ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > resim-grafik-video > Senin için fotoğraf nedir??

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

jülss..
jülss..
insan hayatındaki diğer önemli belgeler nedir ki?? diploma, günlük, öğrenci belgesi vs..
diploma iş başvurusunda veya hayatının bikaç aşamasında gereklidir insan için.. günlükte hüzün vardır genelde.. paylaşamadığın sıkıntılar..
ama fotoğrafkar genelde mutlu anlarda çekilmiştir.. herkes gülümser.. hayatın güsel olduğunu anlarsın bakınca.. o yüzden önemlidir bence..
yine mi çok iddialı oldu?:)
23 Kasım 2005 00:49   mesajın adresini al  

jülss..
jülss..
:)
23 Kasım 2005 00:52   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Fotoğrafın çekenine ve çekilme amacına göre değişir neyi ne şekilde yansıttığı. Herkesin sırıtması poz vermekle alakalı bir durum. Talk showlar, standuplar, tiyatrolarda filan çekilmiş seyirci resimleri hariç topluca gülen insan fotorafı bulmak zordur, ama somurtan insan fotorafları da poz olabildiği gibi, savaşta orada burada sıklıkla elde edilebilen görüntüler. Poz vermek ve vermemekle alakalı biraz da. Poz verilmiş fotoğraflar ileride kendimizi görmek istediğimiz gibi olmaya çalıştığımız fotoğraflardır, istenileni vermeye çalışırız. Poz verilmeyen fotoğraflar daha gerçektir, hayatı yansıtırlar. Bir hikaye, bir durum anlatırlar, o açıdan belgesel olarak onlar değerlidirler. Belgesel olarak daha da değerli olanlar videolardır tabi, ama onlar her zaman o kadar estetik olmayabiliyorlar.
23 Kasım 2005 01:02   mesajın adresini al  

jülss..
jülss..
evlenirken de bir sürü fotoğraf çektirirsin sonuçta.. fotoğraf olmasa da unutmazsın tabikide yaşananları ama fotoğraf ayrı bir boyut katar bence..
mesela bence evlilik cüzdanı o kadar da önemli bir belge değil fotoğrafların yanında( bu benim evliliğe bakış açımla ilgili bi düşünce.. derinlere dalmayayım daha fazla çıkamıorumm:))
23 Kasım 2005 01:04   mesajın adresini al  

emiracle
emiracle
şekip can gökalp'in bahsettiği "sırıtma" pozları çoğu zaman içten değildir hatta amerikan argosunda böyle gülümsemelere "magazine smile" denmektedir.
23 Kasım 2005 01:04   mesajın adresini al  

lancaster
lancaster
ya magazıne smıle dıe bısı yokh aglarkenmı cektırcez fotoları :D
23 Kasım 2005 01:06   mesajın adresini al  

şekip
şekip
İleride bakınca mutlu, iyi, pozitif görünmek istediği için sırıtır veya güler insanlar. Herkes her fotoğraf çekildiği anda mutlu olacak olsa, flaş ışığından mutluluk silahı filan yapmışlardı çoktan.
23 Kasım 2005 01:11   mesajın adresini al  

jülss..
jülss..
ben zaten yapay sırıtmaları kastetmek istememiştim.. mutlu anlarda çekilen fotoğrafları kastetmiştim.. kendi fotoğraflarıma baktığımda hep yaşadığım güsel şeyleri hatırlıorum..
sıkıntılı savaş anlarında çekilen fotoğrafların anlamı çok farklı tabikide...
zaten yapaylığın olduğu fotoğraflara bir kere bakıyosun, 2. defa bakmak istemiosun.. anlamsız geliyo..
23 Kasım 2005 01:14   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Ben kendimi kasmadan gülecek kadar o kadar az mutlu oluyorum ki, eheh. Mizahi birşeylere gülmek dışında az güler insan sonuçta. Ne bileyim...
23 Kasım 2005 01:23   mesajın adresini al  

jülss..
jülss..
haklısın ama sonuçta fotoğraf çektirdiğin insanlar genelde sevdiklerindir, yakınlarındır, varlıklarından mutlu olduğun insanlardır..
poz verip özel gülsen bile çokta yapay sayılmaz gülümsemeler.. içinden gelir çoğu zaman
23 Kasım 2005 01:29   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
fotoğraf çektitirken hiç gülmeye çalışmam . poz da vermem. oyle o an nasıl duruyorsam ole çektiririm, vesikalıkda bile.. simdi kriterlere uyabiliyormuyum ben yoksa gülmüş olmak için gülmem mi lazım? :)

benim bakış açımdan neyse odur bir fotoğraf. resimdeki insan gülüyor olsa bile ben nasıl anlamak istersem oyle anlarım. ya da ne bileyim bence bir insanın o anki hissiyatını anlamak için mimiklerden önce gözleri gelir. gülmeyen birisinin bile içten içten güler olduğunu ( tabi mutluysa ) anlamanın zor olmadığı gibi sahte gülüşlerin de altındaki hüznün anlaşılabileceği kanısındayım..

23 Kasım 2005 01:37   mesajın adresini al  

duygu
duygu
amatorce ugrassamda ...
fotograf cekmekden zevk aliorum .
ozellikle doga ya da sehir fotolari .. cevremde gorduklerim ... yasami ifade eden seyleri cekmek cok keyifli .
23 Kasım 2005 01:45   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008