ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > geyik > takma isimler neden ingilizce?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 73 - 84

quixotic
quixotic
mağaza isimleri, restoranlar, tv kanalları, bir sürü şey ingilizce, gecen konferansta hocanın biri keyword search yapacaksınız deyince adeta son durumumuzu belledim dil konusunda..
ama bu moda, her daim var, dün fransızca, ondan önce arapça-farsça, bugün ingilizce yarın kimbilir çince.. farkında olmadan zaten çok fazla yabancı sözcük kullanıyoruz bence bilerek kullandığımız nicklerden bu çok daha önemli..
yabancı müzik de dinliyoruz, yabancı marka da giyiyoruz bol bol, çünkü bizde yurttaşlık bilinci oturmamış, dış etkenlere çok açığız. herkesi kastetmiyorum, üzerine alınmak istenen buyursun alınsın.
evet şu an nickim ingilizce, bunun için her hangi bir savunmam yok..
13 Aralık 2006 23:40   mesajın adresini al  

genius
genius
erik von markovik
bu kim ?? ne iş yapar kendilerii..??
13 Aralık 2006 23:42   mesajın adresini al  

manas
manas
çok güzel açıkladın '' ingilizce takma adlı arkadaşım''
bizde nedne bilmiyorum ama öteden beri bir batı hayranlığı var neden kaynaklanıyor bilmiyorum..
Ama bu kadar dış müdahaleye rağmen demek ki çok sağlam bir kültürümüz var ki bugünlere kadar koruyabilmiş kendisini..
Bunu da uyrtaşlık bilinci oturmuş.Şuur sahibi Atatürk gibi büyüklerimize borçluyuz herhalde.
13 Aralık 2006 23:43   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
walla msnimde bi dolu insan var sürekli nickler değişio, bugüne kadar en çok hoşuma gideni, en göze hoş duranı MATARAMASUKOydu:) gayet türkçe ve karizma duruo:) ama ben takma adımdan memnunum, çok yakışıklı bi arkadaşın adı:)
13 Aralık 2006 23:44   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
yani bu ortamda bunu uzatmamak lazım bence.. takma ismin ya da "nickin" ingilizce olabilir.. bikaç sayfo önce bi arkadaş güzel açıklamış biçoğumuzun hayatında ingilizcenin çok büyük bi yeri var.. bence önemli olan günlük konuşmalarımıza ya da burda yazdıklarımıza ne kadar dikkat ettiğimiz.. takma ismin fince de olabilir ama Türkçe'yi doğru kullanırsın.. dahi anlamındaki "de"yi ayrı yazarsın.. asıl meziyet o'dur..
13 Aralık 2006 23:46   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
taner can..

nasıl bi ingilizce nicktir ne anlamsız bişey ingilizceden.. ayıp bole ingilizce nickler olmamalı.. neymiş "taner can" peh
13 Aralık 2006 23:48   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
Bi kerem benim nickim İngilizce değil şilice:P çok yakışıklı anlamına gelio hıh:)
13 Aralık 2006 23:51   mesajın adresini al  

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
cunku egitim ingilizce..

sen cocugu ingilizceyle egitirsen, cocuk da ingilizce konusur, ingilizce sevisir..
14 Aralık 2006 00:34   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
eğitimin ingilizce olması belli bi noktaya kadar etkiler bence insanı..
14 Aralık 2006 00:35   mesajın adresini al  

por una cabeza tango
por una cabeza tango
acikli olan sizlerde derin ruhsal izler olusturan kultur araclarinin yabanci lisanda olmasi zaten...`zeki muren i de yabanciyi da dinlerim,kimse karisamaz` buna katilamam...tabii bu gorusun bir turk gencinde belirmesi bir sebep degil sonuctur,londra`da kurulmus bir gruptan bu kadar kolay etkilenebilmesi mesela kendi oz yasam alaninda yogrulan eserlere karsin...tabii ki emperyalizm...artik bu gorusu tasiyanlarin muskulpesentligi turki`ye karsi tutuyorsa,burunlar hemen kivriliveriyorsa bu,olaylara disaridan bakan bir turk`e yeterli aciyi vermeli zaten...

eğer forumda yazılan herşeyi baştan itibaren okursan,orda takma adını yabancı kelimelerden seçenlere karşı bir özentilik yapıştırması olduğunu görürsün.ve açıkçası bu beni inanılmaz derecede rahatsız etti.bu yüzden de uzun bir açıklama yapmam gerekti.ve aynı açıklamanın içinde sadece Zeki Müren'i belirttim ki dinlediğim yüzden fazla 'Türk' sanatçı da vardır.bu Türkiye'ye karşı bi kafa tutma değildir kesinlikle!aksine bu kadar tek taraflı bakmaktansa bu olayın neden kaynaklandığı üstüne bi açıklamadır..
kimsenin 'Türklüğü'nü yargılama.çünkü bu dinlediği müzikten ya da izlediği şeylerden kaynaklı değildir..benim anne tarafım konya baba tarafım da ıspartalıdır,ve ben ne durumlarda kimlerle hangi değerleri savunduğumu da bilirim şimdiye dek.hatta bir ara askerde temelli kalıp ülkeme hizmet etmek gibi bi düşüncem de vardı,hala da var.tabi artık teknoloji alanında.
kimsenin ne kadar Türk olduğu konusunda bi yorum yapmamanı diliyorum.çünkü sadece burda yazdığı bir iki şeyle bunu bilemezsin.sadece provokasyonla kalır yazdıkların ve bu durum gayet yanıltıcı olur..
tşk ederim
14 Aralık 2006 00:50   mesajın adresini al  

por una cabeza tango
por una cabeza tango
fakat sen de takdir edersin ki elimizdeki izlence ve dinlenceler çokça azalmakta son zamanlarda.o kadar kalitesiz ürünler sunulmakta ki bize bazen,biz de bu durumlarda ihtiyacımız olan ruhu bi şekilde başka kaynaklardan da olsa temin etmek durumundayız.dünyayı sadece düşünen biri olarak değil de aynı anda hisseden biri olarak görebiliyosan eğer,biraz da olsa bazı kaynakların genişlemesine anlam verebilirsin.
ama kesinlikle bu kendi kültür değerlerimizi yoketmemeli!kesinlikle!
biz yine en başında ne isek o olmalıyız,ve bu ekstralarımız bize daha geniş bi bakış açısı sağlamaktan başka bi işe yaramamalı çoğu kez.
senin sitemini de sanırım anlıyorum.bahsettiğin 88den sonraki kuşak.bu konuda sana katılıyorum.tabi ki bi yozlaşma var.ve tehlikeli boyutlara gidip gitmediği konusunu da sosyologlarımız daha iyi bilir..
aslında burda yanlış konuda tartışıyoruz.sen de farkındasındır umarım.sadece yabancı bi takma ad kullanımının yanlışlığı üzerine açılmıştı konu,ama başka yerlere vardı.ben bu noktada bırakalım derim o_0
14 Aralık 2006 01:17   mesajın adresini al  

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
acikli olan sizlerde derin ruhsal izler olusturan kultur araclarinin yabanci lisanda olmasi zaten...`zeki muren i de yabanciyi da dinlerim,kimse karisamaz` buna katilamam...tabii bu gorusun bir turk gencinde belirmesi bir sebep degil sonuctur,londra`da kurulmus bir gruptan bu kadar kolay etkilenebilmesi mesela kendi oz yasam alaninda yogrulan eserlere karsin...tabii ki emperyalizm...artik bu gorusu tasiyanlarin muskulpesentligi turki`ye karsi tutuyorsa,burunlar hemen kivriliveriyorsa bu,olaylara disaridan bakan bir turk`e yeterli aciyi vermeli zaten...

güzel demişsin de. alıntıyı neden benden yaptın bunu pek anlayamadım. İngilizce takma ismin önünde arkasında durmuyorum. Bulundugumuz şu koşullar altında durumun "doğal" lığından,O takma ismin aslında bir yerlerden alıntı oldugundan ,İngilizce takma isim kullann kişiye "özenti" denmesinin amaçsızlığından bahsedıyorum. Türkiye de değil de Londra da kurulan bir grubun albüm kapagından etkılenmesi ,bunlar işte konuyu takma isim kullananlara "özenti " denemeyecegını ıspatlayacak kadar konuyu alıp uzaklaştıran seyler.

kim bilir..burada takma isme "özentilik" diyen arkadasların onunde LOVE yazan tişörtü vardır da "AŞK" yazan yoktur belki. hiç olmamıştır da.

butun gun 4. sekşında edvens konuları işleyen sınavda dayvörcınsı yanlış hesapladığı için körvden yiyen biri olarak ben böyle düşünüyorum.
14 Aralık 2006 04:04   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 73 - 84

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008