ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Sevgiliniz ya da eşiniz horluyorsa iki dürtersiniz olmadı yataktan itersiniz. Peki ya oda arkadaşınız horluyorsa ne yaparsınız? Yatağına gittiniz, dürttünüz, sustu ama siz daha kendi yatağınıza yeni girmiştiniz ki daha yüksek sesle horlamaya başladı.. Bütün geceyi iki yatak arasında mekik dokuyarak geçirmek istemiyorsunuz, üstelik horultu son ses dinlediğiniz müziği bile bastırıyor.Neler tavsiye edersiniz?
21 Aralık 2006 01:59
umurr
heheh allah sabır wersın
21 Aralık 2006 02:04
zingarina
kirli çorabın var mı hazırda?
21 Aralık 2006 02:07
sapphiree
uykusunu kaçır çaktırmadan
21 Aralık 2006 02:08
sapphiree
meesslaaa bişiler kır dök ,can geldi ayaana yatarsın sonrası kolay
21 Aralık 2006 02:09
burcu
hukukçulara soru.. horlayanı boğarsanız ceza-i indirime gidilir mi
21 Aralık 2006 02:09
zingarina
ya kirli çorabın var mı senin sen onu de hele
:))))))))))))))))))
21 Aralık 2006 02:12
burcu
2 gün bekle çamaşırlar yeni yıkandı. bugün de evden çıkmadım ondan çorap giymedim. 2 güne hazır olur. ne yapcez onunla?
21 Aralık 2006 02:17
burcu
araştırdım:
Horlamanın bir çok tipi tedavi edilebilir. Erişkin horlayan kişiler için aşağıda sıralanan önerilere uyulmalıdır.
1- Kas tonusu artırmak için sportif bir yaşam biçimi seçilmeli.
2- Horlayan kişiler uyku ilaçları, sakinleştirici ve antihistaminik denilen allerji ilaçlarını uykudan önce almamalı.
3- Uykudan 4 saat önce alkol almaktan sakınmalı.
4- Uykudan 3 saat önce ağır yemekten sakınmalı.
5- Aşırı yorgunluktan sakınmalı.
6. Uykuda sırt üstü yatmak yerine yana yatmak tercih edilmelidir. Eski bir öneri olarak pijama sırtına tenis topu dikmek hala faydalı bir metoddur. Böylelikle sırt üstü uyumaya engel olunur.
7. Yatağınızın baş tarafı daha yukarıda olacak şekilde tüm yatağınızı yaklaşık olarak 10 cm bir tarafa doğru çeviriniz. Bu amaçla yatağınızın bir tarafı altına bir tuğla yerleştirmek amacınıza uygun olacaktır.
8- Evde horlamayan kişilerin sizden önce uykuya geçmeleri için onlara süre tanıyınız.
diyor. ama işe yaramaz çünkü kız uyumak için hap alıyor, horluyorsun deyince de kimse şimdiye kadar horladığımı söylemedi diyor. sanki gaipten duyuyorum.
21 Aralık 2006 02:23
zingarina
burcu demis ki:
2 gün bekle çamaşırlar yeni yıkandı. bugün de evden çıkmadım ondan çorap giymedim. 2 güne hazır olur. ne yapcez onunla?
güzelce büzüştürüp arkadaşının azına tıkıcaksın, sora huzur içerisinde uyuycaksın...
21 Aralık 2006 02:24
zingarina
burcu demis ki:
kız uyumak için hap alıyor, horluyorsun deyince de kimse şimdiye kadar horladığımı söylemedi diyor. sanki gaipten duyuyorum.
kamera neden icat edildi sanıyorsun?
21 Aralık 2006 02:25
burcu
kamera icat edildi de bizim ev o teknolojiye henüz erişemedi canım. bu arada araştırırken birşey daha buldum. bu kadar yüksek sesl horlamak ölümcülmüş.. doğal süreci beklemek ne kadar sancılı olur acebe
UYARICI BELİRTİLER
Yetişkinlerde : horlama o kadar gürültülü olabilir ki bir beton tabancasından daha fazla ses çıkarabilir, öteki odalardan ve hatta komşu evlerden duyulabilir. Horlamanın özel paterni kısa sessizliklerle duraksayabilir, daha sonra hastanın iç çekişleri hastanın solunumunu bozar. Bazı insanlar uykuda geçirdikleri zamanın dörtte üçünde soluk almazlar. Gece uykusunun bu derece bozulması gündüz aşırı uykululuk haline yol açar ve kişinin hem iş hayatını hem de özel yaşamını mahveder. Uyku apneli kişiler araba kullanırken ya da her hangi bir iş yaparken yani uygunsuz zamanlarda uykuya dalarlar. Son çalışmalar uyku apneli kişilerin normal kişiler nazaran araba kazası yapmaları olasılığının 2 ila 5 kez daha fazla olduğunu göstermiştir. Uyku apneli kişiler konsantrasyon güçlüğü çekebilir ve aşırı derecede unutkan , sinirli veya deprese olabilir. Bu problemler birden bire ortaya çıkabileceği gibi yıllar içerisinde de çıkabilir. Kişiler bu belirtilerin farkında olmayabilir veya ciddiyetini küçümseyebilir. Genellikle aile üyeleri, işverenler yada çalışma arkadaşları davranış değişiklilerini ilk fark edenler ve kişiyi bir doktora görünmesi için zorlayanlardır. Bazen kişi kendisi uyku problemi için yardım arar. Uyku apneli kişiler sık sık uyandıklarını hava açlığı çektiklerini farkedebilir. Sabah baş ağrılarında ve sekse ilginin kaybolmasından şikayet edebilirler. Erkeklerin ereksiyon problemi olabilir. Çocuklarda: Uyku apnesi kesin ilişkisi bilinmemesine karşın bazı Ani Çocuk Ölüm Sendromu vakalarıyla ilişkilidir. Uyku apnesinin ani çocuk ölüm sendromunda ki muhtemel rolü halen araştırılmaktadır. Uyku apnesi adenoidleri ve büyük bademcikleri olan çocuklarda ve aşırı kilolu çocuklarda olabilir. Uyku apneli çocuklar horlayabilir, cıyaklayabilir, uyku ve soluma problemleri olabilir. Horlamak bir çocuk için normal olmadığı için aileler mutlaka doktora başvurmalıdır. Uyku apneli daha büyük çocuklar ağır kanlı gözükebilir ve okuldaki p,erformansları kötü olduğu için ‘uyuşuk’ veya ‘tembel’ olarak adlandırılabilir.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8211
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.