ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ben bunların reklamını görüp de izleyememiştim koyduğun iyi olmuş merak ediyordum
ikincisi bayağı komikmiş
22 Kasım 2006 18:11
william wallace
haha güzelmiş
22 Kasım 2006 19:27
onurmetu
çok güzel yaa...
22 Kasım 2006 20:20
tasarı geometri
rezillik ve terbiyesizlik
dalga geçilen insan bu ülkenin başbakanı.
seversin sevmessin ama saygı duymak zorundasın
bu kadar terbiyesizlik ve basitlik olmaz
yazık
(3) 23 Kasım 2006 00:26
!...wtf...!
tasarı boşver canım benim takma bu arkadaşları herkes kafasına göre bişeyler yapıyor bırak bunlarda eglensinler =)
23 Kasım 2006 00:42
tasarı geometri
eleştiri var eleştiri var ben eleştiriye eçık bir insanım ama eleştirinin her türlüsüne diil. belli bi saygı çerçevesi içinde yapılır eleştiri, mizah da öle sizin de mizah anlayısınız saygıdeğer bir insanın yine saygıdeğer bir tv kanalında böle aptalca hareketlere büründürülmesiyse, leman gibi dergilerde veya cem yılmazdan sık sık duyduğumuz belden aşşa yapılan bi kaç espiriyse muhatabım bu konuda sdiz olamazsınız
23 Kasım 2006 00:46
ne alaaka
bence hic saygisiz bi metin icermiyo. adamin soledii seleri biraz komiklestirmisler iste.
cok hos olmus bence , hem komik hem dokundurucu.
cok sevdiim bi sozle bitirmk istiyorum; yarasi olamayn gocunmaz
23 Kasım 2006 01:04
tasarı geometri
Burda sözü geçen insan senin sınıf arkadaşın diil bu ülkenin başbakanı.
seviyeni de zaten son cümlenle açıkça ifade ettin
hakiki onur demis ki:
saygıdeğer insan? makam saygı değer mi yapıyo insanları? vay be.. muattabını yerim senin.
23 Kasım 2006 10:35
comandante
Makama saygımız var sonsuz ama makama saygı duymak demek kişiye de duymak demek değildir. Ki bu esprilerde saygısızlık yok. Siyasi hiciv diye bir şey duymadınız mı siz?
23 Kasım 2006 12:53
comandante
Ulusa serzeniş!
Sevgili vatandaşlarım. Bugünkü "Ulusa Sesleniş" konuşmasında sırayla hepinize sesleneceğim.
Önce siz sevgili köylü vatandaşlarım. Ne zaman Anadolu'ya gitsem ekilmemiş tarlalar, meyveleri ağaçlarda kalmış bahçeler, köyün kahvesinde pişpirik oynayan sizleri görüyorum. Sürekli aleyhimde atıp tuttuğunuzu duyuyorum. Yok efendim mazot pahalıymış, yok efendim gübrenin yanına yaklaşılamıyormuş... Allah'tan korkun ulan! Gözünüzü toprak doyursun be! Benim bildiğim köylü kanaatkârdır. Rabbine hep şükreder. Büyüklerine dua eder. Ama nerde sizde bunlar. Münafıklık hepinizin ciğerine işlemiş. Şu mübarek adam gece gündüz bizim için çalışıyor. Sırf sizler daha iyi olasınız diye kalkıyor ta Avustralya'lara, Yeni Zelanda'lara gidiyor, gene de yaranamıyor. İşiniz gücünüz ağlaşmak, işiniz gücünüz artistlik.
Geliyorum siz memurlara... Yahu bir güncük olsun sokaklara dökülmeyin, işinizin başında oturun da dişimi kırayım be. Neymiş? Maaşlar azmış! Tamam, sizinkiler az da benimki çok mu? Aldığım topu topu 7 - 8 milyar be. Benim bir yılda aldığımı Bush bir ayda alıyor. Biz bunu sorun yapıyor muyuz? Sizin gibi sokaklara dökülüyor muyuz? Oğlanın düğününden kalan takılar da olmasa açız be, açız, n'aber? Tabii bu sizin şeyinizde... Yani umurunuzda değil. Varsa yoksa rabbena hep bana. Hani çalıştığınız günler bir iş yapsanız canımız yanmayacak. Bütün gün kakara kikiri... Hadi, daha fazla açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü.
TÜSİAD! TÜSİAD! Seni unuttum sanma Koç'um. Sana da söyleyecek birkaç lafımız vardır elbette. Yahu vergi diyorsunuz, indiriyoruz... Teşvik diyorsunuz, veriyoruz. Ama ııhhh. Gene de yaranamıyoruz. Neymiş laiklik elden gidiyormuş! Laikliğin derdi seni mi gerdi efendi! Sen cukkaları götürmene baksana... Bugünlerin kıymetini bilsene bre kitapsız...
Sevgili işsiz kardeşlerim! Esnaf kardeşim! Muhterem emekli vatandaşım! Size de söyleyecek çok lafım var ama zaman kalmadı. Sizinle bir sonraki "Ulusa Serzeniş"te hesaplaşacağım. Bana mı sordunuz da işsiz kaldınız diye soracağım...
Haydi şimdilik eyvallah. Allah'a emanet olun... Anca gidersiniz...
MELİH AŞIK
23 Kasım 2006 12:54
denizhan
bunlarin nesine laf edilmis yukarida, akil sir erdiremedim.
saygisizlik, terbiyesizlik hic gormediniz galiba hayatinizda ?
insanlar nasil hak ederlerse oyle muamele gorurler, ki burada hic de ileri gidilmemis bence.
bush'a yapilanlara niye laf etmiyosun o zaman tasari nikli arkadas ? amerikan basinina mail yagdirsana veya micheal moore'u dava et madem hakli oldugunu dusunuyorsun. adam sebek etti resmen baskani. neden ? cunku bush aptal. istisnasiz her yaptigi hareket aptalca.
evet amerikan baskani, evet saygideger bi konumda. ama dunyanin gozunde adam sifir iste. malesef ..
23 Kasım 2006 16:01
halid e.a.&
hakiki onur demis ki:
saygıdeğer insan? makam saygı değer mi yapıyo insanları? vay be.. muattabını yerim senin.
makamına saygı duymak zorundasın , hem yasal hem örfi hemde ahlaki açıdan yaklaşıldığında.devletin bir organını yada makamını şahıslar üzerinden aşşağılamaya kimsenin hakkı yok.bunlar eleştiri değil.mizah hiç değil.belki de ikinci sınıf çocuk programlarıyla eş.böyle önemli bir konuda mizah yapılacaksa edep sınırları içerisinde usluba dikkat edilerek yapılmalı.bu şekilde değil.
(2) 23 Kasım 2006 16:21
comandante
üslubu da espri de zihniyette dört dörtlük. Zaten Kanaltürk'ü severek ve beğenerek izliyordum. Artık Anahaberleri iple çekeceğim.
23 Kasım 2006 17:31
tasarı geometri
Bu saatten sonra kimseye ahlak, saygı ,değer bilme , ne yaparsa yapsın insanı insan olmasından ötürü sevme dersleri vericek değilim...
Ne haliniz varsa görün. Banane yaa....
23 Kasım 2006 23:11
mali
mütiş :))
23 Kasım 2006 23:25
kretzsche
videolarda bir terbiyesizlik veya saygısızlık göremiyorum
24 Kasım 2006 01:05
denizhan
bence de hic devam etme, iyice battin zaten.
insani insan olmasindan oturu sevmeyle, basbakanin mizahini yapmanin en ufak bir alakasi varsa ben daha fazla konusmayayim.
tasarı geometri demis ki:
Bu saatten sonra kimseye ahlak, saygı ,değer bilme , ne yaparsa yapsın insanı insan olmasından ötürü sevme dersleri vericek değilim...
Ne haliniz varsa görün. Banane yaa....
(2) 24 Kasım 2006 01:32
halid e.a.&
olmayabilirdi şayet söz konusu olan askerlik arkadaşımız olsa idi.nitekim kendisi askerlik arkadaşımız değildir , başbakandır.
belkide ben yanlış düşünüyorumdur.edebin çizgilerini yanlış öğrenmişimdir , öğretilmişimdir.
amcama saygı duyarım ve ona , bana öğretildiği şekilde davranırım.lafını bölmem , söz vermedikçe konuşmam , dalga geçmem , yanında yatmam , ayayağımı uzatmam sigara içmem , itiraz etmem , karşılık vermem , yüksek sesle konuşmam , rahatsız etmem.ama bunu ona saygıyı hakettiği için yada çok kültürlü bir insan olduğu için yada hiç hata yapmadığı için yada eleştirilecek hiç bir yanı olmadığı için yapmam.tek sebebim "amcalık makamı".hürmeti , saygıyı amcamın şahsına değil makamına gösteririm.aynı şeyi yaşça benden büyük insanlara da yaparım.yine saygımın sebebi "büyüklük makamı".sahıslara saygı duymak zorunda değiliz ama makama saygı duymak ile mükellefiz.
şimdi herkes şapkasını önüne koysun ve bu görüntülerde yapılan rte taklidini , amcasına , teyzesine yada sokaktan geçen birisine kendisinin yaptığını düşünsün.edep sınırları içinde mi , değil mi ancak o zaman anlarız.
NOT:ama gerçekten komik olmuş.hakkını vermek lazım.
24 Kasım 2006 08:34 ~ 24 Kasım 2006 08:39
bravado
her zman makama bı saygı makama bır hurmet ıle buyuduk yerı geldı sınıfta ogretmenın soyledıgı sacma seylerı saygı yuzunden yuttuk ogretmene ters cıkılmaz saygı var dıye sustuk sureklı ve ne oldu suan cok ıyı bır konumdayız dımı?!?yanı saygı olmalı tamam ama bır yere kadar...elestırı de sarttır kı elestırılen ınsan hatasını gorup duzeltme yoluna gıdebılmelıdır (ama bu konuda bu gecerlı mı pek bilemicem RTE için!!!)
ayrıca videolarda ben de bir saygısızlık unsuru göremedim yani RTE için penguen de yapılan hayvanlarla ilgili karikatürü bilirsiniz belki o karikatür yuzunden penguen mahkemeye verıldı ve sonuc olarak ne oldu umarım onu da bılıyorsunuzdur..."eleştiriye biraz daha açık olun bu sadece bir mizahdır" uyarısı geldı ve penguen davayı kazandı...
ayrıca sızın amcanıza ya da teyzenıze yapılsa demıssın tamam saygım vardır ama dedıgım gıbı bı yere kadar eger amcam veya teyzem de sorumluluklarını yerıne getıremedıgı bır ısın basına gecıp muhatapları ıle makamlarına uygun ve gercekten saygı sınırları ıcınde konusmuyorlarsa amcama da teyzeme de yapabılırler boyle bır eleştiriyi ki tekrar ediyorum ben bu video da bir saygısızlık unsuru göremedim.
halid e.a. demis ki:
olmayabilirdi şayet söz konusu olan askerlik arkadaşımız olsa idi.nitekim kendisi askerlik arkadaşımız değildir , başbakandır.
belkide ben yanlış düşünüyorumdur.edebin çizgilerini yanlış öğrenmişimdir , öğretilmişimdir.
amcama saygı duyarım ve ona , bana öğretildiği şekilde davranırım.lafını bölmem , söz vermedikçe konuşmam , dalga geçmem , yanında yatmam , ayayağımı uzatmam sigara içmem , itiraz etmem , karşılık vermem , yüksek sesle konuşmam , rahatsız etmem.ama bunu ona saygıyı hakettiği için yada çok kültürlü bir insan olduğu için yada hiç hata yapmadığı için yada eleştirilecek hiç bir yanı olmadığı için yapmam.tek sebebim "amcalık makamı".hürmeti , saygıyı amcamın şahsına değil makamına gösteririm.aynı şeyi yaşça benden büyük insanlara da yaparım.yine saygımın sebebi "büyüklük makamı".sahıslara saygı duymak zorunda değiliz ama makama saygı duymak ile mükellefiz.
şimdi herkes şapkasını önüne koysun ve bu görüntülerde yapılan rte taklidini , amcasına , teyzesine yada sokaktan geçen birisine kendisinin yaptığını düşünsün.edep sınırları içinde mi , değil mi ancak o zaman anlarız.
NOT:ama gerçekten komik olmuş.hakkını vermek lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/7703
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!