iyi bişey...niye ayrım oluyoki...zeki olan gelsin yanımıza..
15 Kasım 2006 20:48
halid e.a.
yav imam hatipli öğrencinin din hakkında öğrenipte kullanmayacağı boşa gitmiş bilgi diye bi şey olur mu.her zaman demiyorlar mı dini öğrenme işini tekkelerle takkelilere bırakıyorlar diye.işte isteyene dini devletin istediği gibi öğrenme fırsatı.ama din öğrenirsen sadece din adamı olabilirsin gibi bir düşünce nedir nasıl açıklanabilir hala anlamış değilim.
15 Kasım 2006 20:55
anakin
Canım siyavus
Bir dini kabul etmekle bir yaratıcının olduğunu kabul etmek farklı şeylerdir. Newton, ki kendisi aydınlanmayı başlatan adamdır, herşeyi bir neden - sonuç ilişkisine bağlamıştır.Yani elma yerçekimin olduğu her yerde düşer der ama dini inançları kuvvetli olan bir insan buna elma Allah isterse düşmeyebilir der. Fizikçilerin genel olarak dini inançları güçlüdür. Sonuçta evrenin oluşmasını sağlayan enerjiye kadar geri dönebiliyoruz. Ya da Hegel vari bilim aslında Tanrı'nın iradesidir de diyebilirsin.
Herkes istediğine inansın abi, bana ne...
15 Kasım 2006 20:55
bravado
kalkması tamamen bır sacmalık olur ımam hatıbe gıdıyorsan dını egıtım almıssındır ve hangı kondua ıyıysen daha ıyı egıtım aldıysan onu yapmalısın eger tıp ya da ne bılıyım muhendıslık ya da baska bır bolum ıstıyorsan genel egıtım veren lıselere gıt ımam haıtplıler sadece dını bolumlere gırebılmelı bence...
15 Kasım 2006 20:58
anakin
siyavus
Lenin'den örnek vermem beni solcu, hitler'den örnek vermem de sağcı yapmaz. Zorlasam senden bile alıntı yaparım.
ikincisi ben burada çok farklı insanlarla çok farklı konularda tartıştım ama hiç kimseye alenen küfür etmedim.
Mesela birisi Kuzey Irak'ta Kürdistan' kurulursa Üçüncü Dünya Savaşı çıkar diyene youtube'den turgay şerenin meşhur sözünün linkini verdim. Yani kızacaksak da bunu belli bir şekilde yapmak lazım.
Yoksa ortakantin insanların tartıştığı ama küfür etmediği bir yerdir.
115 Kasım 2006 21:03
anakin
deizm=tanrıya inanmakla birlikte,belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen görüş ,bir nevi tanrı evreni yarattıktan sonra onu kendisi işlemesi için kendi başına bıraktığı inancı
15 Kasım 2006 21:04
press
imamlarda kalksın .imamlara verilen memur maaşıda .imam hatiplerde kalksın.tartışma yaratan herşey kalsın.dini bölüm nedir. ya nie ozamn o bölümlerde hristiyan dini musevi dini şaman dini ..vıdı vıdı dini yok..hatayı burda yapıyolar. bütün dinler hatip lisesi açsınlar ozamn tartışma ortadan kalkar. papazla imam çay içer:D kantinden simit alır.irticada misoyerlik artıyo die dışarı saldırır .yeni bi gündem oluştururuz. hoş olmaz mı
15 Kasım 2006 21:05
kazma tohunç
abi imam hatipten imam çıkar. İmamlık için katsayıları yeter. Tayyip yapıyo hep bunları. Tayyipi imamlar kovalasın...
15 Kasım 2006 21:14
bravado
kuran kursları egıtım yerı degıl bır kursttur ve ımam hatıpler de dını egıtım verme gorevını ustlenmıstır dıger bılgıler gereksız bır sekılde verılkmektedır asıl ımam hatıp ogrencılerının buna ıtıraz etmesı lazım...
115 Kasım 2006 21:15
press
zamanı gelince agaç budanır zamanı gelince kesiilir.. bindigin dalıda kesmiceksin ondan..bence bu tarz imam hödö yok başörtüsü küçük eşittir türban hikayeleri hep varmış hep olcak nezamn herkes global ve materyalist düşünmeye başlayınca din artık inanç diğil araç olarak kullanılacak .şu andada bunlar olmakta...kimse neye inanırsa inansın.okumak istiyosa okusun....okuturkende limitini genel için belirlesin..göz batmasın ..diş sızlatmasın
15 Kasım 2006 21:16
kazma tohunç
tayyip yapıyo bunları tayyip. Hepsi ajan bunların
15 Kasım 2006 21:19
bravado
genel lıselerde dınını yasayamazsın mı denıyor?!?
regal buzdolabı demis ki:
zamanı gelince agaç budanır zamanı gelince kesiilir.. bindigin dalıda kesmiceksin ondan..bence bu tarz imam hödö yok başörtüsü küçük eşittir türban hikayeleri hep varmış hep olcak nezamn herkes global ve materyalist düşünmeye başlayınca din artık inanç diğil araç olarak kullanılacak .şu andada bunlar olmakta...kimse neye inanırsa inansın.okumak istiyosa okusun....okuturkende limitini genel için belirlesin..göz batmasın ..diş sızlatmasın
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/7511
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.