ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Çarşamba günü Ankara'da bir grup öğretim üyesi sessiz yürüyüş yaptı.
Ellerindeki pankartta "Öğrencime dokunma" yazıyordu.
ODTÜ'den, Gazi'den, Hacettepe'den, Ankara Üniversitesi'nden hocaların "Üniversitede sopa değil söz konuşsun" diye yürüyüşe geçmesi boşuna değil.
Sessiz heyetin İnsan Hakları Anıtı önünde söylediği gibi "üniversiteler sistematik olarak şiddet ortamına çekilmeye çalışılıyor."
* * *
Basın görmese de (ya da birbirinden bağımsız, sıradan olaylar gibi görse de) üniversite ciddi bir saldırı dalgasının hedefinde...
En son olay bile işin hangi boyuta geldiğini kanıtlamaya yeter:
Gazi Üniversitesi'nin sevilen hocası Prof. Dr. Kadir Cangızbay aldığı tehditler üzerine dersleri bıraktı. Sorulunca da "Korktuğum için bıraktım. Terör budur, yıldırma budur. Umarım artık peşimi bırakırlar" dedi.
Neydi Cangızbay'ın peşine düşmelerine neden olan şey:
Derste Mehmet Ağar'ın "ovada siyaset" önerisini destekleyen şeyler söylemişti. Bunun üzerine de üniversitedeki zorbaların hedefi haline gelmişti.
27 Kasım günü evden çıktığında aracının dört lastiğinin de patlatıldığını gördü. Araca bırakılan notta "Üniversite kaledir. Senin gibileri sokmayız. Sabrımızı zorlamayın" yazıyordu.
Üniversite, hocasını koruyamadı; zorbalığa boyun eğdi.
* * *
Malum, bu Gazi'deki ilk olay değil.
Geçen bahar da araştırma görevlisi Remzi Altunpolat, uzun saçlı ve küpeli olduğu için dövülmüştü.
Saldırganların sonraki hedefi Gazi'ye konuşmacı olarak giden arkadaşımız Metin Uca oldu.
Yine önlem alınmayınca saldırganlar hepten cesaretlendi. Geçen ayın başında 20 kişilik silahlı bir grup, sol görüşlü 4 öğrenciye saldırdı.
Bir öğrenciyi kurşunla yaralayan BBP'ye yakın Alperen Ocakları üyesi Tolunay Bostancı, kendisini yakalamaya gelen bir başkomiseri öldürdü.
Daha iki hafta önce Kurtuluş Parkı'na pusu kuran saldırganlar halı saha maçına giden öğrencilere satırlarla saldırdı. 4 öğrenci yaralandı.
Hemen ardından 8 Aralık'ta Cebeci kampusu karşısındaki kahvede yine silahlar konuştu.
* * *
Olaylar Ankara'yla sınırlı değil.
Trabzon'dan, İstanbul'dan, Tokat'tan, Edirne'den, Mersin'den, Samsun'dan da faşizan saldırganlık haberleri geliyor.
Kim bunları yapanlar?
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'a göre, "kendini 'reis' olarak tanımlayan 50-60 öğrenci..."
Tehdit yüzünden ders vermeyi bırakan Prof. Cangızbay'a göre ise "Bahçeli'nin ülkücüleri sokaktan çekmeye çalışmasına isyan eden ülkücüler..."
Her kim olursa olsun, ısrarla göz yumulan bu "Reis'çilik oyunu"nun üniversiteleri o hep korkulan eski şiddet batağına çekmekte olduğu görülüyor.
Ülkenin tepesinde, kurumlar arasındaki gerginlik büyürken ve 2007 daha ciddi gerilimlere gebe gibi görünürken bunun üniversitelere yayılmasına izin vermek, sonuçlarını 1970'lerin sonunda gördüğümüz türde bir faciaya yol açabilir.
O yüzden herkes zorbalığa karşı üniversiteye sahip çıkmalıdır.
Eğitim-Sen'in geçen haftaki bildirisindeki ifadeyle "Ülkemizde ve üniversitelerimizde çete, satır, silah sesi istemiyoruz" diye haykırmalıyız.
Yarın çok geç olabilir
17 Aralık 2006 01:54
çokrail
yarın zaten geç olmuş durumda değil mi acaba? kimsenin bu duruma dur dediği yok..olacak gibi de görünmüyor..
sonumuz kötü görünüyo bu gidişata göre.
17 Aralık 2006 01:58
juanxea
bence hiç de geç değil. Hala kontrol sağlanabilir. Yeter ki yetkili insanlar duyarlı olsun . . .
17 Aralık 2006 02:37
çokrail
ben zaten yetkili insanların duyarlı olacağını düşünmediğim için geç diyorum..
17 Aralık 2006 03:30
ne alaaka
nefret ediyorum sizden ya, reis denen o tiplerden de onlara tapan eziklerden de. reis mis, uff kimsin sen ya. hepsi birer kucuk mafya bunlarin. ve hicbiri de ulkesini falan dusunmuyo, sadece ego tatmini. ustelik hepsi de bos insanlar, nerde kavga orda onlar. sinirlendim yaa..
17 Aralık 2006 03:43
zebane_notudue
işte boşlukta kalıp bişeler ıspatlama derdine düşmüş gereksiz insan toplulugu bizlerde onlara ses cıkarmayan toplum oluyorz bencede sahip çıkma zamanıdır, yetkililerden ise hiçbişey beklemiyorum bizzat yetkililerinde geri kalmadıgını gödügüm zamanlar oldu..
17 Aralık 2006 03:51
zebane_notudue
babası gelse kalkmaz reis lakaplı tipler girince hepsi yerinden zıplıyo dmi :p
17 Aralık 2006 03:56
daydreamer06
Nasıl önüne geçilebilir ? İşe ilk medyadan başlamalı bence...örneğin tv ler POLAT ALEMDARCILIĞI daha az pompalayabilirler ( anlayana! )
17 Aralık 2006 10:02
diygicik
tek başlarına cümle bile kuramayacak kadar vasıfsız tipler 5 6 kişi içinde adam oluyorlar terör estiriyorlar.
bencede yakın süreç içinde benim canım okulumda ülkemin tüm okulları da sessiz kalmayacaktır bu takım elbiseli 50 60 kişinin faaliyetine.
17 Aralık 2006 11:12
manas
konuşacak sözü olmayanlar böyle şeylere başvuruyorlar...İçlerindeki şiddetin çokta ideolojiyle filan alakası yok bence...Her iki tarafta da böyle olaylar oluyor yalnız münferitin çokta üstüne çıktığı söylenemez bence..
çok taraftar bulan bir atışma değil aralarında ki...üniversiteler 5-6 yıl önce nasılsa gene aynı..Bu tür olayları medya daha da körükler bence zaten üniversite öğrencilerinin yüzde doksanı bu tür eylemlere karşıyken tartışmaya açıp kışkırtmak olayı terstepki verebilir.
hem halk hem üniversiteliler hem de parti liderleri desteklemediklerini açık açık belirtmişken medyanın gündeme taşıması eskileri körüklemekten başka bir işe yaramaz..suçlular yakalanıp adalete teslim edilmeli üniversiteler battı gitti diyip iflas edebiyatı da bırakılmalıdır...
17 Aralık 2006 11:37
paranoyak
mal adama prim verirsen ortalık reisim diye dolasan tiplerle dolar meydanı bos birakmamak lazım.
18 Aralık 2006 00:53
manas
ya bu olaylar kaç yıllardır olan şeyler çokta rağbet görmeyen münferit olaylar...hiç bir siyasi kesim destek vermiyor...korkulacak bir şey yok bence medyanın poh pohlaması olayı tırmandırmaktan öte bir işe yaramaz..
Can dündarın da en sevdiği iş başlamış karıştırmaya gene ortalığı......
ya futbol maçlarında bu olayların on katı oluyor ya da bazı semtlerde ...olmaması gerekri üzücü ama kutuplaştırmaya götürmek bu olayları popüler kılmak bence yanlış yol...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8138
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.