ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bu başlığı Blue Jean'in geçen ay yaptığı seçmeden ilham alarak açıyorum.
başlığa yazacağınız yorumlar şunları içerebilir:
- blue jeanin yaptığı listeye yorumlar, listedeki albümlere yorumlar
- siz olsanız hangi albümü listeye koyardınız?
17 Aralık 2006 02:35
kretzsche
Blue Jean dergisi tüm zamanların en iyi Türk rock müziği albümlerini seçti... İşte yeni nesil rock severlere göre en iyi 20 Türk Rock albümü:
Türkiye´de 60´lı yıllardan beri icra edilen rock müzik, 70´li yıllarda zirveye çıktı. Uzun bir duraklamadan sonra son 10 yıl içinde yeniden ivme kazandı. Blue Jean dergisi yarım asırlık Türk rock tarihinin en iyi 30 albümünü seçti. Liste yapılırken albümlerin müzikalitesi kadar, rock müziğine getirdiği yenilikler ve toplum tarafından algılanış biçimleri de dikkate alındı.
Türkçe rock alanında en iyi 20
1- Dünya Yalan Söylüyor - Mor ve Ötesi
2- Kadın - Şebnem Ferah
3- Seni Kendime Sakladım - Duman
4- Kurban - Kurban
5- Yalnızlık Mevsimi - Kargo
6- Kan Kokusu - Mavi Sakal
7- Tatlı Sert - Vega
8- Teoman - Teoman
9- Uçtu Uçtu - Bulutsuzluk Özlemi
10- Sokak şarkıları - Yaşar Kurt
11- Son Defa - Ünlü
12- Dipten ve Derinden - Kesmeşeker
13- Satılık - Yavuz Çetin
14- Mi Kubesi - Nekropsi
15- Kaos - Hakan Kurşun
16- Avaz - Replikas
17- Manga - Manga
18- Kara Kutu - Turgut Berkes
19- Y.O.K - Çilekeş
20- Kime Ne - Özlem Tekin
En iyi 5 klasik rock albümü
1- Ele Güne Karşı Yapayalnız - Mazhar Fuat Özkan
2- Benimle Oynar mısın? - Bülent Ortaçgil
3- Sözüm Meclisten Dışarı - Barış Manço
4- Parka - Cem Karaca
5- İlla ki - Erkin Koray
İngilizce sözlü en iyi 5 albüm
1- The Climb - The Climb
2- Anatolia - Pentagram
3- Rools For Fools - Dr. Skull
4- Shehrazad - Almora
5- Plan B - Radical Noise
17 Aralık 2006 02:36
kretzsche
öncelikle blue jean'i kim sallar şeklinde yaklaşmayın lütfen başlığa. bu listeyi başka bir dergi yapmış olsa onun listesini koyardım efendim. tamam ben de blue jean okumuyorum merak etmeyin
17 Aralık 2006 02:37
nefertari
Cilekes cok geride kalmis, bence ilk 10a rahat girer.
17 Aralık 2006 02:37
kretzsche
şu manga denen rezaleti listeye almaları çok saçma bence, öncelikle manga denen grup kendisi yapmadı o albümü, medya patronlarının zorlama yarışmasında aldıkları derece sonrası birçok insan tarafından oluşturulan bir prodüksiyon balonu o grup. ve rezil bir albüm. listeye girmelerini kınıyorum
17 Aralık 2006 02:38
tbc
radical noise a ayıp etmişler..
17 Aralık 2006 02:38
tbc
bi de mor ve ötesi denen dingil grup neden birinci niye insanlar o malları sever anlamıyorum.. şahsi fikrim..
117 Aralık 2006 02:39
kretzsche
bana sorsanız listedeki hangi albümleri seçerdim?
valla ben derginin kapağında bu konuyu gördüğümde bi düşündüm benim favori türkçe albümlerim nedir diye, listeden şunları bulmuştum:
1- Dünya Yalan Söylüyor - Mor ve Ötesi
2- Kadın - Şebnem Ferah
4- Kurban - Kurban
5- Yalnızlık Mevsimi - Kargo
6- Kan Kokusu - Mavi Sakal
9- Uçtu Uçtu - Bulutsuzluk Özlemi
17 Aralık 2006 02:40
cause13
bencede cılekes gercekten cok ıyı bı album yaptı manga denen ozentı gruptan tıksınıyorum bence mavı sakal Kurban - Kurban ve bulutsuzluk ozlemı bıde dorian var ama yok lıstede
17 Aralık 2006 02:41
kretzsche
bana sorarsanız hangi grupların albümlerini değiştiririm?
3- Seni Kendime Sakladım - Duman
aha bunun yerine "Belki Alışman Lazım"ı koyarım. harika bir albüm o.
8- Teoman - Teoman
teomanın ilk albümünü hala dinlerim, harika bir albüm. ama bir türk rock best of'una ikinci albümü girer teomanın. teoman'ı teoman yapan albüm "O" albümüdür. patlama yaptı herif resmen. genç kızların sevgilisi oldu o albümle
17 Aralık 2006 02:41
kretzsche
bence hangi albümler eksik?
aklıma ilk gelen albümler
Athena - Holigan!!
nerede Athena? o gitar tonlarını, Gökhan'ın sesini, SKA denen şeyi ilk tattığımda duyduğum heyecan tasvir edilemez!
Kumdan Kaleler - Denize Doğru
bu albüm inanılmaz.. genç kızların favori albümü :) ben de çok severim. ablam da sever. falan filen .. eskimeyen bir albümdür. . listeye girmeli bence. pırlanta gibi albüm
17 Aralık 2006 02:43
memento mori
listeler eksik gibi görünüyor, çoğunluk göz önünde bulunanları almışlar listeye, disgrace- discrazy gibi efsaneler konulmalıydı bence, çok piyasa bi liste yapmışlar. ayrıca pentagram ın anatolia albumu ne kadar iyi olsada "unspoken" sözler ve sound açısından daha iyiydi diye düşünüyorum.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8141
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.