ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Koyun gütmekle siyaset arasındaki ilişki ne ?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

fresya
fresya
namütenahi :
26 ya$ındayım.. umudumu yitirdim.. hükümsüzdür ((((: ho$çakalın tekrar
GÜLÜM İNSAN UMUDUNU YİTİRİRSE HERŞEY BİTER......umutlarının solmaması dileği ile
15 Aralık 2006 17:11   mesajın adresini al  

redbull
redbull
siyah sanırım koyu bi akp li
rte nin son 10 yıldaki soylediklerini bi okumasını rica etsem kendisinden...
15 Aralık 2006 17:26   mesajın adresini al  

namütenahi
namütenahi
hangi mantığa sığınarak taaa amerikalardan çok sevgili pirezidint bush'un dibinde "benim ülkemde türban için gerekli özgürlük yok! ben de kızlarımı buraya yolladım." gibi bir beyanat vererek beni dumurlardan dumurlara sürüklem$tir ((((:

inançları gereği ba$örtüsü * takan hiç bir ki$iyle bir sorunum olmamakla beraber, bu durum siyasete alet edilip de, bir ba$bakanın ba$ında bulunduğu ülkeyi yermesine kadar bir durum olunca üzerinde gayet dü$ünülmesi gereken bir durum olduğu izlenimi bırakıyor bende. bakalım sayın rte den daha neler göreceğiz ? (((:
 1   15 Aralık 2006 17:35   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
sayın başbakanımızın ne demek istediğini anlamayan ve gelecek seçimlerde kendisine oy verecek olan milyonlarca koyun güden/gütmeyen seçmen olduğunu düşünüyorum..
15 Aralık 2006 17:53   mesajın adresini al  

namütenahi
namütenahi
recep tayyip erdogan bu ulkede demokrasi sozunu agzina alacak son insandir !

nekadar iddialı bı açıklama dimi ?
yoksa bana kızdınız mı ? !!!!
15 Aralık 2006 18:11   mesajın adresini al  

namütenahi
namütenahi
ahahaha ! (((:
15 Aralık 2006 18:36   mesajın adresini al  

namütenahi
namütenahi
canım sıkıldı pyjamus ondan (((:
15 Aralık 2006 18:52   mesajın adresini al  

takma isismi
takma isismi
ben sürü ile koyun güttüm aynı zamanda veterinerim. bu işin uzmanıyım o zaman erken secim olsun diyorum bakalım simdi ne diyeck rte..
15 Aralık 2006 19:49   mesajın adresini al  

dnz
dnz

önemli olan yaptırmak değil ki bakaım iş görcek mi
siyah demis ki:

sovenizm yapmanin ne yeridir ne zamanidir. istanbul'a tup gecidi babaannem yaptirmiyor.

15 Aralık 2006 20:18   mesajın adresini al  

memento mori
memento mori
sadece tayyip alemine yüklenmeklede bitmiyor iş, trabzon belediyesi chp de ama içeride türbansız başörtüsüz bir bayan var mı bir sorun.muhalefet laik ya, bunu çok iyi uyguluyor ya... bugun devlet daireleri tarikat yuvasına çevrilmiş, camilerde olması gereken imamlar; işsiz mezunların doldurması gereken kadroları doldurmuş ve muhalefet de buna ön ayak olmasada engelleyememiştir.
şu anki iktidar vekillerine 10 seneki öncesi konuşmaları hatırlatıldığında, pişkin pişkin dinleyip sonrada biz değiştik demekle olmuyor bu iş.o zamanda kanundan bihaber yaşıyorlardı şimdide öyle.cumhurbaşkanının hükümeti fes etme yetkisinden sayın başbakanın henüz haberi yok belkide.danışmanlarda imam olunca haliyle adamın haberi olmuyor.oğlu dünya bankasına kapağı attı, kendi yakında çankayaya atmaya hazırlanıyor, sülalenin gerisine heryerde iş bulundu, acınası tablo ortaya çıktı, rte nin sözlerinde illa bir koyun aranacaksa,bu koyunlar bunca olana göz yuman muhalefet ve yolsuzluk iddialarında sessiz kalan arkasını deşmeyen kurum ve yetkililerdir.
bu ülke haksız yere 3 üniversite öğrencisinin asılması için hevesle parmağını havaya kaldıran bir başbakan gördü, süt kuzusu oğlunu çok güzel yerlere getiren denizci üniformasını giydirip paşalar gibi askerlik yaptıran bir başbakan gördü, içerdeki onca suçluyu kader mahkumu diye dışarı salıp suç oranının en az % 70 oranında artışına sebep olan bir başbakan gördü ama şimdiki kadar laiklik ilkesini hiçe sayan, hakkında bu kadar çok yolsuzluk iddiası ortaya atılan ve bir kısmı kanıtlanan, kadrolaşmayı bu kadar kendine ana felsefe edinmiş, her dala her mevkiye imam hatip kuşu kondurmuş, dünya platformunda bu kadar eksik bilgi, deneyimsizlik ve ülke çıkarlarını danışmadan tek kalemde hiçe sayan bir başbakan görmemiştir. Sayın RTE AL KOYUNUNUDA ÇOBANINIDA GİT!...
 3   15 Aralık 2006 20:28   mesajın adresini al  

ayd
ayd
karşılaştıramayız ki,çobanların çoğu işlerini onurlu bir şekilde yapıyorlar.....
15 Aralık 2006 21:24   mesajın adresini al  

anakin
anakin
Bekir Coşkun'un bugünkü yazısı

Çoban ve koyunları...

BAŞBAKAN’a göre demek ki "Koyun gütmek" bir tür siyasi yeterlilik.

"Hayatında iki koyun gütmemiş olanlar erken seçim istiyor" dediğine göre, bir bildiği var.

Bu durumda ben de "Erken seçim" isteyen yazı yazamam. Çünkü "iki köpek" olsa neyse, ama "iki koyun gütme" şartım eksik.

Belki de bu yüzden, herhangi bir otorite siyasi görüşlerini açıkladığında, Başbakan sorabilir:

"Koyun güttün mü?.."

"Hayır..."

"O zaman ne konuşuyorsunuz?.."

"Bizim ineğimiz vardı, olmaz mı?..

".....!"

*

Herhalde THY’nde uçakların selameti için apronda deve kesmekle, siyasette demokrasinin selameti en az "iki koyun gütmenin" tamı tamına örtüştüğünün de farkındasınızdır.

Bir zihniyetin parçalarıdır bunlar.

Farkı yok.

Dönüyorum "iki koyun gütme" ilkesine:

Tayyip Erdoğan’ın "İki koyun gütme" şartı doğru... Ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bir Anayasal kurum olan "erken seçimden" söz etmesi yanlış, öyle mi?

İyi bakmalısınız:

Türkiye ciddi bir girdaba yaklaşıyor. Tayyip Erdoğan türbanı-mürbanı ile Çankaya’ya çıkmaya kalkarsa, yer-gök yarılır. Cumhurbaşkanı bunu görüyor ve Türkiye’yi girdaptan kurtarmak için Anayasa’da yazılı görevi gereği "erken seçim" öneriyor.

*

Şimdi bunun "iki koyun gütmekle" ne ilgisi var?

Başbakan’ın kariyer olarak "koyun güttüğünü" biliyoruz.

Koyun gütmek yerine dil öğrenseydi ya da Anayasa’yı okusaydı daha iyi olur ya, koyun gütmek de iyi bir şey.

Bu durumda Başbakan’ın siyasi görüş açıklamak için "iki koyun gütme şartı" da yerindedir.

(Ben asıl ona kariyer kazandıran, o güttüğü iki koyunun başına neler geldiğini merak ederim.

Mont olmuşlardır.)

Ama ne yapacaksınız?

Böyle bir dönemdir bu dönem.

Elbette tarih; çoban ve güttüğü koyunların öyküsünü, mutsuz ülkede büyümüş çocuklarımız için yazacaktır.
15 Aralık 2006 21:56   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008