ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Cumhuriyet Gazetesi ve EkşiSozluk Birlik Oldu

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

comandante
comandante

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin sahilde, parkta, koruda içki içenlere 132 YTL para cezası kesmesi ve ceza kestiği yurttaşların kimliğini de internet sitesinde teşhir etmesi üzerine Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som bir 'şarap zirvesi' düzanleme kararı aldı.

Cumhuriyetteki köşesinde, "Şeriat işte böyle usul usul geliyor. Fakat bendeniz bir yurttaş olarak, ülkemi ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlere artık başkaldırıyorum ve yedi kuşak bir Üsküdarlı olarak meydan okuyorum!" diye isyan eden Som, eşiyle birlikte AKP'yi protesto edeceğini açıkladı.

Şarabını alıp 19 Kasım Pazar günü saat 14.00 ile 15.00 arasında Salacak sahil yolunda Kız Kulesi'nin tam karşısındaki büfenin yanında kadeh kaldıracağını belirten Som, zabıta ve polisin gözaltına alma girişimi olursa direneceğini ve Atatürk'ün Bursa Söylevi'ni okuyacağı nı söyledi.

"Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunun gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, 'bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır' demeyecektir. Hemen müdahale edecektir..."

İnternet sitesi eksisözlük'te de pek çok destekçi toplayan Deniz Som'u gençler de pazar günü yalnız bırakmayacağa benziyor.

İşte eksisozlük'te eyleme destek veren birkaç mesaj;

üsküdar belediyesi'nin akıl almaz uygulamalarına karşı, deniz som'un önderlik ettiği, bir çok cumhuriyet okurunun da katılacağı, şahsen orada olup lezzetle ve gururla şarabımı yudumlayacağım şenlik.

edit: saat 1400-1500 arasında, kızkulesinin karşısında..
otuzdokuz

demokratik bir tepkidir.
antropolog

zabıta yönetmeliklerinde açık alanda içki içmek ile ilgili herhangi bir cezai yaptırım söz konusu olmadığından gönül rahatlığı ile yapılabilecek eylem. zabıtaların tek dayanak noktaları 1987 yılında yürürlüğe giren t.c. istanbul büyükşehir belediyesi zabıta yönetmeliğinde bahsi geçen "parklardaki kanepelerde yemek yemek, içki içmek, ve yatmak," hususundaki yaptırımdır. ilgilenenler "http://www.ibb.gov.tr/...d/ibb_zabita_yonetmeligi.pdf" adresinden ilgili yönetmeliğe ulaşabilir.
khaoti

havanın süper olacağı bilgisinin katılmayı düşünen herkesle paylaşılması gereklidir.
wulfgar

tutulduğu takdirde 2.sinin fatih-çarşamba semtinde yapılmasını önerdiğim şenlik.renkli görüntülere sahne olur.
mazaka

elimde şarabımla "sahilde içki içmek yasaktır" tabelası altında anı niyetine fotoğraf çektirerek internet aleminde türk ve yabancı kaç site varsa topuna yollarak üsküdar belediyesinin bu saçma hadisesiyle dalga geçecegim, katılmaktan onur duyacağım şenlik. (aynı saat'te moda'da esbpl maçım var ama dur bi)

mazlum çimen'in dediği gibi; ekmek şarap sen ve ben..
winsome

sek sek sekerekten bade süzerekten katılacağım şenliktir. boşalan şişeleri yan yana koyarak "mollalar iran a" yazasım var. gönül ister ki her bilinçli türk vatandaşı katılsın böyle bir eyleme ama nerdeeee.
efendisiz

sözlüğün olay butonunu kırmızıya boyamasını dilediğim organizasyondur ayrıca.
efendisiz

17 Kasım 2006 17:40   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Çok güzel. Keşke orada olsaydım da katılabilseydim. Bazen harbiden ne olduğunu şaşırıyor insan abuk subuk dayatmaları gördükçe.
17 Kasım 2006 17:45   mesajın adresini al  

bravado
bravado
ben de olsam gıderdım kesın... bence ortakantın olarak bız de gıdelım hadı ıstanbullular....
17 Kasım 2006 17:57   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Yapın valla arkanızdayım. Almanya'da olmasam kesin giderdim. Böyle ufak ufak kısıtlıyorlar gerçekten de, tepki dile getirmenin daha da medeni güzel bir yöntemi olmaz herhalde.
17 Kasım 2006 18:02   mesajın adresini al  

bravado
bravado
walla keske ıstte olsaydım hatta bız de ızmırde yapalım dıcem de ızmırde zaten karısmıyolar... :D ondan eylemın bı amacı olmaz cunku dıkkat cekmez herkes ıcıyo cunku...
17 Kasım 2006 18:04   mesajın adresini al  

the_crow
the_crow
bence bu ceza doğru bir uygulamadır çünkü halka açık bir mekanda içki içmek nekadar doğrudur ? insanlar artık şeriat kavramını iyice abarttılar olur olmaz herşeyi şeriat kılııfının altına sokmaya başladılar ya elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar gittiğiniz bir parkta bir grup içki içiyorsa ne kadar rahat edebilirsiniz?
ailenizle pikniğe gittiğinizde hiç mi görmedinizi alkolün etkisiyle bağıran çağıran insanları bunlar sizi rahatsız etmiyormu?
17 Kasım 2006 18:07   mesajın adresini al  

serveren
serveren
arkadaslar, sokak ortasında icip icip, etrafa laf atan kız arkadaslarımıza, kız kardeslerimize laf atan, asılan kendini kaybetmis alkolun etkisiyle tum sapkınlıklarını gozler onune seren ve nihayetinde toplum huzurunu bozan kavga hır gür cıkaran insanlara bu ceza az bile bence..

Yazarın bu tepkisini siyasi gormekte, ve burnumu sokmamayı dogru bulmaktayım..
adabıyla deniz kenarında icmeye hicbir lafım yoktur, ve benim de yaptıgım, yapmaya da devam edecegim birseydir..
ancak ilk basta bahsettigim insanlara caydırıcı olması acısından bu tur duzenlemelere gereksinimimiz vardır bence..
neticede herkes agzıyla icmiyo bu meleti, ve insana deli cesareti verip yapmam dedigi seyleri bile yaptırıyo..
yazarla birlikte gidip icmek guzel olur, sohbet muhabbet falan..
ancak huzuru bozmaya yonelik hareketlere halk zaten sessiz kalmaktadır..
hic olmassa devlet bazı duzenlemeler yapsın..
 1   17 Kasım 2006 18:09   mesajın adresini al  

the_crow
the_crow
ayrıca bu ceza sadece üsküdarda değil örneğin eskişehir'de de uygulanıyor buranın çalışmalarını çok beğendiğim büyükşehir belediye başkanı da dsp li bunu hangi kılıfa sokacaksınız ?
 1   17 Kasım 2006 18:10   mesajın adresini al  

witch®
witch®
sokakta icki icip etrafa raatsizlik weren insanlara yonelik bir yasak; dahasi yaptirim getirilmesi toplumun huzuru icin guzel bir yontem olabilir....

ama...
bu kisileri internet sitesinde afise etmek de ne demek?

hirsizi, tecavüzcüyü, katili serbest birakip sokakta dolasmasina izin weren insanlar nedense söz konusu içki oldugunda insanlari afişe etmekten geri kalmiyorlar...

yazarin tepkisi güzel tepki olacaga benziyor... =)
17 Kasım 2006 18:24   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Yahu her yerde satılan bir şeyi kimin adabıyla içip içmediği kararını vermek zabıtaya mı düşmüş ne biçim mantıktır bu? Adam düzgün içemiyorsa, etrafına rahatsızlık veriyorsa şikayette bulunursun, adamı alır götürürsün. Tümden yasaklamak ne demek? Adamların bu yasaklamaları ne kadar halkın huzurunu düşünerek yapılıyorsa, bu protesto da o kadar siyasidir.

Meyhane, birahane veya bunların yoğun olarak yer aldığı sokaklar da kamuya açık alandır. Buralarda da mı yasaklanacak, "birtakım insanlar burada içip cozutuyormuş" diye. O zaman sarhoş olup eski sevgilisine mesaj atan salakları da hapse atın. Ne biçim mantık bu anlamadım ki.
 2   17 Kasım 2006 18:25   mesajın adresini al  

lacrymosa
lacrymosa
oturup edebiyle etrafın huzurunu kacırmadan içki içmesinde ne sakınca varki eğer rahatsız ediyorsa sorun vardır ayrıca bazı insanlar var ki içki içmeden de rahatsız edici olabiliyorlar onlar için ne düşünmüş üsküdar belediyesi sokaga cıkma yasagı mı koycak.. saçma sapan gereksiz şeler ya aman
17 Kasım 2006 18:27   mesajın adresini al  

cana
cana
arkadaşlar yapmayın burada üzerinde durulan içki içmeye karşı kesilen ceza değil, ceza alanların teşhir edilmesidir ağırlıklı tepki
haklısınız, dozu aşan içki herkesi rahatsız eder, fakat teşhir edilmek bi politika ürünüdür
ne olursa olsun, kimse isminin bu şekilde geçmesini istemez ve hukuken de bu doğru değildir, olmamalı da
trafikte ceza alanlar listesi yayınlamak gibi bişeydir bu
cezanın kesilmesinden çok, teşhir edilmenin altında -zaten sürekli deşilen, inanç sömürüsü politikasıdır bana göre, farklı düşünenler elbette vardır, saygı duyarım ama bu benim fikrim- yatan hukuktan ve insanların iyiliğini amaçlamaktan ciddi anlamda farklıdır
Deniz Som'u kişisel olarak tanımasam da gazetedeki yazar ve çalışanların düşüncesi bu yöndedir emin olun..
sevgiler..
17 Kasım 2006 18:33   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008