ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik şu düzenlemeleri getiriyor:
Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilecek, değiştirilecek, boş bırakılacak veya silinecek. Din değişikliği veya silinmesi talepleri herhangi bir sayısal sınırlamaya tabi olmayacak.
ayrıca -KADINA HEM KOCA HEM KENDİ SOYADI
-YÜZÜ AÇIK BAŞÖRTÜLÜ FOTOĞRAF
ikinci dediği gayet rağbet görür bence, zaten iki soyadınıda kullananlar vardı
24 Kasım 2006 09:23
dengesiz çay tabağı
paylaşımın için saol...
24 Kasım 2006 09:34
zuğaşi_berepe
keşke bunlar AB uyum yasaları için değilde demokratik bir ülke adına daha önceden yapılan devrimler olsaydı .
rağbet görür ya da görmez bilmem ama geç kalınmış bir uygulama bence olması gereken buydu .
124 Kasım 2006 09:41
kretzsche
"din hanesi boş bırakılacak" yerine "din hanesi olmayacak" olması gerekmez mi? yani bu sefer insanlar belli ayrımcılıklara maruz kalır "vay dinsiz bak nüfus cüzdanında din yazmıyor" vs. şeklinde.. devlet dairelerinde orada burada...
24 Kasım 2006 10:46
max.j.one
Din hanesinin boş bırakılması Türkiyede saçma.
İstatistiki bilgiler toplamak istiyorlarsa sayımları kullansınlar. Kimlikte Din hanesi olmaması daha mantıklı.
Hem kime ne benim dinimden.
Din yerinde islam yazınca iyi bir insan mı oluyorsun?
Mülümanlardan dolandırıcılık yapanlar yok mu?
Saçmalık üstüne saçmalık bir ülkede yaşıyoruz.
Sonumuzu düşünmek bile istemiyorum
24 Kasım 2006 10:53
bİtt®
zaten dinde zorlama yok.sanki şimdi din kısmında islam yazıoda noluo.dinsiz yine dinsiz.benim için değişen bişey olmucakta bazıları için ii bi uygulama =)
kretzsche demis ki:
"din hanesi boş bırakılacak" yerine "din hanesi olmayacak" olması gerekmez mi? yani bu sefer insanlar belli ayrımcılıklara maruz kalır "vay dinsiz bak nüfus cüzdanında din yazmıyor" vs. şeklinde.. devlet dairelerinde orada burada...
24 Kasım 2006 11:06
kretzsche
anlatamadım galiba..
şu anda inanan veya inanmayan herkesin nüfus cüzdanında "islam" yazıyor zaten.
eğer din kısmını boş bıraktırırsan bu sefer yarın öbürgün adamın teki çıkar sana çifte standard uygular. dinin yok diye. bu o kadar açık ve net ki belli ki hükümet bu uygulamayı da kendi keyfince düzenlemiş.
oysaki "din" diye bir kısım olmaması nüfus cüzdanında, madem insanların dini kendilerine bırakılmış bir seçenek...
bunu yapacaklarına şu anki gibi devam etsin uygulama.. bu yeni uygulama belli ki ayrımcılığı körüklemek adına yapılıyor..
24 Kasım 2006 11:14
neworder
o değil de... kadında başörtülü fotoğraf şahaneymiş hacım.
artık görün bakın her öss'de kaç tane başkasının yerine girmeye çalışan yakalanacak, kaç tanesi de yakalanamayacak...
din hanesinde birşey yazıp yazmaması... ee peki şu oluyor mu mesela: ben ödediğim vergilerden %bilmemkaçının diyanet işlerine aktarılmasını istemiyorum. olacak mı yani böyle bir şey? tabii ki olmayacak...
o zaman ne anladım, ben o düzenlemeden. ha zaten başbakanımız da buyurmuştu değil mi: cemevleri ibadethane değildir. tabii bilmemkaç milyon alevi kendi cebinden hem camiyi (vergi olarak) hem cemevinin parasını (bireysel yardım olarak) ödesin, sünniler sadece camileri ödesin... dinsizler, tanrıtanımazlar, namazını evinde kılmayı tercih edenler, cuma cemaatle kılınır hükmüne riayet etmeyenler, kafalarından uydurdukları ya da amerikan filmlerinden gördükleri newage dinlere inanlar filan da paşa paşa ödesin diyanet işlerine vergisini. niye? birileri abdest alacak su bulsun diye...
camilerin elektriği suyu bile ayrıdır çok yerde. mahallede kesildi mi orda gitmez. ama camiye gitmeyenler de ödesin tabii o faturaları.
sonrada türkiye'de herkes eşittir diyelim. diyelim mi?
ya peki hanesinde semavi dinlerden birinin adı yazmayanlar öldüğünde özel bir düzenleme getiriliyor mu? getirilmiyor... kılın durun kafirlerin cenaze namazlarını ey cemaat-i müslimin.
hayır sadece o değil de imamlar da artık kafalarına göre "nasıl bilirdiniz" sorusunu değiştirip duruyorlar iman içerikli olmak kaydıyla: "iyi bir müslüman mıydı?" "iyi bir mümin olduğuna şehadet eder misiniz?"
hayır niye diyorum bunu, cuma namazından çıkıp kafir cenazelerine katııp üç-beş sevap daha kazanmak isteyen mümin kardeşlerimiz yalan yere şehadet ediyor günaha giriyorlar. buna da devetimizin belediyemizin memurları ön ayak oluyor. hiç olacak iş mi?
töövbee estaağfirullaaah!
324 Kasım 2006 11:27
impossiple
türkiyeyi bölelikle yozlaştırıyorla bence yozlaştırma derken kültürden bahsediyorum hele kadın programları filan iyiden bittik biz yakında türklüğüde elimizden alcaklar :S nereye gidiyoz bende anlamadım ya kötü bi durum bu bnece
24 Kasım 2006 11:29
halid e.a.&
neworder demis ki:
o değil de... kadında başörtülü fotoğraf şahaneymiş hacım.
artık görün bakın her öss'de kaç tane başkasının yerine girmeye çalışan yakalanacak, kaç tanesi de yakalanamayacak...
saçından mı tanıyoruz insanları.öle ise saç kestirmek ile boyatma konusunda da bir düzenleme getirilsin.ssaçını kestirenle boyatanda sınava alınmasın.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/7746
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.