hellywood demis ki:
doğu illerinin yaşam standartları, yaşayışları fln batı illerinden daha farklı
bunlar ayrı ayrı değerlendirilmeli zira farklı şeyleri birbiriyle kıyaslayamazsın
doğu illerinde yaşayan insanlar arasında hazeriler de var bedeviler de
o zman "medeni" olmanın da kesin bi tanımı yok..
9 Aralık 2006 19:35
hellywood
sürekli değişen birşey hakkında kati bilgi elde edemezsin. çünkü senin elde ettiğin bilgi o anda geçerliliğini yitirir.
aynı şekilde sürekli değişen, başkalaşan, kendini yenileyen bir kavramı da beli bir tanım sınırları içine oturtamazsın
9 Aralık 2006 19:39
küçük bir kız çocuğu
bence de özü saygılı olmak medeniyetin.. doğuda da batıda da..
9 Aralık 2006 19:40
hellywood
illa ki onun olmazsa olmazlarından
ama özü diyemeyiz
en azından ben diyemem
9 Aralık 2006 19:45
peter pan
ben medeniyim. bana bakıp feyz alın, medeni nasıl olunur öğrenin..
10 Aralık 2006 10:50
küçük bir kız çocuğu
selam vermek, günaydın demek, kolay gelsin demek, medeni olmanın ufak başlangıçları olabilir mesela..
10 Aralık 2006 13:58
-&-...........-&+
bi yerde okumuştum ülkelerin medeni,yet düzeyleri, tuvalet kağıdı tüketimiyle doğru orantılıymış.. yani ne kadar tuvalet kağıdı kullanıyosan o kadar medenisin ..
bi de önyargı mı bilmem ama en medeni insanlar nedense Fransızlarmış gibi geliyo hep bana..
yanlışın var aslı iki cümle birbirine aykırı..fransızların neden parfümü buldukları malum..
10 Aralık 2006 14:01
hellywood
ondan değil
yukarıda da belirttim
"medeni avrupa"da taharet musluğu kültürü yok
ondan tuvalet kağıdı tüketimi fazla
10 Aralık 2006 16:05
çutee-libertine-
medeniyet tek başına yaşamadığının farkında olmak bence..ancak bu şekilde medeni insan bencillikten kurtulur, saygı duyar, topluluk içinde yaşamanın gerekliliklerini yerine getirir...
10 Aralık 2006 16:17
küçük bir kız çocuğu
benim onu yazış nedenim Fransızların daha çok tuvalet kağıdı kullandıklarını düşündüğüm için değildi arka arkaya geldiği için öyle anlaşılmış ama ikisi birbirinden ayrı..
10 Aralık 2006 17:24
-&-...........-&+
medeniyet demek popüler kültür demek değildir bence..adaptır..etiktir..bunları gözetmektir..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/8026
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.