ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > geyik > takma isimler neden ingilizce?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

çemberimde gül oya
çemberimde gül oya
bence kesinlikle özenti ve farklıyı örnek alma var ve bir toplumda dil korunması gereken en büyük şeylerden biri bunun rahatsızlığı olduğu için böyle bir başlık açtım.
ayrıca; evet geyiğe açtım ama geyik yapmak için değil şaşırtıyorlar bazen insanı
konu dışına açsaydım başka birisi birşey derdi
13 Aralık 2006 19:04   mesajın adresini al  

çemberimde gül oya
çemberimde gül oya
ayrıca mesaj yerine pm
başlık yerine topic
ve artık canım yerine cnm
sçs
olay buraya geliyor
bunlar gitgide büyüyor
13 Aralık 2006 19:07   mesajın adresini al  

basbleu
basbleu
farklıyı örnek almanın kötu bısı olduunu dusunmuorum.dil tabiki de korunması gereken bişi ama ingilizcenın gunluk konusmamısa cokca gırdıını de ınkar edemeyıs. ayrıca farklı bir dilde takma ısım kullanmak neye kıme özentılık olabılır.bı insan yabancı dılde takma ısım kullanarak ne yapmaya calısıor olabılır?adı ustunde takma ısım dır ısterse kafadan atar bısı onu kullanır.
13 Aralık 2006 19:10   mesajın adresini al  

genius
genius
özenti..
 1   13 Aralık 2006 19:11   mesajın adresini al  

e=m.c²
e=m.c²
sorunun "kabaca" cevabı: küresselleşen dünya.....

iyi birşey mi kötü birşey mi yorum size kalmış...
13 Aralık 2006 19:11   mesajın adresini al  

genius
genius
değil tabiki :) daha orjinal duruyorlar..
13 Aralık 2006 19:11   mesajın adresini al  

major tom
major tom
ya bi kere sen neye dayanarak ve hangi sıfatınla insanları özenti olarak damgalamaya kalkıyorsun, ayrıca toplumda dilin korunması olarak algılanması gereken ne. şu an da dünyada ki çoğu dil birbiriyle etkileşim içine girip şekillenmiş diller bunlardan biride içerisinde birçok fransızca kökenli kelime barındıran ingilizce... britanya adasının normanlar tarafından işgali die aratırsan bir çok kaynak bulursun konu hakkında. benim takma ismim david bowie nin çok sevdiğim bir şarkısından geliyor ve günümüz dünyasında bilgi alışverişi ve kültürlerin etkileşiminin bu kadar hızlı olduğunu göz önünde bulundurursak açıkçası bu durum beni hiç rahatsız etmiyor. vay efendim niye david bowienin şarkısından etkilenmişte mahmut tuncerin şarkısından esinlenmemişsin diye beni özenti olarak yargılamaya kalkacaksan o da senin düşünce yapın ve hayatı algılayış şeklinden daha öte bir genel geçer yargı oluşturmaz.

çemberimde gül oya demis ki:

bence kesinlikle özenti ve farklıyı örnek alma var ve bir toplumda dil korunması gereken en büyük şeylerden biri bunun rahatsızlığı olduğu için böyle bir başlık açtım.
ayrıca; evet geyiğe açtım ama geyik yapmak için değil şaşırtıyorlar bazen insanı
konu dışına açsaydım başka birisi birşey derdi

13 Aralık 2006 19:13   mesajın adresini al  

pasaklı kontes
pasaklı kontes
tercihleri tartışmak kimsenin haddine değil. herkes kendinden sorumludur.
13 Aralık 2006 19:15   mesajın adresini al  

bittersweet
bittersweet
canım öyle istio
13 Aralık 2006 19:19   mesajın adresini al  

çemberimde gül oya
çemberimde gül oya
birincisi çok uçlarda düşünen ve söylenen şeyi sanırım yabancı dillere çevirip öyle algılamaya çalışan (hani anlam kayıyor ya) arkadaşlara cevap veremeyeceğim kusura bakmasınlar

ikincisi ben kimseye neden nickin bu, neden zevkin böyle demedim eleştirmeden önce dikkat edin neden ingilizce tercih ediliyor dedim.zaten senin yada onun bunun zevkleriyle uğraşacak bir insan değilim
13 Aralık 2006 19:21   mesajın adresini al  

basbleu
basbleu
neden ıngılızce tercıh edılıoyorun bende bı cewabı yok walla. zaten benımkı fransızca o ayrı bısı de:) nedenı yok..sewmısım zamanında anlamını da sewmısım kullanıorum.kımseye özenmedım walla bu ısmı kullanırken.
13 Aralık 2006 19:26   mesajın adresini al  

nymph
nymph

kılıcın ismi değil kılıcı yapan dahinin ismi=)

awesome demis ki:

hattori hanzo kill bill de efsane bir kılıcın ismidir yanlıyormuyum?

13 Aralık 2006 19:39   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008