ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > nedir bu Arap'larla alıp veremediğimiz?

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

halid e.a.&
halid e.a.&
çocukluğumdan beri bir tekerlemeymişçesine dilimize dolanmıştır "hain Arap'lar bizi sırtımızdan vurdu".gördüğüm kadarıyla herkesin dilinde bu tekerleme.peki gerçekten meseleyi okuyup araştırıp mı karar verdik böyle oldğuna yoksa ders kitaplarımızda öyle yazdığı için yada babamızdan böyle duyduğumuz için mi böyle düşünüyoruz.
neler biliyoruz Araplar hakkında niye seviyoruz yada niye sevmiyoruz?yoksa öylesine gıcık mıyız?
9 Aralık 2006 18:38   mesajın adresini al  

'' i l k o ''
'' i l k o ''
Araplar la benım alıp veremedıgım yok sahsen cok da ılgılendırmıyorlar beni
9 Aralık 2006 18:39   mesajın adresini al  

arethusa//lúthien
arethusa//lúthien
ben ilk defa duydum :S
9 Aralık 2006 18:40   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&

nihan -arethusa- demis ki:

ben ilk defa duydum :S

arapları mı ilk defa mı duydun?
9 Aralık 2006 18:50   mesajın adresini al  

c/\n
c/\n
e yuh yani anlamadın mı =)) arkadan vurduklarını ilk defa duymuş=) mesela ben de duymamıştım=) arapları duydum haa, ama öle araplarla bi alıp veremdiğimiz olduğunu felan duymamıştım=)) demek öleymiş
9 Aralık 2006 18:58   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
c/\n demis ki:

e yuh yani anlamadın mı =)) arkadan vurduklarını ilk defa duymuş=) mesela ben de duymamıştım=) arapları duydum haa, ama öle araplarla bi alıp veremdiğimiz olduğunu felan duymamıştım=)) demek öleymiş

aaaaa öle mi demek istemiş bende arap ne demek bilmiyor sanmıştım.
 1   9 Aralık 2006 19:03   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
arapları sevmeyenler olduğu kadar araplara sempati besleyenler de var,

şu anda aktif olarak herhangi bir alıp veremediğimiz olduğunu düşünmüyorum, hatta Hatay'a gidin her yerde Araplar var, TV'de Arap kanalları falan var.

Ayrıca turist olarak da çok geliyorlar, bizden de umre ve hac için giden çok var. Dubai'ye giden çok var vs.

Ayrıca dilimizde de Arapça çok sözcük var.

bunun dışında, arkadan vurma olayı da birinci dünya savaşı sırasında bağımsızlıklarını ilan etmek için ingilizlerle anlaşma yapan Arapları kastediyor olmalı

bunlar konu hakkında aklıma gelenler
9 Aralık 2006 19:11   mesajın adresini al  

bravado
bravado
arkadaslar bısey sorucam gercekten mı bılmıyorsunuz yoksa geyık mı yapıyorsunuz?!?

arapların arkadan vurma geyıgı tarıhdekı bır savasda bızımle bırlıkte basladıkları bır savasda savasın devamında karsı tarafa gecmelerınden ve bızı arkamızdan vurmalarından gelmektedır kı bu olay sadece tek bır savasa baglı da degıl genel yasadıgımız bısey....
9 Aralık 2006 19:16   mesajın adresini al  

ne alaaka
ne alaaka
arap lar bize ne yapti bilmiyorum da, ben o deyimi genel olarak almistim hep, yani turklere diil de ' arap gibi sirtindan vurmak' seklinde. bunun da sebebi seymis, araplar cok ikiyuzlu insanlarmis. mesela sen bugun zenginsen, gucluysen yaninda olurlarmis, ama gucunu kaybedince seni satip o anda kim populerse ona yavsarlarmis. burdan cikmis olabilir.
kisisel olarak da sole bi gicikliim var, dunya da bicok millet bizi onlarla ayni kefeye koyuyo ve cok benzer yanlarimiz olduunu dusunuyo, hatta arapca konustuumuzu bile zanneden var, ona sinir oluyom..
9 Aralık 2006 19:17   mesajın adresini al  

daydreamer06
daydreamer06
Birinci dünya savaşında yaralı askerlerimizi taşıyan trenin önünü kesip tüm yaralı askerleri öldürmüşlerdir ( daha çok şey yapmışlardır buraya sığmaz )...( güya müttefikler işte )
9 Aralık 2006 19:18   mesajın adresini al  

hiyelkar
hiyelkar
zamanında yaptıkları şeyler(ihanet, isyan, düşmanla işbirliği vs.) bir devletin sona ermesinde vurucu etki yapmış, bu hiçbir zaman unutulmaz. gereken şartlara göre gerekenler yapılır tabi devletler arasında. ha, sıradan vatandaş araplarla bi alıp verilmeyen yok zaten. ayrıca bizdeki biraz da önyargı gibi. araplara pistir, güvenilmezler kardeşim diyosak eğer türkler barbardır, şöledir, böledir diyenlere de cevap veremeyiz.
9 Aralık 2006 19:26   mesajın adresini al  

hellywood
hellywood
onların yaptığı ihanet fln değil aslında. sadece ümmetçilik fikri geçerliliğini yitirdi ve onun yerini kapitalizm aldı.
ingilizlerden yardım gördüler, ingilizlerin tarafını tuttular.
hain olan araplar değil, normların kökünü kazıyan sistemdir.
araplar pistir o ayrı konu
 1   9 Aralık 2006 19:36   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008