herşeyin bi zıttı vardır ilkesi felsefenin mihenk taşımı ..bravado
25 Kasım 2006 00:18
uzaklardym
belki de karşıdakinin daha iii anlaması için bunu yapıo da olabilirler..
25 Kasım 2006 00:19
banshee
bunu yazmak için tıklamıştım.içimde kalmasın bari söylim.
bravado demis ki:
bunun sebebı ınsan beynının bır seyı anlamaya calısırken hele hele daha once hıc duymadıgı bıseyı anlamaya calısırken "zıt"lık kavramından da yararlanır bunun sebebı dunyada herseyın bır zıttı ıle varolması ve beynımızın de nasıl brı calısma yapısı varsa bır kavramı zıttı ıle bırlıkte anlatınca daha ıyı kavrıyor...
the_ruach
abi cogito ergo sum!! derim bide antik unan felsefecileri es gecerim adamlar az ve özler ya!!
abbas
Kardeş sen aynı nehirde 2 kere yıkanabilir misin ?
İşte modern filozoflar bu tarz insanlardır...
Ne alaka dedirtir insana
seversayar demis ki:
25 Kasım 2006 00:20
bravado
felsefenın deıl nerdeyse hayatın yapı tası cunku dedıgım gıbı beynımızın calısma mekanızması kavramları zıt kavramları ıle bırlıkte tamamlayıp kavrıyor...en azınan benım dusuncem bu..yanı bı tezı ya da bır kanun u falan kullanmadım bunu soylerken sadece kendı cıkarımlarım...
seversayar demis ki:
25 Kasım 2006 00:20
press
benim demek istedigim o degil ..o nehir ayagı dogrudur .atasöz olmuştur benim için:DDD benim kastettegim bazen gereksiz kelimelerle oynayıp günümüzde kafa ütüleyen adamlara
25 Kasım 2006 00:22
bravado
way be benle aynı cıkarımı yapmıs bırı daha cıktı yalnız degılım cok sevındım ıyı kı varsın zerrın...
25 Kasım 2006 00:23
abbas
Bi de fransızca konuşur o amcalar :)
25 Kasım 2006 00:23
uzaklardym
sadece zıtlıkların kullanımının bir kişiye ait olduğunu düşünüyorm felsefeciler zamanla böyle anlatımın insan beyni tarafından daha ii algılandığını farkettiklerinde yaygınlaştığını düsünüorm
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/7760
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.