ben italyanların almanca nickle girdigini bak aha şimdide goruyorum.. hatta israillilerin fransızca nick kullandıgını hemen şimdi gordum.. aa portekizli arkadasım da ingilizce yazmıs.. isvecli olan da ingilizce.. bak fransız da ingilizce yazmıs hemde fransızlar ingilizceden nefret eder.. alman olan da gecen gun turkceydi en yakın arkadası turk diye.. ispanyol arkadasım da bi ara sırf bizi ozledi diye ozledim diye yazdıydı..
normal şeyler bunlar..
psikolojik manyak demis ki:
işin ilginci ben hic bir ingilizin yada anadili ingilizce olan ülkelerdeki vatandasların gidipte fransızca nikle ortalarda dolastıgını görmedim
farklı gözünme cabaları, Türkçe'yi unutma arsuzusuyla yanıp tutusmaları vs. vs..
13 Aralık 2006 17:57
bulutsuz
bence olaya burdan baslamak gerekır :)
Nedir Dabülü?
“Dabülü”, tüm özelliklerini kaybetmekte olan bir ulusun, çağdaşlaşmak adına her şeyini (namusunu, malını, ülkesini) yitirme yolunda, “The Marmara” ile başladığı yolda, medya yardımıyla ulaştığı önemli bir basamağın simgesidir.
Komik değil, ağlanması gereken bir olaydır!...
Olay aslında basit bir adres kodlamadan kaynaklanır..
Gönderici telefonla adres sorar.
Santral memuru "Hürriyet Medya Towers" şeklinde yanıtlar.
Gönderici, “Towers”ı anlayamaz, santral memuru anlaması için kodlar ve mektup zarfı aşağıdaki gibi gelir.
13 Aralık 2006 17:59
por una cabeza tango
kısmen yanlış tespit.evet yeni yetmelerimiz var ama bu söylediğin genel geçer diil tabi ki.
psikolojik manyak demis ki:
işin ilginci ben hic bir ingilizin yada anadili ingilizce olan ülkelerdeki vatandasların gidipte fransızca nikle ortalarda dolastıgını görmedim
farklı gözünme cabaları, Türkçe'yi unutma arsuzusuyla yanıp tutusmaları vs. vs..
13 Aralık 2006 18:00
bulutsuz
Hüriyet Medya Trabzon Ordu Dabülü Edirne Rize Sivas
posta kot 34544 Günesli İSTANBUL
13 Aralık 2006 18:02
gocuk[gogo]
awesome demis ki:
hattori hanzo kill bill de efsane bir kılıcın ismidir yanlıyormuyum?
Yanılıorsun kılıcın diil kılıç ustasının ismidir o!...
Yüzüklerin efendisiile karıştırdın o filmde kılıca böcüe isim veriolar kill billde insanların ismi var sadece!....:D:D:D
Bencede Türkçe nick leri destekliorum iderlerini şiddetle kınnıyorum desteklemiorum:P:P:P
13 Aralık 2006 18:03
por una cabeza tango
ikisini/üçünü/hatta dördünü de destekliyorum
yaşasın özgür irade! :D:D
13 Aralık 2006 18:09
alice kendi aleminde
ve de bu ingilizce takma isimler gozumuze kulağımıza bıryerden çalınmış kalıplardır. sevdiğimiz bır grubun album kapagında yazıyordu belki.
%100 ingilizce olan okulumzuun bır ders kıtabındakı karıkautur diğerine kam ooon diye bagırıyordu.
my nose is longer than a telephone wire! desem nası olur burnum telefon kablosundan daha uzun desem bişey ıfade eder mi..
iisi mi gel buraya olsun
ingilizce takma isim kullanmamaya dıkkat edıyorum. ama bu genellemelere de katılmıyorum.
13 Aralık 2006 18:13
peter pan
sonuç?
13 Aralık 2006 18:15
lucy luyi
ingilizce olması mı yabancı dil olması mı rahatsızlık veren anlamadım.
13 Aralık 2006 18:16
atalay
ingilizce daha iyi gidiyor bu takma isim olayına..
hamburgerle kola mu,ı iyi gider ayran mı?? kola..
işte takma isimle ? : ingilizce..
fikir .. türkçe güzel takma isimler de vardır da, ingilizce olanlar daha da bir evrensel sanki :))
13 Aralık 2006 18:18
peter pan
her zaman ayranı tercih etmeme rağmen, mükemmel bir yorum. tebrikler. işte aradığım sonuç:))
atalay kazancı demis ki:
ingilizce daha iyi gidiyor bu takma isim olayına..
hamburgerle kola mu,ı iyi gider ayran mı?? kola..
işte takma isimle ? : ingilizce..
fikir .. türkçe güzel takma isimler de vardır da, ingilizce olanlar daha da bir evrensel sanki :))
13 Aralık 2006 18:20
por una cabeza tango
bi de yaşadığın en derin hüznü coşkuyu neşeyi yabancı bi kalıpta bulabilmişsen,bu da buna neden oluyo.türkçe kalıplar da var tabi.ama zaten takma isim devamlı değişen bişey değil mi?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8088
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.