| |
diygicik
|
bu haftaki konuğu zeki sezer programın gidişatından da anlaşılacağı üzere atmosfer pek keyifli değil.
zeki sezere; abbas güçlünün ve öğrencilerin tavırları daha önce rastlanmış türden değil.
Güçlü devamlı sezer aleyhine bir anket halinde salonda, öğrenciler de inanılmaz şeklde bir destek halinde.
siz üniversite öğrencileri!!
siz ne düşünüyosunuz dsp ve genel başkanı hakkında?
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
cybercan
|
dsp için çok pasif kalıyor sanırım sezer öyle bir atak yaptığını görmedik dsp nin de sezer inde işi zor
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
lider tipi yok....Solda zaten birlik lazım o birliği de kaldıracak en son adam..Duruş yok adamda...İyi güvenilir bir ikinci adam olabilir ama hikmet çetin tarzı...
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
cybercan
|
yokk yaaa olmaz o adamdan birşey
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
DSP den de birşey olacağı yok..Kadroları daraldı küçüldüler..Biz de adam gibi demokrasi olmadığı için partiler lider tekelinde ilerlediği için lider çekilip alınınca geriye hiç bir şey kalmıyor..Aslında Türk parti sisteminin ne kadar sağlıksız işlediğinin de bir göstergesi dsp nin hali güzel bir örnek..
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
Zeki Sezerin eskişehirde programa çıkması büyük talihsizlik.Onun hakkındaki düşünceleri söylemeyeceğim ama o da bir türlü anlamıyor Yılmaz büyükerşen sevgisini.Bütün yaz elli kere gördüm eskişehirde zeki sezeri.En büyük rakibinin belediye başkanlığını yaptığı şehirde böyle bir program yapmak ve de üniversite öğrencileriyle çok büyük talihsizlik.
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
e öğrenciler destek veriyormuş sezere duygu öyle diyor programı izlemiyorum ama...Ayrıca liderlik yeri geldiğinde en zayıf olduğun yerde ayakta durabileceğini korkmadığını göstermektir..Kurtarılmış bölgelere dokunmayayım diyerek lider olunmaz.Bence doğru bir hareket yapmış..
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
Söylediğin fakir edebiyatı.Dsp dediğin başa oynayan bir parti değil ki kurtarılmış bölgede paso görünsün.Onun açısından kurtarılmamış bölge yokki eskişehir de oy toplamaya gelsin eskişehirden heer halükarda merkez sola oy çıkacak.Onun rekabeti solun birleşimi diye başlayan Büyükerşenin başkanlığı hakkında yıllardır soru işaretleriyle sonuca gidilemeyen bir çelişki..Destek verildiğini sanmıyorum izlemiyorm ama eğer destek veriliyorsa da Büyükerşen desteğiyle dir.
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
clementine*poh poh
|
dsp gençlik kollarndan öğrencilerle doldurrsan salonu destei alırsın..
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
Hiç te fakir edebiyatı değil.Başkan mısın lider misin her yerde tavrını koyacaksın koymazsan liderliğinde kalmaz başkanlığında. Dsp başa oynayan bir parti değil diye vizyon küçültecek birini de başa getirdiklerini de sanmıyorum.Her partinin hedefi başa oynamaktır.
Ne yani adam gitmesin mi eskişehire demezler mi niye gelemiyor musun korkuyor musun ?Hani senin liderliğin.Gitmese de bu sözler gündeme gelecek...
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
Şimdi onur hocam yaptığım vurguyu anlamamışsın..
Şöyle anlatayım bana lider filan diyorsun da..
Şimdi şöyle bir parti olsa:Hükümetteyken bir anda erken seçim kararı verilse ve bu seçimde o parti yüzde 1 alsa..Ve o hükümet döneminde ki o partilere halkın güveninin sıfırlanacak derecede azalmış olsa..Ve partinin ebedi başkanı başkanlıktan çekilse ve vizyonsuz amaçsız seçim sonucu sen başkan olsan.Neden vizyonsuz ve amaçsız?şöyle söyleyeyim partinin en büyük başkan adayı Büyükerşen ve o istemiyor başkanlığı.Ve de bariz belli gelecek başkanın geçici bir kişi olduğunu.Neyse uzatmıyım sonuç olarak sen ülkede diğer şehirlere gidip lider olduğunu mu kanıtlar sın yoksa ezik gibi bu kelime hoş değl ama başka bulamadaım hala sen varken bile senin yerine onun adının zikreedildiği kişinin şehrine mi gidersin?
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
Zeki sezer çok vizyon sahibi bir lider demedim..Türkiyenin kurtarıcısı demedim.Gelip geçici açıkçası silik bir karakter olduğunun bende farkındayım.Ben sadece temel prensip olarak söyledim.Gerçekten kendini lider gören fikri vizyonu olan bir başkan en büyük rakibinin şehrine rahatlıkla girebilmeli savunduğu görüşleri orada rahatlıkla dile getirebilmeli.Masaya yumruğunu vurabilmeli partinin başında olduğunu gösterebilmelidir. Gerçek bir liderin yapması gereken şey budur ve bu yüzden doğru bir hareket dedim.Asıl öyle kanıtlar bir lider her kesimi kapsadığını partiye hakim olduğunu salonunda akrabaları tarafından şakşaklanmak bir şey kazandırmaz genel anlamda.
Zeki sezer bunları ne kadar başarabilir ne kadar bu vizyonu kaldırabilir bu tartışılır (ki bence kaldıramaz).Ben olaya onun gözünden bakmadım genel olarak bir parti başkanının yapması gerekeni belirttim.Bu açıdan doğru ama zaten geçici olan silik olan bir insanın sürekli kan kaybeden bir insanın bir de futbol deyimiyle deplasmana çıkması bile bile lades demesi yanlış diyorsun bu tartışılabilir.Haklı olabilirsin bu konuda .Ama iyi bir parti başkanı bunun altından kalkabilir.Zeki sezer de bunun sınavında sanırım ne kadar kotarabilecek ilerleyen günlerde göreceğiz..
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
Hımm.tamam.Anlaşmışız gibi şöyle ama..Sen olması gerekenleri söylemişsin ben özelleştirerek zeki sezer etrafında stratejik hatadan bahsetmişim..
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
manas
|
Evet aynen öyle. Zeki sezerde bakalım başarabilecek mi? Başarırsa solu da birleştirebilir arkasında hala daha ecevitin rüzgarı ve sempatisi var ve belki de bunun en yoğun olduğu dönem.Bunu kullanıp bir şeyler yapma girişiminde bulunuyor herhalde bu açıdn doğru diyorum yaptığı ama tabii başarmak önemli.Kendine güveniyorsa buyursun.O açıdan ben yaptığının doğruluğunu savundum.Ama sen zeki sezerde böyle bir vizyon yok diyorsun zaten olmayan şansını burda ezilerek iyice bitiriyor diyorsun.E sende haklısın.Fakat fazla da yapacak bir şeyi yok.Son kozu belki de.Son manevrası...Zaten sol bu sefer de birleşmezse iyice mahkum olacak meclis dışında kalmaya.Önümüzdeki 15-20 yıllık süreçte ben fazla da bir umut göremiyorum.
|
|
~ 653 gün
|
|
| |
ahmet altuğ
|
Zeki sezer efendi kişilikli bir adam ama siyaset içinde ben şahsen başarılı olabileceğine inanmıyorum.4 sene hiç görünmeyip seçim yılı ortaya çıkıp başarılı olabilecekse ancak yabancı güçlerin desteğiyle başarılanabilir.O da olmadığına göre bence o ilk kurultayda yapacağı konuşmayı düşünsün.
|
|
~ 653 gün
|
|
| |