ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Hic raki-roka-balik ziyafeti yaparken de Akdeniz fokunu koruyabileceginizi
dusundunuz mu?
Nasil mi?
Meydan koyu Hatay'da bir balikci koyu. Gecimini tamamen geleneksel
balikcilik ile (ag, olta
kullanarak) sagliyor. Ayni zamanda burasi nesli dunya olceginde tehlikede
olan Akdeniz fokunun ureme alanlarindan biri. Akdeniz foku kiyilardaki
yapilasma nedeniyle ureme alanlarinin yok olmasi, endustriyel balikcilik
(trol, girgir, vs.) nedeniyle balik stoklarinin azalmasi gibi sebeplerden
dolayi gün gectikce sayilari azalmakta. Akdeniz havzasinda son 500-550
bireyin kaldigi tahmin ediliyor. En yuksek dagilimi ise ulkemizde ve
Yunanistan'ta bulunuyor.
Meydan balikcilarinin tutmus olduklari tamamen dogal baliklari satin alarak
hem Akdeniz fokunun korunmasina, hem Meydan koyu balikcilarinin ve eslerinin gelir ve refahinin artmasina destek olabilirsiniz. Baliklar balikcilar
tarafindan tutuluyor, esleri tarafindan temizlenip özel ici buz dolu
kutularda paketlenip kargoyla 1 ya da 2 gun (mesafeye gore) icinde size
ulasiyor. Buyuk sehirlerde dunya para verdiginiz ciftlik baliklari parasina
Akdeniz fokunun bile yasabildigi muaazam dogal sulardan yakalanmis dogal
baliklari hemen hemen ayni paraya alip Akdeniz fokunun ve Akdeniz'in
korunmasina yardimci olabilirsiniz. Ustelik baliklardan elde edilen gelirin
yarisindan cogu direk balikci eslerine odenmektedir. Ayrica size gelen balik
paketlerinde bizzat balikci esleri tarafindan yapilmis zeytinyagi ve de
defne yagi gibi hediyeleri de bulmak ayri bir guzellik.
Projeyle ve nasil siparis verebileceginizle ilgili detayli bilgiyi http://www.denizdostu.org adresinden edinebilirsiniz. Ister telefonla, ister
internet uzerinden siparis verebiliyorsunuz. Talep cok oldugu ve balik
olmadigi durumlarda sizi listeye aliyorlar ve balik ciktiginda arayip balik
isteyip istemediginizi soruyorlar.
Siz de Akdeniz fokunu koruyun...
37 Aralık 2006 01:09
e=m.c²
abi böyle başlıklar genelde tutmuyor maalesef...."sevgilisinin yanındayken başkasına parmak atan tip" , " x takımı en büyük başka büyük yok" vb. gibi başlık koysaydın belki dikkat çekerdi....
güzel bir uygulama olmuş.......yaşadığımız dönemde doğanın içine edip her yıl bir sürü canlı türünü yok eden insanoğlu, kendisini biraz dizginlemeli....yoksa bir süre sonra kendi kendisini yokedecek......insanlığın geleceği için doğayı korumaya yönelik bu tip uyglamalar sonuna kadar desteklenmelidir
17 Aralık 2006 02:47
ne alaaka
izmir karaburun da da bi kisim akdeniz foku yasiyo hala. biz onlari gormeye gitmistik, bayaa kalabalik bi grup. koyde bi adam sordu bana neden geldiniz die, ben de dedim iste gorebilirsek akdeniz foklarina bakicaz. adam sole bi kaldi, burda akdeniz foku mu varmis dedi. yani biz taa nerlerden gorceemiz bile garanti diilken gelmisiz, hala onlar icin ugrasan az da olsa insan var (AFAG), ama dibindeki koylunun akdeniz fokunun varligindan bile haberi yok. kliselesti ama herseyinden altindan cikiyo napim "egitim sart". bilincli egitim tabi!!!
7 Aralık 2006 03:08
utanmaz'adam'
benim hoşuma giden ordaki balıkçı eşlerinin promosyon bile yapmaları:))
balık sipariş edersen yanında zeytinyağı defne yağı gibi hediyeler vermeleri falan süper yaaa
başlık tutmasa da olur önemli olan böyle bi projenin varlığından haberdar olsun millet...
e=m.c² demis ki:
abi böyle başlıklar genelde tutmuyor maalesef...."sevgilisinin yanındayken başkasına parmak atan tip" , " x takımı en büyük başka büyük yok" vb. gibi başlık koysaydın belki dikkat çekerdi....
güzel bir uygulama olmuş.......yaşadığımız dönemde doğanın içine edip her yıl bir sürü canlı türünü yok eden insanoğlu, kendisini biraz dizginlemeli....yoksa bir süre sonra kendi kendisini yokedecek......insanlığın geleceği için doğayı korumaya yönelik bu tip uyglamalar sonuna kadar desteklenmelidir
7 Aralık 2006 13:06
hasix
bu nasıl bişey anlamadım, ''balik stoklarinin azalmasi gibi sebeplerden
dolayi gün gectikce sayilari azalmakta'' . oltayla yada ağ ile avlanan balıkları foklar yemiyomuyduda... bence bu SAÇMALIK. satışları katlamak için yapılan saçma bir reklam propagandası..
7 Aralık 2006 23:56
utanmaz'adam'
anlamıosun madem niye yargılıyosun!
iyi oku ordaki bahsedilen konu ne soora dön buraya...
8 Aralık 2006 01:51
hasix
eğer bir bölgede balık türleri yok olmak üzereyse o bölgede avlanmanın kontrollü bie şekilde yasaklanması gerekir ( 2 yılda 1 , 3 yılda 1 gibi). yada akdeniz fokunun beslenmesi için gereken balık stokları azalıyorsa , yok biz oltayla tutoyoruz yok biz ağ ile tutuyoruz gelin balıkları bizden alın demesi değil, eğer gerçekten türlere değer veriyorlarsa internetteki sitede MEYDAN KÖYÜNDE AVLANMA İSTEMİYORUZ demeleri lazım. bu arada çok küçümsediğniz zararsız gördüğünüz olta bile eğer denizin altında bir kayaya takılıp orda kalırsa ki bu hemen hemen herkesin başına geliodur , orda kaldığı sürece her gün her dakika yanından geçip ona takılan yüzlerce balığı yaralamakta ve öldürmekte. ama saf halkımız balık satışlarını katlamak için yapılan böyle saçma sapan reklam propagandalarına hemen inanmak zorundadır çünkü konu hakkında yeterli bilgileri yoktur, her denilene inanır. umarım haklılardır umarım yaptıkları şeyle foklar kurtulur ama yine umarım 10 yıl sonra kazandıkları paraları bu gün için 700.000 ytl civarında olan büyük bir gırgıra yatırmazlar... en güzeli tüm denizlerde ticari avlanmanın yasak olmasıdır. balık ihtiyacımızı kara içine kurulan su ürünleri tesislerinden yada kıyıdan 3-5 km açıkta kurulan balık kafeslerinden karşılarsak deniz ekosistemi hiç bir zaman tehlikeye girmez...
8 Aralık 2006 11:49
banshee
Geçen sene yaz tatili için akdeniz kıyılarındaydık. Babam her sabah 7de kalkıp yüzmeye gider. Neyse babam yine dalmış çıkmış, dalmış çıkmış ve çıktığında 2 metre falan önünde acaip bit kafa , bıyıklı bir şey. Tabii bizim ki bir tırsmış önce ama daha sonra aklına gelmiş ''AKdeniz Foku'' Yanına yüzerek gitmeye düşünmüş, korkmuş yine.Zaten bu sürede fokumuz kaçmış. Gelip bana anlattı ben gaz oldum gidip görücem diye. 3 sabah kalktım 7de yüzdüm ıhh ıhh gözükmediler bana :(.
Greenpeace Türkiye, kalkıp kanada'daki foklar için imza topluyor ama burdakilerine birşey yapıyor mu? Dibimizdekilere sahip çıkamadıktan sonra imzalarımızın kanadaya ulaşması ve ordaki fok avcılığını durdurmamaız ne kadar mümkün?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/7992
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.