarının asi çocuğunu birgün bir gemi aldı ve sonsuzluğa götürdü. Ama yapmak istediği müziği ve dost gülümsemelerini bize bıraktı.
Fuat Saka
Kazım’ı ilk kez laz rock grubu Zuğaşi Berepe’de dinledim. Müziği algılayışı, duruşu ve estetiğini çok beğenmiştim. Güzel bir yolculuk çok çabuk bitti. Üzgünüm…
Bülent Ortaçgil
Saz benizli, dal incesi, koca yürekli çocuk… dünyadaki tüm alkışlar, şarkılar ve devrimler, sana armağan olsun… görüşmek üzere…
Leman Sam
Dünyayı değiytirmek için, nefes almaya bile ihtiyaç duymayan dost; ya bu hasretlik ne olacak?
Şevval Sam
Aşık Mahsuni’nin ölüm haberini alan biri, arkadaşına “Duydun mu Aşık Mahzuni ölmüş” demiş. Arkadaşı da O’na şu yanıtı vermiş; “üzülme ölmesine, ya doğmasaydı!”
Kazım da böyle benim için… “Kumral bir çocuğun yaz öyküsü.” Bütün hayatı ve Karadeniz kültürüne getirdiği açılım, öyle hesapsız, çıkarsızdı ki bütün dolaysızlığıyla girdi kalbimize… Ve hep orada yaşayacak…
İlkay Akkaya
Karadenizin hırçın dalgaları gibiydi yüreğin, sevenlerin o dalgaların notalarında sürdü takalarını ve o dalgalara geri gönderdik seni… Yurdum kadar güzel insan.
Ayten-Edip Akbayram
Kazım, halkın içinden çıktı, halkın yarattığı markaydı. Güneş doğudan doğar, batıdan batar. Güneş battığında gördüğüm yıldızlardan biridir Kazım. Her gün yeni bir başlangıçtır. Benim gönlümde tekrar Kazım düşüncesi doğacaktır.
Şenol Güneş
Kazım’a…
Karadeniz dalgaları, kıyı boyunca yükselen Lazca, Pontusça, Türkçe, Gürcüce, … şarkıların kardeşliği ile coşunca Denizin Çocuklarından biri de bu coşkuya katıldı. Bizleri, kimi zaman ağırbaşlı, dingin; kimi zaman başeğmez, asi Karadeniz’in türküleriyle buluşturdu. Bu coğrafyaya barışın ve kardeşliğin hakim olacağı umudunu yitirmeden, müziği ile farklı dillerin, kimliklerin yan yanalığını, birlikteliğini dile getirme mücadelesi veren sanatçı arkadaşımız Kazım Koyuncu’yu unutmayacağız.
AŞKVA HİM N3AŞA KEXTU. HİM GURİ ŞKUNİS SKUDASERE HİM LAZEPE ŞKALA ORT ASERE. (O, artık göğe yükseldi. Sesi, bizim sesimizde devam edecek…)
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu
Albümlerini dinlediğimde, hah işte bu çocuk kalıcı olur, uzun soluklu olur demiştim. Müziği kalıcı oldu ama kendisi bizi terketti, özlüyorum.
Cahit Berkay (Moğollar)
Kazım Koyuncu, kısa hayatında müzik adına önemli bir misyonu gerçekleştirdi. Arkadaşlarıyla birlikte yerel kültürden evrensel ve çağdaş bir yorum çıkardı. Yarattıkları bu vizyon önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır.
Taner Öncü (Moğollar)
Kısacık ömrüne dünyaları sığdırmış, genç, tutkulu, heyecanlı, yetenekli bir adam…
Kazım’la aynı sahneyi paylaşmak büyük bir keyifti. Kişisel kaygılardan uzak aynı müzikal amaç için yanyana omuz omuza olmak. Bunu gerçekten önemserdi.
Böyle yaratıcılığının zirvesinde… Birden bire… Yokluğu ne büyük bir eksiklik. Hem bizler hem de dünya için…
Ne müziğine ne de dostluğuna doyabildiğim sevgili Kardeşim! Unutulacak gibi değil!
Bayar Şahin
Çok çaldım Kazım’ın şarkılarını radyodan. Ne şanslıyım ki tanıştım, dost oldum sonradan. Şimdi pişmanım keşke daha çok çalsaydım…
Bugün bile çalınca, hala “kim bu şarkıyı söyleyen” diye soruyorlar bana. Artık yok ama hala doğru işler yapıyor Kazım Koyuncu.
Nihat Sırdar
Yaşamımızın birçok yerinde ve zamanında buluştuk Kazımla. Bir üniversitenin avlusunda, amfsinde ya da dışında ‘üniversiteler bizimdir’ demek için ya da stüdyonun birinde aynı türküyü seslendirip dilden dile, yürekten yüreğe ulaşmasını sağlamak için, aynı sahneyi paylaşıp o görkemli, coşkulu kalabalığın içinde hep bir ağızdan dünya halklarının kardeşliği için, özgürlüğü için, eşitliği için, insanca yaşam için söyledik şarkılarımızı.
Bir haykırışsa yaşamak; avazımızı sağırlar duysun, çığlıklarımızdan geceler irkilsin, dilsizler konuşsun, kör yürekler görsün, yer-gök selamlaşsın sevdamızla. Haykırıyoruz bir kavga soluğuyla bir kez daha: KAZIM…
Hilmi Yarayıcı
Kazım Koyuncu hem müzisyen kimliğiyle hem de insani yönüyle, hayatın içinde nasıl durulması gerektiğinin en güzel örneğidir. Onun bu denli sevilmesinin arkasında yatan gerçek ise, halkın içinden hiç kopmamış ve yaşatmaya çalıştığı değerler, halkın kendi öz değerleri oluşudur. Böylesi bir insanı tanımak ve onun arkadaşı olmaktan onur duyuyorum. Her ne kadar bedeni toprakta olsada, sevgisi milyonların yüreğinde sonsuza dek yaşayacak… Ayrıca Halkevleri’ne şahsım adına teşekkür ediyorum çünkü Kazım Koyuncu’nun da isteyeceği şey, halk adına ürettiklerinin doğru olan yerden halka sunulmasıydı.
Gökhan Birden
Kazım’ın müziğiyle bir turne yolculuğu sırasında tanıştım. Bu yolculuk ömrüm boyu sürecek.
Duymamak mümkün değilse de erken gitmenin kederini, biz yine de dinlemeliyiz Kazım’ın türküsünü.
Volkan Konak
Kazım Koyuncu benim müzik hayatımda en önemli dönüm noktalarından biridir, aynı zamanda müzikal anlamda ondan çok şey öğrendim kısacık süreç içerisinde. Hayatıma kattığı güzelliklerden dolayı ona müteşekkirim. Kazım Koyuncu ile tanışmamız ve vedalaşmamız göz açıp kapayıncaya kadar yaşandı adeta. Neden bütün güzel şeyler böyle kısa sürüyor. Müzik adına yapacak o kadar güzel projeleri vardı ki Kazım Koyuncu’nun ölümü müzik camiası için çok büyük bir kayıp oldu. Ben kendi adıma bu güzel insanı tanımış olmaktan ve onunla çalışma fırsatı bulmuş olduğum için mutluluk duyuyorum.
Seni hiç bir zaman unutmayacağım güzel insan.
Hülya Polat
Yaşamıyla, sanatıyla ve örnek kişiliğiyle halkın gönlünde haklı bir yer edindi Kazım.
Grup Yorum
Hepimizin eksik yönünü tamamlayan bir müzisyen kendimle gireceğim çelişkileri çabuklaştıran ve kolaylaştıran bir müzisyendi.
Haluk Levent
Kazım’ın çok farklı ve güzel tınlayan bir sesi vardı. Müziğinde rock müziğinin coşkusuyla Karadeniz yöresinin hareketli ezgileri evrensel bir sentez olarak ortaya çıkıyordu. Kazım ve arkadaşlarının yaptıkları müziği çok kendine özgü buluyordum. Dünyanın her yerinde bu özgünlüğü nedeniyle ilgi bulacağını düşünüyordum. Şimdiye kadar yaptıkları, Karadeniz ve rock müziğinin gelişimi açısından önemliydi. Yaptıkları daha başlangıçtı diye düşünüyorum.
Onu unutmayacağım. Zaten müzik tarihindeki yerini aldı.
Nejat Yavaşoğulları
Çok değerli müzisyen dostumu bir kez daha saygı ile selamlıyorum.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8259
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.